Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Shure Aonic Free

Melkein studioääntä

Kun Shure mahduttaa osaamistaan nappikuulokkeisiin, tarvitaan selvästi paljon tilaa.

/ 19.05.2022 - 14:00
Shure Aonic Free

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Rehellinen ääni, melkein kuin studiomonitoreissa. Erittäin hyvä äänenlaatu puheluissa.
  • Kookkaat napit ja valtava kotelo. Vastamelua ei ole (mutta passiivinen melunvaimennus toimii hyvin). Sointi saisi temmata paremmin mukaansa.

Shure on etenkin muusikoiden ja ääniteknikoiden suosima merkki, ja valmistajan mikrofonit ovat maailman käytetyimpiä. Shuren on-ear- ja in-ear-monitorit ovat varsin laadukkaita, ja meillä onkin kovat odotukset Aonic Free -nappikuulokkeiden suhteen.

Shure aonic free graphite scaled 1
Shure Aonic Free on kookas kuulokemalli. Kuva: Shure

Kyseessä on todella isot kuulokkeet. Napit ovat painavat ja kotelo valtava. Turha kuvitella sujauttavansa koteloa tyylikkäästi puvuntaskuun. Olen kuullut muiden kehuvan Shuren istuvuutta, mutta omat korvani hiukan hylkivät niitä. Aina hetken kuuntelun jälkeen napit löystyvät niin, että bassontoisto latistuu, ja joudun tunkemaan niitä syvemmälle korviin.

Kuulokkeiden mukana tulee memory foam -sovitteet koossa S, M ja L. Niistä M istuu minulle parhaiten, mutta olisin kaivannut vielä siivekkeitä tai muuta muotoiluratkaisua, joka olisi auttanut nappeja istumaan jämäkämmin. Napit eivät onneksi paina niin paljon kuin pelkäsin. Vaikka aktiivista vastamelua ei olekaan, kuulokkeet vaimentavat hyvin melua – kunhan ne siis ensin saa istumaan tiukasti.

Aonic Free tarjoaa aptX-koodekin, joka parantaa Androidin äänenlaatua, sekä lähes yhtä hyvää ääntä Apple-laitteille tuovan AAC-koodekin.

Shure aonic free crimson chrome scaled 1
Shure Aonic Free on saatavana myös punaisena. Kuva: Shure

Shure Aonic Freen äänenlaatu

Aonic Freen ääni muistuttaa studiomonitoreja, joista mikään taajuusalue ei korostu. Ääni on hyvin neutraali ja tummat ja kevyet lauluäänet ja soittimet saavat saman painoarvon. Jos on tottunut basso- ja diskanttivoittoiseen sointiin, voi Aonic Free tuntua aika keskirekisteripainotteiselta. Ääni on kuitenkin korrekti ja Billie Eilishin laulu Your Power -kappaleessa soi puhtaana ja kitara neutraalisti ja dynaamisesti.

Basso puolestaan on hiukan turhan ohut. Se on toki tarkka ja nopea, mutta treenisoittolistaa kuunnellessa basso tuntuu tylsältä. Olen kuullut Tiëston svengaavan kovempaakin. Sovelluksen esiasetuksista löytyy Bass Boost -niminen toiminto apuun. Sovelluksessa on myös taajuuskorjain, jota saa säätää manuaalisesti (se on parametrinen ja aivan loistava!). Halutessaan voi vaikka vaimentaa hiukan 1 kHz:n kohdalta, jolloin keskirekisteri erottuu vähemmän.

Ainoa äänestä keksimäni miinus on se, ettei volyymiä saa omaan makuuni riittävän kovalle.

Shure aonic free Graabein Shure Aonic Free scaled 1
<
>
Shure Aonic Freen isot kuulokenapit liukuvat helposti Gråbeinin korvista, jolloin niitä tarvitsee vähän väliä työntää takaisin. Kuva: Audun Hage
Karakter
Shure Aonic Free
Basic

Myös tässä testissä

Technics EAH-AZ40

Parhaat budjettikuulokkeet

Technics EAH-AZ40 on niin onnistunut kuulokemalli, että sitä alkaa ihmetellä, kannattaako täyslangattomista enempää maksaakaan.

Puhdas ja kirkas ääni heti tehdasasetuksilla. Sovelluksella voi etsiä kadonneet napit. Hyvin pienet ja kevyet kuulokkeet, jotka istuvat mukavasti. Sidetone helpottaa puheluissa.
Keskirekisteri on hivenen ohut, mutta sen saa korjattua taajuuskorjaimella.
Lue koko testi

Audio-Technica ATH-CKS50TW

Hyvä yritys Audio-Technicalta

ATH-CKS50TW on ehkäpä onnistunein Audio-Technicalta testaamamme täyslangaton kuulokemalli.

Äänenlaatu on hyvä EQ-säätöjen jälkeen. Kadonneet napit voi etsiä sovelluksella. Vastamelu. Hyvä istuvuus.
Tehdasasetuksilla keskirekisteri on liian terävä. Taajuuskorjaimen aktivoiminen pudottaa volyymia ja tekee enimmäisäänenvoimakkuudesta vain vähän tavallista kuunteluvolyymia kovemman.
Lue koko testi

Anker Soundcore Liberty 3 Pro

Premiumia budjettihintaan

Anker Soundcore Liberty 3 Pro tarjoaa melkein kaiken, mitä voi toivoa, kuten vastamelun. Hinta-laatusuhde on erinomainen!

Hyvä ääni, jota voi vielä parantaa EQ-säädöillä. Plussaa langattomasta latauksesta ja LDAC-koodekista.
Kuulotesti ei auttanut allekirjoittanutta. Laulu on hivenen ohutta ja nasaalia.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sonyn kaikkien aikojen mukavimmat treenikuulokkeet

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Ääni & Kuva
Scroll to Top