Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony WF-C710N

Yllättävän hyvät budjettikuulokkeet

Sony WF-C710N ovat enemmänkin kuin pelkkä paranneltu versio edeltäjästään – niissä on kunnollinen vastamelu, hyvä akunkesto ja parempi puheluiden äänenlaatu kuin monissa paljon kalliimmissa nappikuulokkeissa.

/ 11.04.2025 - 11:15
Sony WF-C710N

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Yllättävän hyvä äänenlaatu puheluissa. Tasapainoinen sointi ja kunnon akunkesto. Vastamelu ei tuota juuri lainkaan taustakohinaa.
  • Ei parametristä taajuuskorjainta. Keskirekisteri on kovahko. Muovisen oloinen kotelo.

Sony WF-C710N on saatavilla neljässä värissä, joista testikappaleeni edusti uutta läpinäkyvän rakenteen ja sinisen värin yhdistävää Glass Blue -sävyä. Se näyttää todella hyvältä, ja kun latauskotelokin on läpinäkyvä, on kokonaisuus jotenkin raikas ja tätä päivää.

WF-C710N_GlassBlue_In-situation_2-Large
Läpinäkyvä Glass Blue -väri antaa kuulokkeille modernin ilmeen. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Rakenteellinen laatuvaikutelma on itse nappikuulokkeiden osalta hyvä, mutta kotelo tuntuu halvemmalta. Kun avaan kannen, se heiluu hiukan ennen naksahtamistaan auki-asentoon. Ei kovin vaarallinen vaiva, mutta usein tämänkaltaiset yksityiskohdat ovat juuri niitä, jotka erottavat budjettikuulokkeet premium-malleista.

Äänen puolesta Sonyn edulliset kuulokkeet saavat meiltä usein hyvät arvosanat, vaikka LDAC:n ja aptX:n kaltaiset ääntä parantavat koodekit puuttuisivatkin. Tällä kertaa käytössä on tavanomaisen SBC:n lisäksi AAC.

Helppo käyttöönotto ja intuitiivinen ohjaus

Kuulokkeiden yhdistäminen on helppoa: kotelo avataan ja otetaan toinen kuulokenappi ulos, jolloin yhdistäminen käynnistyy automaattisesti. Sitten vain valitaan puhelimen Bluetooth-laitteiden listalta WF-C710N.

Sony on tässä mallissa siirtynyt fyysisistä napeista hipaisukytkimiin. Vasen kuulokenappi ohjaa vastamelua ja laskee volyymia, kun taas oikea ohjaa musiikin soittoa ja nostaa volyymia.

Hipaisukytkimet toimivat, mutta volyyminsäätö on aikamoista säätöä – kuulokenappia kun pitää naputtaa useita kertoja peräkkäin, jotta volyymin saa haluamalleen tasolle. WF-C710N on varustettu wear detection -toiminnolla, eli kuulokkeet tunnistavat, kun ne riisuu korvista, jolloin musiikki menee automaattisesti pauselle.

Sony WF-C710N GeirNordby 4
Sonyn uudessa kuulokemallissa on hipaisukytkimet fyysisten nappien sijaan, ja volyyminsäätö on voi vaatia vähän hermoja. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Tasapainoinen sointi

Sonyn kuulokkeissa keskirekisteri on usein vetäytynyt, mutta WF-C710N on yllättävän tasapainoinen heti tehdasasetuksilla. Moni kilpailija liioittelee basson ja diskantin kohdalla (jolloin taajuuskäyrä on V-muotoinen), mutta Sony tarjoaa luonnollisempaa tasapainoa, joka sopii hyvin useimpiin musiikkityyleihin.

Tärkeä keskirekisteri on hyvin esillä, mikä tekee laulusta ja keskeisistä soittimista läsnä olevia ja on tärkeässä roolissa musiikintoistossa ylipäätään. Kun kuuntelen itse tuottamaani metallia, huomaan, että sointi on varsin aggressiivinen ja viihdyttävä.

WF C710N Black Case Open2 Large scaled 1
Kuva: Sony

Akustinen testimusiikki taas paljastaa, että keskirekisterissä ja alemmassa diskantissa on terävyyttä, joka saa tietyntyyppisen musiikin kuulostamaan kovalta. Etenkin akustisesta musiikista jää puuttumaan tilaa sävelten ympäriltä, jotka eivät ole erityisen hienojakoisia muutenkaan. Mutta minä olenkin hirveän nirso, sillä tässä hintaluokassa on turha odottaa hienojakoisia säveliä ylipäänsä. Sony C710N on siis hintaluokkansa parhaita kuulokkeita.

Jos kuitenkin vähän saa valittaa, niin olisin kaivannut enemmän valtaa soinnin säätämiseen. Sonyn sovelluksessa on viisikäyräinen taajuuskorjain ja yleisluontoisempi basson säädin. Samaa EQ:ta Sony on käyttänyt jo ammoisista ajoista lähtien, joten olisi mukava nähdä vähän päivitystä tällä saralla ja saada parametrinen taajuuskorjain Sonyllekin. Mieleni tekisi säätää etenkin 4 kHz:n ja 8 kHz:n kohdalta, jotta saisi terävyyttä vaimennettua.

Kun vastamelu on päällä, muuttuu basso täyteläisemmäksi ja isommaksi, mutta myös hallitsemattomammaksi. Myös diskantti ja keskirekisteri vähenevät samalla. Viritys on siis erilainen. Äänenlaatu on parhaimmillaan, kun vastamelu ei ole päällä.

WF-C710N_ColourVariation-Large
Neljän värivaihtoehdon ansiosta Sony WF-C710N -kuulokkeista löytyy sopiva versio joka makuun. Kuva: Sony

Yllättävän hyvä puheluiden äänenlaatu

Vaikuttavinta WF-C710N-mallissa on puheluiden äänenlaatu, sillä se on poikkeuksellisen hyvää tämän hintaluokan kuulokkeille. Puhe tulee läpi luonnollisena ja läsnä olevana ja ilman ärsyttävää taustamelua. Vastamelu toimii tehokkaasti sanojen välissä, mutta ei leikkaa lauseita keskeltä tai saa puhetta kuulostamaan keinotekoiselta.

Puheluiden äänenlaatu on parempi kuin kalliimmissa Sony LinkBuds Fit -nappikuulokkeissa ja useimmissa kuulemissani kilpailijoissa – niin kalliissa kuin halvoissakin. Olen ällistynyt!

WF C710N Pink Design SoundQuality Large scaled 1
Kuva: Sony

Tehokas vastamelu

Vastamelu on parantunut viime sukupolvesta, vaikka sitä ei huippuluokan malleihin, kuten WF-1000XM5:een voikaan verrata. Sony on onnistunut luomaan vastamelun lähes täysin ilman taustasihinää, joka edullisemmissa nappi- ja sankakuulokkeissa on melkein aina läsnä vastamelun sivuvaikutuksena.

Myös ympäristöäänet toimivat hyvin ja päästävät lähistön äänet läpi ilman, että minun tarvitsisi riisua kuulokkeita.

Pitkä akunkesto

WF-C710N jaksaa soittaa vastamelu päällä 8,5 tuntia ja ilman vastamelua 12 tuntia. Latauskotelosta vastaavat luvut ovat 30 ja 40 tuntia. Merkittävä parannus edeltäjään ja hintaluokkansa ehdotonta parhaimmistoa.

Sonyn kuulokkeissa on multipoint, joten kuulokkeet voivat olla samanaikaisesti yhteydessä kahteen laitteeseen – vaikkapa puhelimeen ja kannettavaan. Se on käytännöllinen ominaisuus, jonka ansiosta on helppo vaihtaa äänilähteestä toiseen ilman erillistä yhdistämistä.

Sony WF-C710N GeirNordby 2
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Yhteenveto

Sony WF-C710N tekee vaikutuksen tasapainoisella soinnillaan ja poikkeuksellisen hyvällä puheluiden äänenlaadullaan. Vastamelu on tehokas eikä aiheuta ärsyttävää taustasihinää, ja akunkesto on todella hyvä.

Vaikka markkinoilla parempaakin äänenlaatua tarjoavia kuulokkeita, ei niitä tässä hintaluokassa ole jonoksi asti. 120 eurolla saa nappikuulokkeet, jotka tarjoavat kaikki tärkeimmät toiminnot, ja pitkän akunkeston ja puheluiden äänenlaadun ansiosta ne ovat edeltäjäänsäkin parempi ostos.

Jos siis etsii edullisia kuulokkeita, joita voi käyttää niin musiikin kuunteluun kuin puheluiden puhumiseen, on Sony WF-C710N turvallinen valinta, joka tarjoaa paljon enemmän kuin hinnan puolesta osaisi odottaakaan.

Karakter
Sony WF-C710N
Basic
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonyn uudet nappikuulokkeet yllättävät iloisesti

Ei ole hienostelulla pilattu

Johto johtaa yhä: Kuudet kuulokkeet kriittisille kuulijoille

Pelikuulokkeet minikoossa

Huippulaatua halvalla

Laatua, josta ei tingitä

Avoimet nappikuulokkeet: ilo vai kompromissi?

Hyvää vastamelua studiostaralta

Täyslangattomat joka korvalle

Vaikuttavat treenikuulokkeet

Sonyn kaikkien aikojen mukavimmat treenikuulokkeet

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Ääni & Kuva