Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony Bravia XR-A90J (XR-65A90J)

Ennätyksiä rikkova OLED Sonylta

Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!

/ 29.03.2021 - 17:35
Sony Bravia XR-A90J (XR-65A90J)

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Sonyn uuden huippumallin kuvanlaatu on kaunis ja kontrasiltaan vahva. Kirkkaus on ennennäkemättömän kova, ja piilokaiuttimien äänenlaatu erinomainen.
  • Neljästä HDMI-sisääntulosta vain kaksi on HDMI 2.1 -yhteensopivia.

Sony ei ole maailman suurin televisiovalmistaja, mutta päätyy usein parhaimmistoon, kun verrataan kuvaa ja ääntä. Japanilaisbrändi vastasi viime vuonna muutamasta aika unohtumattomasta televisiomallista, kuten 8K-malli ZH8:sta ja edullisesta A85:sta. OLED-televisioiden highend-luokassa emme sen sijaan nähneet Sonya.

Niin kutsuttu Master Series KD-65AG9, jonka edellisvuonna olimme testanneet, ei saanut suoraa jatkajaa 2020. Sonyn silloinen huippumalli sai ylistystä kuvanlaadustaan, mutta sen kirkkautta kritisoitiin jonkin verran.

Sony on ottanut aikansa, mutta tuonut vihdoin saataville huippumallinsa vuodelle 2021. Tällä kertaa tarjolla on savupommin sijaan sokaiseva vetypommi: A90J on varustettu erityisen kirkkaalla OLED-paneelilla, jota ohjaa superälykäs Bravia XR -videoprosessori. Myös liitännät ovat paremmat, samoin täysin uusittu Googlen tv-alusta. Tämän mallin ostajat voivat myös alkaa odottaa Bravia Corea, Sonyn eksklusiivista suoratoistopalvelua. Toisin sanoen, luvassa on paljon hienouksia!

Sony Bravia XR A90J on saatavilla 55-, 65- ja 83-tuumaisena, joista testaamme nyt keskimmäistä kokoa eli XR-65A90J-mallia. Suurin osa ominaisuuksista pätee kuitenkin koko mallistoon koosta riippumatta.

Design

Aina ensimmäisestä sukupolvesta lähtien Sonyn OLED-mallit ovat erottuneet massasta minimalistisella designillaan, joka on ilmentänyt hiljaista luksusta. A90J on kehystetty kapealla mustalla metallikehyksellä.

Tämän vuoden malli lepää uuden jalustan päällä: keskelle sijoitetun jalan sijaan televisiossa on kaksi aivan reunoille sijoitettua pientä jalkaa, jotka nostavat ruudun vain milliä tasosta. Ratkaisu edellyttää tietysti vähintäänkin ruudun levyistä tv-tasoa – tosin 83-tuumaisessa versiossa on mahdollista kiinnittää jalat myös keskelle.

Jos haluaa laittaa soundbarin television eteen, voi jalat asentaa toisella tapaa niin, että ruutu nousee ylemmäs. Ja tottahan toki television voi ripustaa myös seinälle (VESA-kiinnike 300 x 300 mm).

Sonyn television takaosa on keskeltä vähän paksumpi kuin reunoilta, sillä sinne on mahdutettu elektroniikka ja kaiuttimet. Niinpä tv:tä ei saa aivan kiinni seinään.

65_A90J_blk_blk_edge2edge_cw 65_A90J_blk_blk_edge2edge_btyI 65_A90J_blk_blk_edge2edge_btyA1 65_A90J_blk_blk_edge2edge_btyC
<
>
Sony Bravia XR A90J. Kuva: Sony

Käyttö ja ominaisuudet

Bravia XR-65A90J on itse asiassa ensimmäinen vuoden 2021 televisiomalli, jonka olemme testihuoneeseemme saaneet. Se on myös ensimmäinen testaamamme malli, jossa on Googlen uusin Android-käyttöliittymä nimeltään Google TV.

Uuden Google-alustan aloitusvalikko antaa kokonaiskuvan yleisimmin käytetyistä sovelluksista sekä televisiokanavista ja yhdistetyistä laitteista. Se myös suosittelee sisältöjä aiemman katsotun perusteella.

Käyttökokemus on samantapainen kuin YouTube-sovelluksella, mutta vain kaikkeen televisiosisältöön laajennettuna. Sonylla on myös sisäänrakennettu Google Assistant, joten tv:lle voi puhua ilman kaukosäätimen välitystäkin.

Google TV:n pohjoismainen versio on vielä työn alla, eikä kaikki tunnu ihan intuitiiviselta: Google Play Store esimerkiksi löytyi vasta mutkan kautta. Onneksi tärkeimmät sovellukset kuten Netflix, Disney+ ja Amazon Prime ovat valmiiksi asennettuna.

Sonyn televisiossa on uudet HDMI-sisääntulot, jotka tukevat muun muassa 4K-videota nopeudella 120 kuvaa sekunnissa – täydellistä PS5:n ja Xbox Series X:n kannalta. Kuitenkin vain kaksi sisääntuloa edustaa HDMI 2.1 -tyyppiä ja kaksi muuta ovat vanhempaa 2.0-standardia. Tuntuu aika pihiltä tempulta Sonylta, kun vertaa LG:hen, jolla on täysi kaistanleveys kaikissa neljässä sisääntulossa.

Mittasimme viiveeksi (input lag) noin 16 millisekuntia peliasetuksella.

Bravia-XR-A90J-Google-TV-scaled Bravia-XR-A90J-HDMI-2.1-inputs-scaled Bravia-XR-A90J-input-lag-scaled
<
>
Sony A90J on uusin Android-alusta - joka tunnetaan myös nimellä Google TV - jonka valikot ja käyttöliittymä ovat saaneet uudistetun ulkoasun. Kuva: Audun Hage

Uusi kaukosäädin

A90J:n mukana tulee Sonyn uusi premium-kaukosäädin, joka on tyylikästä harjattua metallia. Siinä on taustavalaistut napit ja tämän vuoden säätimeen on lisätty pikavalintanapit YouTubeen, Netflixiin, Disney+:aan ja Amazon Prime Videoon.

Televisio vastaa käskyihin nopeasti, ja Sony on saanut hyvin omat ominaisuutensa ja asetuksensa toimimaan Google-alustalla.

 

Sony-Bravia-XR-A90J-backlit-remote-scaled Sony-backlit-premium-remote-scaled
<
>
Sonyn kaukosäätimessä on useita pikavalintoja ja se valaistuu, kun sen nostaa pöydältä. Kuva: Audun Hage

Bravia Core

Toinen uutuus tämän vuoden huippumalleissa on Sonyn oma suoratoistopalvelu Bravia Core. Se on saatavilla eksklusiivisesti vain Bravia XR -prosessoreilla varustettuihin malleihin, ja sen valikoimiin kuuluvat Sony Pictures Entertainmentin uusimpia elokuvia.

Bravia A90J:n ostajat saavat kaupan päälle 2 vuoden Bravia Core -tilauksen sekä 10 movie credits -pistettä. Palvelussa on katsottavissa paljon vanhoja Sony-klassikoita, mutta uudempien katsominen vaatii pisteiden käyttöä. Sonyn striimauspalvelussa kuvanlaatukin on kohdillaan (Hi bit PureStream, jopa 80 megabittiä sekunnissa).

Vilkaisimme uutta palvelua, joka tuntui aluksi hiukan keskeneräiseltä. Valikon rakenne oli vähän kummallinen ja epälooginen. Sisällöistä oli vaikea saada kokonaiskuvaa ja joskus palvelu tuntui hitaalta tai yhteys palvelimeen katkesi. Ongelmat voivat johtua siitä, että testasimme palvelua ennen kuin se oli virallisesti saatavilla.

Kuvanlaatu sen sijaan on moitteeton: monet elokuvista ovat tarjolla 4K HDR -formaatissa, ja Bravia Core pystyy striimaaman kuvaa jopa nopeudella 80 megabittiä sekunnissa. Emme päässeet ihan siihen nopeuteen, vaan pyörimme jossain 50–60 Mbit/s välillä. Esimerkiksi Vin Dieselin Bloodshot oli vaikuttavan terävä ilman jälkeäkään pakkaamisen aiheuttamasta kohinasta. Lisää tätä, kiitos!

Toistaiseksi Bravia Core on vasta harvojen saatavilla, sillä se koskee vain uusimpien televisioiden ostajia eivätkä Sonyn 2020-mallien ostajat saa sitä käyttöönsä. Tilausta ei voi laajentaa eikä pisteitä ostaa enemmän kuin mitä televisiota ostaessa saa. Aika jännää, mutta oletamme tämän johtuvan (jälleen kerran) elokuvaoikeuksien viidakosta.

Bravia-Core-startup-scaled Bravia-Core-scaled Bravia-Core-Bloodshot-scaled Bravia-Core-Bloodshot-Vin-Diesel-scaled
<
>
Bravia Core on Sonyn eksklusiivinen striimauspalvelu vain uusien vuoden 2021 Bravia XR -mallien ostajille. Kuva: Audun Hage

Huippuunsa viritetty kuva ja prosessori

Sony tunnetaan jo entuudestaan upeasta kuvankäsittelystään, ja 2021 vuosikerran maleissa on aivan uusi videoprosessori. Tuore XR-prosessori perustuu niin sanottuun kognitiiviseen älykkyyteen; edistykselliseen ymmärrykseen siitä, miten ihmisen kohdistavat katsettaan erilaisiin hahmoihin. Prosessori jakaa ruudun useampaan alueeseen, etsii kuvan oletetun fokuksen – esimerkiksi kasvot – ja optimoi värit, kontrastin ja terävyyden kohdilleen.

A90J on varustettu myös aivan uudella OLED-paneelilla. LB Ääni & Kuvan tietämyksen mukaan kyseessä ei ole LG:n omissa uusissa huippumalleissaan käyttämä Evo-paneeli, vaan toisenlainen Sonyn muokkaama paneeli. Sonyn mukaan huomattavasti korkeampi kirkkaus on saavutettu älykkäämmän kuvankäsittelyn ja etenkin paremman jäähdytyksen ansiosta. Kuvapaneelin takana on ohut alumiininen jäähdytyslevy, joka auttaa jakamaan lämpöä tasaisemmin. Näin hurjakaan kirkkaus ei pääse palamaan kuvaan pysyvästi kiinni.

Sony XR processor
Sonyn uusi XR-prosessori hyödyntää kognitiivista älykkyyttä, joka huomioi sen, miten ihmisten käyttävät näkö- ja kuuloaistia kuvan ja äänen tulkitsemiseen. Kuva: Sony

Kuvanlaatu

Vihdoin päästään itse asiaan, eli siihen, miltä kuva oikein näyttää! Kun testasimme A90J:n edeltäjää KD-65AG9 vuonna 2019, olimme pääosin varsin tyytyväisiä yhtä seikkaa lukuun ottamatta: OLED-paneelin kirkkaus oli melko keskinkertaista. Kilpailuun verrattuna Sony oli valinnut konservatiivisen ja hillityn kuvaestetiikan, mikä sai HDR-sisällöt näyttämään kesyiltä ja elottomilta. Silloin peräänkuulutimme lisää ruutia kuvaan.

Sony on kuullut kritiikkiä, sillä juuri kirkkauteen on A90J:n kohdalla panostettu. Ja onko! Jo käynnistysvaiheessa, kun Sonyn logo ilmestyy ruutuun, huomamme, että nyt on kyse jostain todella erilaisesta.

Aiemmat OLED-mallit ovat saattaneet näyttää hiukan heikoilta kirkkaasti valaistuissa tai aurinkoisissa huoneissa, mutta Sony A90J ei valosta hätkähdä. Se valaisee huoneen kuin superkirkas LCD-televisio! Valkoinen on todella valkoista ja jopa lumentäyteiset hiihtokisat näyttävät uskottavilta ja kontrastiltaan täyteläisiltä valaistussa huoneessa. Ominaisuus laajentaa television käyttöä selvästi puhtaasta leffatelkkarista kaikenlaisten sisältöjen katseluun.

Toinen positiivinen seikka kirkkaudesta on selvästi intensiivisemmän näköiset HDR-efektit. Kirkkaat efektit, kuten auringonvalo, liekit ja muut vastaavat, näyttävät ihan hehkuvan!

Bravia-XR-A90J-Extraction-Netflix-2-scaled Bravia-XR-A90J-Extraction-Netflix-scaled Bravia-XR-A90J-Extraction-Netflix-3-scaled
<
>
Sony Bravia A90J on kirkkaudeltaan selvästi parempi kuin mikään aiemmin testaamamme OLED-televisio. Kirkkauden ansiosta myös kontrasti on todella mehukas ja HDR-efektit toistuvat todentuntuisesti. Kuvassa Netflix-elokuva Extraction. Kuva: Audun Hage

Hurja kontrasti

Extraction-toimintaelokuvassa (Netflix) on kuvallisesti vaativia kohtauksia, joihin mielellään aina palaa: Dolby Vision HDR-formaatissa tarjoiltu elokuva on kuvanlaadultaan upea. Tylerin takaa-ajo läpi Dhakan alkaa päivänvalossa, sukeltaa varjoisille sivukujille ja lopulta pimeisiin maanalaisiin tunneleihin. Kohtauksissa on nopeaa panoraamakuvausta ja kuvat vaihtuvat valoisista pimeisiin hetkessä, mikä laittaa television ruudun ja videoprosessorin todelliseen testiin.

Bravia A90J:ssä ei tässä suhteessa ole moitittavaa: itse asiassa Sony onnistuu hallitsemaan vaativat kohtaukset paremmin kuin mikään aiemmin näkemämme televisio! Kuva voi olla hohtavan kirkas yhdeltä puolelta ja hiilenmusta toiselta, eivätkä yksityiskohdat huku pimeyteen (ns. black crush). Ilman taustavalaistusta (kyseessä on kuitenkin OLED), ei myöskään haloefektistä tarvitse huolehtia. Kun OLEDin kirkkaus on kohdillaan, on lopputulos yksinkertaisesti mielettömän upea!

Olimme tietysti uteliaita näkemään, miten uusi ”superälykäs” XR-prosessori vaikuttaa kuvanlaatuun: onko Sony langennut tekoälyansaan ja ladannut laitteen täyteen keinotekoisen näköisiä kikkailuja, vai näyttäisikö kuva luonnolliselta? Kaikeksi onneksi voimme kertoa, että jälkimmäinen pitää paikkansa.

Vaikka kuvankäsittelyä onkin paljon, vaikuttaa Sonyn prosessori toimivan hyvin huomaamattomasti. Monet kilpailijat sortuvat liioittelemaan kontrastia, värejä ja terävyyttä, mutta Sony on onnistunut luomaan lähes pelottavan todentuntuisen kuvan, jonka värit ovat neutraalit.

Myös liikkeet toistuvat hienosti: Cobra Kain ykköskauden jaksossa 7 näkyy veden väreilyä, joka saisi joidenkin televisioiden kuvan repeilemään. Sony toistaa pikkiriikkisen liikkeen taidokkaasti.

Näinä suoratoiston aikoina on ilo nähdä, että Sony on onnistunut kohinanvaimennuksessa. Vaikka striimauspalvelut olisivat kuinka hyvin, niissä on usein vaihtuva bittinopeus, joka voi johtaa

blokkimaisiin artefakteihin ja säröilyyn. Sony minimoi kohinan ilman, että kuvan pienet yksityiskohdat häiriintyvät.

Yleisesti ottaen on vaikea keksiä mitään negatiivista Sony A90J:n kuvanlaadusta. Televisiota katsoessa tulee tunne kuin katsoisi tarkkaa studiomonitoria, jonka äärellä voi uppoutua minkälaiseen videomateriaaliin tahansa.

Kilpailijat

Kyseessä on vasta ensimmäinen vuoden 2021-malli testissämme, ja lista mahdollisista haastajista on pitkä. Odotamme paljon LG:n uudelta G1-mallilta, jossa on aivan uusi ja parempaa kirkkautta lupaileva Evo-kuvapaneeli. Sony puolestaan on tehnyt parannukset kirkkauteen paremman jäähdytyksen ja kuvankäsittelyn avulla.

Toinen OLED-haastaja on Panasonic JZ2000, joka seuraa viime vuoden hienon GZ2000-mallin jalanjäljissä. Tämän vuoden puheenaihe on kuitenkin Samsungin uudet QLED Neo -mallit, jotka lupailevat edellisiin sukupolviin verrattuna parempaa valonhallintaa ja kontrastia. Jää nähtäväksi, kuinka nämä highend-mallit muilta valmistajilta haastavat A90J:n, mutta ainakin Sony on asettanut riman korkealle!

Äänenlaatu

A90J:ssä on Sonyn jo tutuksi tullut Acoustic Surface Audio -kaiutinjärjestelmä, jossa ääni tulee suoraan kuvasta pienten kuvapaneeliin itseensä kiinnitettyjen kaiuttimien avulla. Tämän vuoden malliin ratkaisua on hiukan paranneltu niin, että painetta on enemmän ja taajuusalue laajempi kuin edeltäjissä.

Meillä on hyviä kokemuksia kyseisestä ääniratkaisusta aiempien mallien kohdalla, ja A90J kuulostaa vaikuttavan hyvältä. Kun ääni tulee juuri oikeasta kohtaa kuvaa, syntyy erittäin todentuntuinen katselukokemus, joka imaisee helpommin mukaan elokuvan maailmaan.

Uusista parannuksista huolimatta kaiuttimilla on rajoituksena soundbariin nähden. Kun volyymia nostaa, on ääni hiukan kireämpi, ja vaikka ääni onkin täyteläinen, voisi basson matalimmassa päässä on enemmänkin painetta.

Sony jää tässä Philips OLED935:n jalkoihin, sillä sen äänikuva on vieläkin suurempi ja selkeämpi. Ja sen ääntä voi parantaa subwooferilla, jos kaipaa syvempää bassoa.

Sonylta puuttuu Atmos-kanava, jollainen löytyy esimerkiksi Panasonicin HZ2000-huippumallista ja tulevasta JZ2000:sta. Jos kaipaa kolmiulotteista Atmos-ääntä, voi käyttää ulkoista soundbaria. Sony on tehnyt sen helpoksi HDMI eARC -ulostulolla. Soundbaria ajatellen on myös käytännöllistä, etteivät television omat kaiuttimet ole näkyvissä.

Bravia XR A90J center speaker mode scaled 1
Bravia A90J:tä voi käyttää myös laajemmissa surroundjärjestelmissä. Liittämällä surround-vahvistimen kaiutinulostuloihin, voi käyttää television omia kaiuttimia keskikanavana. Kätevää! Kuva: Audun Hage

Johtopäätökset

Onko Sony onnistunut parantamaan lippulaivamalliaan vuodelle 2021. Ai onko! Bravia XR A90J yhdistää merkittävästi parannellun kuvapaneelin todella tehokkaaseen videoprosessoriin, ja lopputuloksena on äärimmäisen upea kuvanlaatu. Kaikki OLEDin tavalliset edut ovat esillä myös huikeine väreineen ja sysimustine mustineen. Kirkkaus on huomattavasti aiempia malleja parempi. Kirkkaimmillaan kuva voi olla jopa 1 300 nitiä, joten HDR-sisällöt näyttävät mahtavilta myös päivänvalossa katsottuna.

Sisäänrakennetut, näkymättömät kaiuttimet toimivat hyvin.

HDMI 2.1 -yhteensopivien sisääntulojen (vaikkakin niitä on vain kaksi neljästä) ansiosta näyttöä voi käyttää myös pelaamiseen. Hyvin toimiva äly-tv ja fiksu kaukosäädin viimeistelevät tämän loistavasti kaikkeen katseluun sopivan television toiveominaisuudet.

BRAVIA XR-A90J: kalibrointi

Sony Bravia XR A90J:n voi kalibroida automaattisesti Calman Autocal -ohjelmalla, joka on saatavilla PC:lle. Kalibrointiohjelma on tarkoitettu ammattilaisille tai kokeneille harrastajille, jotka haluavat mahdollisimman totuudenmukaisen kuvan. Ja me halusimme tietysti tarkistaa, pitävätkö television lupaukset paikkansa!

Sonyn tapauksessa homma sujui nohevasti: latasimme Calman for Bravia -sovelluksen ja saimme PC:n ja television automaattisesti yhdistettyä Wi-Fin kautta.

Tehdasasetuksillaan testikappaleemme oli väritasapainoltaan suhteellisen neutraali; siinä oli vain häivähdys liikaa sinistä ja vihreää sekä vetoa magentan ja sinisen suuntaan.

Custom-asetuksen (SDR) säädöillä deltapoikkeama oli 2,4 mustavalkoisena ja 2 väreissä, mikä on hyväksyttävää ja mahtuu täysin kuluttajanäytöille asetettuun toleranssiin, joka on delta 3,0.

 

 

Bravia-XR-A90J-calibration-scaled Bravia-XR-A90J-1300-nits-scaled Bravia-XR-A90J-Greyscale-scaled-1 A90J Colorchecker A90J Saturation sweep
<
>
Mittasimme Bravia A90J:n kirkkaudeksi peräti 1 300 nitiä 10 %:n kuva-alalla. Kuva: Audun Hage

Nopean kalibroinnin jälkeen saimme mustavalkoisen poikkeamaksi 0,4 ja väripoikkeamaksi 0,6 – lähes täydellistä, siis. HDR-moodissakin värit olivat tarkkoja, vaikka teimmekin kalibroinnit pelkälle SDR:lle: saimme 0,8 deltapoikkeman näkyvälle dynaamiselle alueelle, alle 1 mustavalkoiselle ja 1,6 väritilalle. Lähes yhtä hyvä kuin ammattilaistason studiomonitoreilla!

Bravia-laitteet on asennettu niin, että yksinkertainen SDR-kalibrointi (2,2 gamma) riittää, ja sen jälkeen tv automaattisesti laskee oikeat arvot HDR:lle. Näin välttyy mittavalta HDR-kalibrointioperaatiolta, mikä on varsin fiksua ja säästää huomattavasti aikaa!

Kalibrointi sujui nopeasti ja sujuvasti ilman ylettömiä manuaalisia säätöjä tai vianetsintää. Vaikuttaa siltä, että Sony ja Calman ovat tehneet kotiläksynsä.

Kirkkauskin on vaikuttavaa: täysin kalibroidulla custom-asetuksella (HDR) mittasimme Bravia A90J:n kirkkaudeksi 1 300 nitiä 10-prosenttisella kuva-alalla. Merkittävästi enemmän kuin Panasonicin HZ2000:ssa, joka on päässyt 900 nitiin samoilla mittauksilla. Sony tekee siis uuden ennätyksen!

Kuva-ala Kirkkaus (nitiä) Kommentit
1 % 1450 Tippuu noin 900:aan 5 sekunnin jälkeen
5 % 1450 Tippuu noin 900:aan 5 sekunnin jälkeen
10 % 1300 Tippuu noin 900:aan 5 sekunnin jälkeen
50 % 330
100 % 200

Huomasimme mittauksissamme myös, että Sony ei vaikuta olevan kovin herkkä kiinnipalamiselle. Kirkas testi-ikkuna jättää usein väliaikaisen varjon ruudulle, mutta tässä se katosi lähes välittömästi, mikä on varmastikin tehokkaamman jäähdytyksen ansiota.

Kalibroinnista vastasi: Gorm Sørensen, ProCal

Karakter
Sony Bravia XR-A90J (XR-65A90J)
High End
Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kumpi Frame voittaa?

Hyvä ja halpa budjetti-tv

Tämä se vasta on viihdettä!

Huippu-tv vaativaan makuun

Huippuisoa kuvaa hyvään hintaan

OLED-televisioiden suursuosikit vertailussa

Sonyn lippulaiva-tv yllättää

Mitä väriloistoa!

Parhaat jättiruudut penkkiurheiluun, pelaamiseen ja leffailtoihin

EM-kisat tulevat – Oletko valmis?

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

Ääni & Kuva
Scroll to Top