Pyykkihuolto helpottuu heti, kun saa kuivausrummun, mutta Siemensin uutuudessa on liuta älytoimintoja, joiden luvataan helpottavan elämää vieläkin enemmän. Näinköhän lupaus pitää paikkansa? Kohta se selviää.
Me LB Ääni & Kuvassa ilahdumme aina törmätessämme oikein hyvään sovellukseen. Laadukas sovellus tekee älytuotteesta entistäkin älykkäämmän ja antaa käyttäjälle enemmän valinnanvaraa oman laitteensa suhteen. Siemens Home Connect App on juuri tällainen sovellus – se tekee jopa pyykin kuivaamisesta hauskaa!
Mutta aloitetaan ensin perusasioista. Sovellus pitää ensin ladata puhelimeen ja varmistaa, että on 2,4 GHz:n wifin piirissä, sillä se on helpoin tapa saada puhelin ja kuivuri kommunikoimaan keskenään. Yhteys muodostetaan Bluetoothin avulla.
Kuivausrumpua ei saa laitettua päälle ja pois sovelluksella, mutta sen saa ohjelmoitua ja käynnistettyä etänä, kunhan laite on päällä ja sen luukku suljettuna. Siemens on lisännyt turvaominaisuuden, joka tarkistaa, että luukku on kiinni, ennen kuin sovellusta voi käyttää etäkäynnistykseen.
Tämä ominaisuus on kuulemaa olemassa siksi, ettei vahingossa laittaisi kuivuria päälle, kun kissa on livahtanut pyykkikasan päälle ottamaan torkut. Meillä ei ole kissaa, mutta jos olisi, emme tietenkään haluaisi rumpukuivata sitä…
Unohda valmisohjelmat – luo omasi
Jos kuivausrummun lukuisat valmisohjelmat tuntuvat hämmentäviltä, on mahdollista luoda myös oma ohjelmansa Siemensin sovelluksella.
Testasin tätä, kun olin ensin ladannut koneen liinavaatteilla, pyyhkeillä ja keittiöpyyhkeillä. Valitsin valikosta nämä kolme tuoteryhmää sekä halutun kuivuuden. Sitten sovellus kertoo, kauanko kuivausohjelma kestää valituilla ominaisuuksilla. Tällä tavalla pyykkäämisestäkin saa tehtyä kivaa!
Silloin, kun haluaa vain nopeasti kuivaa, voi tietysti vain käynnistää koneen ilman sovellusta. Kaikki valmisohjelmat löytyvät koneen etupaneelista, samoin kuin yksi ladattu ohjelma, jonka saa asennettua koneelle sovelluksesta. Tällä hetkellä voi valita kolmesta ladattavasta erikoisohjelmasta, jotka on suunniteltu pussilakanoille, farkuille ja urheiluvaatteille.
Reseptejä kuivausrumpusovelluksessa
Siemensin sovellus toimii valmistajan kaikkien älytuotteiden kanssa. On ihan järkevää, että sovelluksia on vain yksi, mutta mukana on myös nykypäivänä pakollinen reseptikirjasto, joka tuntuu olevan kaikkien kodinkonevalmistajien mielestä kovasti kuluttajien mieleen.
Enpä tiedä, millaista kuluttajatutkimusta valmistajat ovat aiheesta tehneet, mutta reseptit tuntuvat varsin turhilta. Varsinkin, jos sovellusta käyttää vain kuivausrummun kanssa, mutta vaikka omistaisinkin jonkin Siemensin keittiökoneen, tuskinpa siltikään menisin sovellukseen katsomaan, miten ranskalainen appelsiiniankka valmistettiinkaan.
Energiapihi
Kuivausrumpujen isoin miinus on niiden virrankulutus. Telineellä kuivattamainen on todennäköisesti aina halvempaa, mutta jos olet lukenut testiämme jo tänne asti, olet ehkäpä ihminen, joka ei telineeseen tyydy.
Onneksi Siemens on onnistunut vähentämään energiankulutusta. Ensinnäkin on toki mahdollista asettaa kuivaus loppumaan silloin, kun vaatteet ovat vielä hieman kosteita. Valmistajat kutsuvat tätä yleensä nimellä silityskuiva. Jos valitsee vaihtoehdon Kaappikuiva++, saa oikeasti kuivaa pyykkiä.
Toiseksi kuivausrumpu on varustettu lämpöpumpulla, mikä säästää energiaa. Koneessa on myös itsepuhdistuva kondensaattori, joten laitteen pitäisi kuivata yhtä tehokkaasti hamaan tulevaisuuteen saakka.
Toki näitä samoja ominaisuuksia tarjoaa moni muukin valmistaja ja malli, joten pelkästään ne eivät riitä syyksi valita juuri tätä Siemensin mallia.
Rakenne ja käyttö
Siemensin kuivausrumpu vastaa odotuksiin niin sisä- kuin ulkopuoleltakin. Valkoinen kone on tyylikkään näköinen mustine ovineen ja pyöreine ohjelmavalitsimineen, joka valaistuu siniseksi, kun koneeseen laittaa virrat päälle.
Rumpu on tilava ja valaistu, joten rummun pohjalle ei vahingossa jää harmaita sukkia pyykkiä tyhjentäessä.
Ja koska vesi valuu suoraan viemäriin, on rakenteen osalta kaikki juuri niin kuin voisi toivoakin. Tosin olisi mukavaa, jos joku kehittäisi itsestään puhdistuvan nukkasihdin. Milloinkas sellainen saadaan, Siemens?