Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung HW-S710D/HW-S711D

Kompakti ja isoääninen soundbar

Samsungin linjakas soundbar on oiva kumppani The Frame -televisiolle. Ääni on yllättävän iso näin pieneksi kaiuttimeksi.

/ 05.08.2024 - 11:50
Samsung HW-S710D/HW-S711D

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Tyylikäs ja sisustuksellinen soundbar, joka tarjoaa lavean ja erottelevan äänikuvan.
  • Erillinen virtalähde voi hankaloittaa laitteiden sijoittelua. Subwoofer ei ole yhtä tehokas kuin isommassa S810D-mallissa.

Samsung on suosittu televisiomerkki, jonka valikoimiin kuuluu kaikenkokoisia ja -hintaisia malleja, joille yhteistä kuitenkin on – kuten useimmille nykyajan televisioille – melko lattea äänenlaatu. Onneksi Samsung tajuaa tilanteen itsekin, joten yritys valmistaa myös erilaisia soundbareja, joista löytyy pari varmasti jokaiselle tv-mallille. Meitä innostaa eniten Q900-huippusarja, mutta ymmärrämme toki hyvin, että monen kotiin hieman kompaktimpi kaiutin on toimivin valinta.

Ja sellaiseen tilanteeseen HW-S710D voi olla juuri passeli. Malli on tämän vuoden uutuus ja suunniteltu etenkin The Frame -televisioiden pariksi.

Samsungin soundbar on saatavilla sekä mustana että valkoisena, ja Dolby Atmos -tuki, pakettiin kuuluva langaton subwoofer ja monet fiksut ominaisuudet tekevät siitä lupaavan kokonaisuuden.

HW S700D 002 Set R Perspective Titan Black
Samsung HW-S710D. Kuva: Samsung

Samsung HW-S710D / HW-S711D

Samsungin soundbar on vain 89 cm leveä, joten se on parhaimmillaan keskikokoisen, noin 55-tuumaisen television kaverina. Vain 4 cm korkea soundbar mahtuu hyvin ruudun alle kuvaa peittämättä. Kaiuttimen mukana toimitetaan myös seinäkiinnikkeet.

HW-S710D muistuttaa kovasti isompaa S810-mallia, jonka olemme testanneet aiemmin hyvin tuloksin. Molemmat soundbarit ovat todella sulavalinjaisia ja kompakteja. S710D-mallille ei ole saatavilla erillisiä päällysteitä, kuten kalliimmalle S810-mallille. Uutuusmallin subwoofer on halvempi, perinteisempi ja kulmikkaampi S810D-mallin pieneen ruutitynnyriin verrattuna.

Kaiutinelementtien mahduttamiseksi Samsung on sijoittanut virtalähteen erilliseen laatikkoon. Se kannattaa huomioida, kun suunnittelee laitteiden sijoittelua. Voi vaatia pientä vaivannäköä, että kokonaisuuden saa näyttämään yhtä tyylikkäältä kuin kuvissa!

Samsung S710D
Samsungin soundbar on saatavana myös valkoisena mallinimellä HW-S711D. Kuva: Samsung

Lue myös: Samsung HW-S810B – Litteä soundbar soi muhkeasti

Tukee langatonta ääntä – ilman HDMI:tä

Samsungin soundbarin käyttöönotto sujuu käden käänteessä. Laite yhdistetään wifiin Smartthings-sovelluksella, jonka kautta pääsee käsiksi myös suoratoistopalveluihin ja erilaisiin ääniasetuksiin. Kaiuttimessa on automaattinen Spacefit Sound -huonekorjaus, joka mukauttaa soinnin huoneen akustiikan mukaan. Jos soundbarin yhdistää sopivaan Samsungin televisiomalliin, se voi soittaa yhdessä tv:n kaiuttimien kanssa Q Symphony -toiminnolla.

S710D tukee myös langatonta surroundia, joten HDMI-kaapelin voi jättää kaappiin. Langattomuus tosin edellyttää yhteensopivan, uutta Samsungin televisiomallin käyttöä. Pakkaukseen kuuluu micro-HDMI-kaapeli muita tv-malleja ajatellen.

Kaiutinkonfiguraatio on 3.1, mikä tarkoittaa sitä, että soundbarissa on erikseen oikea, vasen ja keskikanava sekä erillinen subwoofer. Surround- tai korkeuskanavia ei siis ole, mutta kaiutin toistaa Dolby Atmos -raitoja äänenkäsittelyn avulla.

no feature wireless tv connection 541427533
Soundbar toimii langattomasti yhteensopivan Samsungin tv:n kanssa. Kuva: Samsung

Äänenlaatu

Miltä näin kompakti soundbar sitten kuulostaa? Yllättävän isolta! Yhdistämme S710D:n Samsung S90D -OLED-television kanssa, ja saamme vaivatta väännettyä volyymin kaakkoon testiraitojamme kuunnellessamme.

Ensivaikutelma on, että soundbar soittaa kovaa ja kirkkaasti. Äänikuva on yllättävän leveä. Ääni synkronoituu todella hyvin kuvan kanssa myös langattomassa käytössä.

Samsung S710D toistaa puheen keskikanavasta selkeästi, joten dialogia on helppo seurata. Ja mikä parasta, volyymia ei tarvitse nostaa, jotta puheesta saisi selvää. Musiikki ja taustaäänet toistuvat miellyttävästi ja eri elementit erottuvat toisistaan hyvin. Samsungin soundbar on todellakin iso parannus television omiin kaiuttimiin verrattuna ja on laadultaan samaa tasoa kuin moni isompi soundbar.

Kokeilimme Q Symphony -toimintoa, jossa soundbar ottaa tv:n kaiuttimet osaksi kokonaisuutta. Välillä äänikuva korostui hyvin ja sai soinnin sopimaan ruudun tapahtumiin vieläkin paremmin. Mutta yleisesti ottaen sointi oli ihan yhtä hyvä, kun annoimme soundbarin ja subwooferin huolehtia äänentoistosta keskenään, ilman television apua.

Laitoimme Top Gun: Maverickin pyörimään ja nostimme volyymia. Elokuvassa on hienoja mutta kaiuttimelle haastavia kohtia, joissa esimerkiksi lentokone lentää katsojan yli. Samsungin soundbar onnistui luomaan uskottavan surroundin, vaikka fyysisiä takakaiuttimia ei kokonaisuudessa olekaan. Kun moottoreiden jylinä yltyy kovaksi, subwooferin paine tuntuu kehossa ihan fyysisesti. Mahtavaa!

Samsungin Kaliforniassa ahkeroivat ääni-insinöörit ovat aiemminkin onnistuneet saamaan isoa ääntä irti pienistä kaiuttimista, ja kuulostaa siltä, että siinä on tälläkin kertaa onnistuttu – ainakin tiettyyn pisteeseen asti. Sointi ei ole yhtä muhkea kuin isommassa S810D-mallissa eikä lähelläkään 900-sarjan suurimpien mallien tasolla. Mutta omaan kokoonsa suhteutettuna sointi on vaikuttava.

Subwooferin huolehtiessa suurimmasta osasta bassotaajuuksista ei soundbarin tarvitse käyttää energiaa matalimpiin ääniin. Siksi subwooferin sijoittelussa kannattaa olla huolellinen. Parhaassa tapauksessa subwoofer olisi nurkassa, mutta ei liian kaukana soundbarista.

Niukka subwoofer?

S710D:n subwoofer on melko yksinkertainen bassorefleksilaatikko. Ikävä kyllä sen designiin ei ole panostettu yhtä paljon kuin soundbarin. Soinnin puolesta homma hoituu, mutta basso ei ole erityisen syvä. S710D olisi toiminut varmaankin paremmin S810D-mallista tutun tyylikkäämmän ja tehokkaamman subwooferin kanssa, mutta samalla toki kokonaishintakin olisi noussut kovemmaksi.

S710D tarjoaa vahvaa sointia, johon samanhintaisten soundbarien on vaikea yltää yksinään. Esimerkiksi Sonos Beam ei soinniltaan pääse Samsungin tasolle ilman Sub Miniä, jolloin Sonosin paketista tuleekin paljon Samsungia kalliimpi kokonaisuus. Siinä mielessä Samsung S710D on varsin hyvä ostos.

Samsung S710D on myös laajennettavissa takakaiuttimilla, mutta vain mustana saatavat Samsungin takakaiuttimet eivät designiltaan sovi kovin hyvin tyylikkään S711D-soundbarin kaveriksi.

Jos kuitenkin kaipaa äänentoistoa myös huoneen takaosaan, voi harkita Samsungin Music Frame -kaiutinta. Se toimii surround-käytössä, mutta vain yksinään, kahta ei voi yhdistää. Jos kotiteatterin loisi S710D-soundbarista ja Music Frame -takakaiuttimesta, olisi kokonaisuus aika hillitty ja elegantti.

 

HW S700D 015 Set remote Titan Black
Kuva: Samsung

Musiikintoisto

Samsung S710D kuulostaa hyvältä myös musiikkia kuunnellessa. Kun soundbar toimii wifillä, se on helppo yhdistää Airplayn, Spotify Connectin ja muiden palveluiden kanssa. Silloin pääsee hyödyntämään myös tilaääntä kappaleissa, joissa se on saatavilla. Musiikin kuunteluun tarkoitetut stereokaiuttimet kuitenkin tarjoaisivat lämpimämpää ja täyteläisempää sointia lauluun, ja bassokin saisi olla tiukempi. Musiikki toistuu hyvin, mutta jos etsii ensisijaisesti kaiutinta musiikin kuunteluun, on parempiakin vaihtoehtoja tarjolla.

Lue myös: Samsung Music Frame – Kehystettyä musiikkia

Yhteenveto

Samsung HW-S710D on kompakti ja tyylikäs soundbar The Framen ja muiden Samsungin designtelevisioiden kaiuttimeksi. Siihen tarkoitukseen se sopiikin täydellisesti. HW-S710D on käytännöllinen soundbar, joka soi kokoaan isommin. Langattoman subwooferin ja tyylikkään soundbarin yhdistelmää voimme lämpimästi suositella pienempiin huoneisiin ja pienemmille televisioille.

Lue myös: 5 premium-soundbaria Dolby Atmos -äänellä – Kun tv:n ääni ei riitä

Karakter
Samsung HW-S710D/HW-S711D
Basic
Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Elegantti audiokaluste soi stereona

Upea retrokaiutin

Edelleen tv-tason valtias

Muhkea äänikupla litteistä kaiuttimista

Edullinen soundbar joka kotiin

Highend-tekniikkaa premium-kaiuttimissa

Pikkuhyvää halvalla

Sonyn paras soundbar

Hyvä mutta kallis

Langatonta hifiä

Kompakti ja isoääninen soundbar

Highend-tekniikkaa pienellä budjetilla

Ääni & Kuva
Scroll to Top