Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

TESTISSÄ: Philips Fidelio L3

Mainio suoritus Philipsiltä

Philips Fidelio L3 on tyylikkäämpi ja laadukkaampi kuin useimmat luokkansa kuulokkeet – mutta miten on äänen laita?

/ 24.11.2021 - 14:30
Philips Fidelio L3

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Hyvä vastamelu ja miellyttävä ja tasapainoinen ääni. Erittäin hyvä laatuvaikutelma.
  • Volyymi on hiukan matala, mutta sen saa korjattua taajuuskorjaimella.

Philips Fidelio L3:n pyöreät kuulokekupit tuntuvat ja näyttävät premiumilta: kiinnikkeet ovat metallia ja sankaa vahvaa muovia. Istuvuus on erinomainen ja korville hyville tilaa. 360 gramman painoisina kuulokkeet painavat enemmän kuin useimmat tämän luokan mallit, mutta kuulokkeet eivät kuitenkaan tunnu raskailta, kun niiden kanssa istuu tai kuljeskelee rauhallisesti. Lenkkeilyyn tarvittaisiin ehkä kevyempää kalustoa, ja sitä varten olisi muutenkin paikallaan olla pölyä ja vettä vastaan suojattu malli – eli ei mikään tämän testin kuulokkeista.

Philips Fidelio L3 headband
Kuva: Philips

Vastamelu

Philipsin aktiivinen vastamelu vaimentaa ääntä mukavasti ja estää tehokkaasti etenkin bassoääniä. L3 toimi erittäin hyvin auton takapenkillä, jossa kanssamatkustajat keskustelivat ja auton radio soi tavallisella volyymilla. Pystyin silti uppoutumaan aika hyvin omaan kuplaani ja nauttimaan omasta musiikista. Markkinoilla on kuulokkeita, jotka vaimentavat tehokkaammin diskanttiääniä, mutta käytännössä erolla ei ole merkitystä.

Philips Fidelio L3 lifestyle
Kuva: Philips

Ääni

Philips soi ilmavasti ja miellyttävästi. Naislaulajat erottuvat kirkkaina tasapainoisesta äänikuvasta. Basso on täyteläinen ja hyvä, vaikkakin puskee välillä rytmejä innokkaasti. Ääni kallistuu lämpimän puolelle ja keskirekisteri hiukan vetäytyy. Ei kuitenkaan paljoa, ääni on hyvin lähellä haluaamani. Stereokuvassa on hyvää leveyttä ja soittimet sijoittuvat siihen hyvin.

Philipsin sovelluksessa on kuusikaistainen graafinen taajuuskorjain, jonka avulla saan nostettua keskirekisteriä 1 kHz:n kohdalta ja madallettua vähän bassoa 400 Hz:n kohdalta, jolloin bassosoittimet eivät peitä laulureksiteriä. Hienosäädöllä on iso vaikutus!

Philips Fidelio L3 on table
Kuva: Philips

Taajuuskorjain korjaa myös toisen pulman: kuulokkeiden volyymi jää nimittäin turhan matalaksi ja kaipaan tiettyjen levytysten kohdalla enemmän painetta. Nostamalla kaikkia EQ-kaistoja saan ääneen lisää voimakkuutta vaikuttamatta muuten merkittävästi äänitasapainoon.

Sigridin laulu uudessa jouluballadissa Home to You soi puhtaasti ja miellyttävästi, kun taas Nathaniel Rateliffin rouheampi ääni saa muhkean fyysisen muodon It’s Not Supposed to Be That Way -kappaleessa. Willie Nelsonin nasaali laulu toistuu virheettömästi ja Esperanza Spaldingin Formwela 10 -kappaleen kontrabasso soi luonnollisena ja mahtavana.

Kaiken kaikkiaan ääni on todella hyvä, mutta Philips Fidelio L3 ei varsinaisesti ole mikään rytmien ilotulitus. Jos volyymia on korjaillut taajuuskorjaimen kautta, se voi joskus säröillä. Silloin ei auta laskea äänenvoimakkuutta kuulokkeista, vaan se on tehtävä sovelluksen taajuuskorjaimesta.

Philips Fidelio L3 lifestyle(2)
Kuva: Philips

Yhteenveto: Philips Fidelio L3

Philips Fidelio L3 on erittäin onnistunut kuulokemalli, jonka tyylikäs pyöreälinjainen muotoilu uhkuu laatua. Vastamelu on todella hyvä ja ääni miellyttävä ja tasapainoinen.

Keskirekisteri olisi saanut olla tehdasasetuksilla erottuvampi, mutta tilanteen saa korjattua sovelluksesta. Enimmäisvolyymikin jäi omaan makuuni turhan matalaksi, ja sitä saa nostettua korottamalla taajuuskorjaimen kaikkia kaistoja. Samalla voi saada vaivakseen äänen säröilyä, jolloin on taas madallettava ääntä taajuuskorjaimesta.

Fidelio L3 on hyvänkuuloinen kuulokemalli, josta kuitenkin puuttuu se viimeinen potkaisu, jolla se haastaisi testin parhaat.

Karakter
Philips Fidelio L3
Premium

Myös tässä testissä

JBL Tour One

Pirteää JBL-ääntä

JBL Tour One on todella hyvä kuulokemalli, joka saa suun hymyyn, kunhan on ensin tehnyt pari säätöä sovelluksen taajuuskorjaimesta.

Pirteä ja päättäväinen ääni, joka ei koskaan kuulosta pitkästyttävältä.
Kuulostaa parhaalta ilman vastamelua. Vaatii säätöä taajuuskorjaimesta ennen kuin ääni on parhaimmillaan.
Lue koko testi

Sony WH-1000XM4

Edelleen paras vastamelu

Vastamelun osalta kukaan ei vieläkään lyö laudalta Sony WH-1000XM4 -kuulokkeita. Toivomme Sonyn pian nousevan myös äänenlaadultaan vähän paremmalle tasolle.

Edelleen luokkansa parasta vastamelua. Istuvuus on yhtä hyvä kuin ennenkin.
Äänenlaadun osalta moni on ottanut Sonyn kiinni.
Lue koko testi

Bose QuietComfort 45

Bose ei yllätä

Bose ei ole tehnyt järisyttäviä muutoksia QuietComfort-kuulokkeisiinsa.

Mukavimpia kuulokkeita, joita tiedämme. Hyvä vastamelu ja äänten läpipääsy. Neutraali sointitasapaino.
Ääni on hiukan ohut ja vastamelussa on turhan paljon sivuääntä. Vastamelua ei saa pois päältä ilman, että ympäristöäänet menevät samalla päälle. Ei ole vedenkestävä.
Lue koko testi

Yamaha YH-E700A

Parasta ääntä

Jos haluaa äänenlaadultaan loistavat kuulokkeet, ei tarvitse etsiä enempää: Yamaha YH-E700A erottuu testijoukosta upealla äänellään.

Upean vahva ja täyteläinen ääni, äänenlaadultaan luokkansa parhaita. Tyylikkäät ja todella mukavat kuulokkeet.
Vastamelu on hyvä, mutta ei paras.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Ääni & Kuva
Scroll to Top