Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips OLED+936 (65OLED936/12)

Philipsin hattutemppu

Philips OLED+936:n upea kuvanlaatu, värikkäät Ambilight-valot ja tuhti Bowers & Wilkinsin luoma ääni takaavat mahtavat televisioelämykset – mutta se tietysti maksaa!

/ 18.03.2022 - 10:12
Philips OLED+936 (65OLED936/12)

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Philips OLED+936 tarjoaa ensiluokkaista kuvaa, jota Ambilight-valaistus avittaa. Äänikin on luokkansa parhaimmistoa.
  • Philips saisi tehdä mallia isompanakin kuin 65-tuumaisena! Tv on melko kallis, mutta toisaalta mukana tulee täydellinen, integroitu äänijärjestelmä. VRR-tuki vain 4K/60 Hz asti.

Philips on televisiovalmistajana erikoisessa asemassa muutaman patentoidun ratkaisunsa (kuten Ambilight-valaistuksen) ansiosta ja siksi, että he voivat vapaasti tehdä yhteistyötä kenen tahansa kanssa, mitä tulee kuvaan, muotoiluun eikä vähiten ääneen. Niinpä Philips on onnistunut luomaan useita erinomaisia televisiomalleja, joissa yhdistyvät fiksut ominaisuudet, tyylikäs muotoilu ja hyvä suorituskyky. Tällä kertaa testaamamme malli OLED936 on tuorein esimerkki tällaisesta!

Philips OLED+936

OLED+936 esiteltiin syksyllä 2021, mutta teknisesti se on 2021/2022-malli. Philips noudattaa nimittäin kilpailijoista poikkeavaa lanseerauskalenteria. Malli on varustettu LG Displayn parhaalla OLED-paneelilla ja tehokkaalla P5 AI Dual Picture Engine -videoprosessorilla.

Eikä siinä kaikki: Lisäämällä tv:n alareunaan Bowers & Wilkinsin kunnollisen Atmos-soundbarin uskoo Philips tuoneensa laitteelle uuden ulottuvuuden – mikä selittää hieman kömpelön ”OLED+”-nimen.

Huom! Testaamamme 65-tuumaisen lisäksi OLED+936 on saatavilla myös 48- ja 55-tuumaisina, joissa on sama sisäänrakennettu soundbar. OLED+936-mallista on sisarversio nimeltään OLED+986, ja sen Bowers & Wilkins -soundbar on suurempi mutta ilman Atmos-korkeuskanavia.

OLED936 F2 011 OLED936 RFT51
<
>
Philips OLED+936. Kuva: Philips

Tyylikästä designia

Designin puolesta Philips OLED+936 saa meiltä täydet pisteet. Muotoilu on linjakasta ja ylellistä, ja laite tuntuu vankalta ja hyvin mietityltä, kun sitä ruuvailee kasaan. Rakenteen laatu on moitteetonta.

Ruudun alareunassa on tosiaan Bowers & Wilkinsin kompakti soundbar, joka on osin verhoiltu tanskalaisen Kvadratin kankaalla. Kaiutin on integroitu jalustaan, mikä antaa laitteelle futuristisen ilmeen. Ratkaisu on paljon tyylikkäämpi kuin erillinen soundbar television edessä.

Philips OLED 936 DSC 1245 DSC 1209
<
>
Liitännät on piilotettu kannen alle, ja johdot saa vedettyä huomaamattomasti jalustaa pitkin. kuva: Audun Hage

Käyttö ja ominaisuudet

Philips on jo pitkään luottanut Androidiin televisioidensa alustana, mutta ei ole vielä siirtynyt uusimpaan Google TV -käyttöliittymään, kuten esimerkiksi Sony. Sen sijaan käytössä on hieman vanhempi Android 10.

Käyttöliittymä on yksinkertainen ja toimiva. Sekä televisiokanavat että suoratoistopalvelut löytyvät helposti aloitusvalikosta. Puheohjaustakin voi käyttää Google Assistantin avulla, kun käyttää kaukosäätimen mikrofonia.

OLED936 tukee hyvin eri formaatteja, kuten Dolby Visionia ja HDR10:a. Integroidussa soundbarissa on Dolby Atmos -surroundääni.

Philips OLED 936 remote
Philips OLED+936 -television mukana tulee luksuskaukosäädin, joka on verhottu Muirheadin nahalla. Napit on taustavalaistu. Kuva: Audun Hage

Kaksi HDMI 2.1 -sisääntuloa – rajallisin VRR-ominaisuuksin

OLED+936 on varustettu neljällä HDMI-sisääntulolla, mutta vain kaksi edustaa uusinta HDMI 2.1-standardia. Yleensä yksi varattaisiin soundbaria varten, mutta koska sellainen löytyy laitteesta jo valmiiksi, voi televisioon kytkeä yhtä aikaa vaikka sekä Xboxin että Sony PS5:n.

Pelaamisesta puheen ollen: kannattaa huomata, että OLED+936 tukee vaihtelevaa virkistystaajuutta (Variable Refresh Rate, VRR) vain 4K/60Hz-laadulla. Toiminto säätelee kuvanopeutta tietokoneen ja pelikonsolin vaihtelevien grafiikoiden mukaan.

Aiemmin tänä vuonna Philips ilmoitti, että osa vuoden 2021 malleista (mukaan lukien testaamamme OLED806/856) saa päivityksen myötä VRR:n 120 Hz:iin asti, mutta tämä ei valitettavasti koske kaksoisvideoprosessorilla varustettuja huippumalleja.

Philipsin laitteella on erillinen peliasetus, jonka viive on noin 18 millisekuntia. Se on hyvä muttei mitenkään ennätyksellinen.

Ambilight neljällä sivulla

Ambilight on jo vuosien ajan erottanut Philipsin televisiot muista ja kerännyt valmistajalle uskollisen fanijoukon. OLED+936 -mallissa on neljällä sivulla brändin tuttu ledvalaistus, joka maalaa taustaseinälle sisältöä toistavia sävyjä.

Valon voi synkronoida Philips Hue -lamppujen kanssa, joten periaatteessa koko olohuoneen saa hehkumaan elokuvan sävyissä. Testissä tyydyimme pelkkään Ambilightin valoon, joka yksinäänkin luo vallan vangitsevan tunnelman katseluun!

Valolle voi valita erilaisia asetuksia ja määritellä, kuinka nopeasti värien haluaa vaihtuvan. vaihtoehtoja on staattisemmasta lounge-valaistuksesta dynaamiseen valoon, joka vaihtaa värejä nopeasti ruudun toiminnan mukaan.

Philips OLED 936 4 sided Ambilight
Philips OLED+936-mallissa Ambilight-valo valaisee television taustaseinää neljältä sivulta. Se luo hienoa tunnelma riippumatta siitä, onko tv tasolla vai seinällä. Kuva: Audun Hage

 

Kuvanlaatu

Philips 936 on varustettu LG Displaysin valmistamalla uudella ja entistä kirkkaammalla Evo OLED -paneelilla. Samaa käyttää LG itsekin parhaissa televisioissaan. Erottuuko Philips siis kuvanlaadullisesti niistä? Vastaus piilee kuvankäsittelyssä.

Philipsin suhtautuminen kuvankäsittelyyn on hieman liberaalimpi kuin monilla muilla, ja valmistaja säätää surutta kuvaa terävämmäksi ja värikkäämmäksi. Joissain tilanteissa se voi tuntua keinotekoiselta ja on vastoin monien muiden brändien puristista kuvafilosofiaa, jossa pyritään toistamaan kuva uskollisena alkuperäiselle taiteelliselle visiolle.

Joskus taas vähän reippaampi ote kuvaan on juuri se, mitä tarvitaan!

Itse asiassa moni vanhempi elokuva ja sarja (ilman 4K- ja HDR-laatua) näyttää nykysilmin aika harmailta ja valjuilta, kun niitä katsoo isolta OLED-näytöltä. Sellaisissa tapauksissa voimakkaampi kuvankäsittely tekee ihmeitä.

Philips OLED+936 -mallissa voi itse päättää, kuinka paljon käsittelyä kaipaa. Tarjolla on täysin korrekti Filmmaker Mode, joka laittaa useimmat tehosteet pois päältä sekä turboahdettu Vivid Mode, jossa videoprosessori pyörii täydellä teholla – ja kaikkea siltä väliltä. Ideal Mode mukautuu automaattisesti videosisältöön, ja ammattimaista kalibrointia varten löytyy myös ISF-asetus.

DSC 1330 DSC 1332 DSC 1335 DSC 1336 DSC 1337 DSC 1339
<
>
Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu on taattua highend-luokkaa ja kisaa Sony A90J:n ja LG OLED G1:n kaltaisia huippuja vastaan. Tutut OLEDin ominaisuudet löytyvät, kuten pohjattoman syvä musta ja loistava kontrasti. Kirkas OLED kelpaa myös päivänvalossa katseluun.

Philips OLED 936 Max Verstappen F1
Philips OLED 936 tarjoaa loistavaa kuvaa ja upeaa kontrastia. Kuvassa Netflixin Formula 1: Drive to Survive S4E1. Kuva: Audun Hage

Philipsin kuva on erinomainen, kun katsoo moderneja sisältöjä, kuten Disney+:n uutta Mandalorian-sarjaa tai Netflixin Formula 1: Drive to Survive -dokumenttisarjaa. Värit ovat vivahteikkaat ja kontrasti aivan mahtava.

Vaikuttavinta on kuitenkin suoriutuminen vanhemmasta materiaalista. Testissä katsoimme useiden suoratoistopalveluiden tarjontaa, myös HBO Maxin. Amerikkalainen HBO tunnetaan ylistetyistä sarjoistaan, mutta tunnettua on sekin, ettei niiden kuvanlaatu aina vastaa niiden taiteellista tasoa.

Philips pärjäsi hyvin vähän vanhempien elokuvien ja sarjojen kanssa eikä silti näyttänyt liioitellulta. Vertasimme automaattisesti kuvaa säätävää Auto AI -asetusta ja Vivid Modea, joista jälkimmäinen korostaa kontrastia ja värikylläisyyttä sekä luo kuvaan keinotekoisen HDR-efektin. Liikkeet ovat asetuksella todella pehmeät. Kuva on kaukana neutraalista ja korrektista, mutta ainakin se on eläväinen!

Äänenlaatu

Vaikka kuvanlaadussa riittää kehuttavaa, eroaa OLED+936 kilpailijoistaan myös äänen puolesta. Meidän korviimme B&W:n integroitu soundbar on aivan hitti.

Soundbarissa on korkeampi signaaliresoluutio HDMI eARC:n kautta, ja se käyttää uutta Dolby Multistream -dekooderia. Kaiutinelementtejä on säädetty viime versiosta (OLED+935), jonka testasimme 2020.

B&W:n soundbar maalaa massiivisen, suuren ja erittäin koherentin äänikuvan, joka levittäytyy fyysisiä mittojaan pidemmälle. Äänentoisto kasvaa sisällön mukana ja antaa itse asiassa yllättävän hyvän stereovaikutelman musiikkiin. Bowers & Wilkinsin insinöörit ovat todella onnistuneet tässä.

Puheentoisto on erittäin selkeää ja synkronoituu hyvin ruudulla näkyviin suun liikkeisiin. Atmos-surroundefekti toimii vakuuttavasti: The Harder They Fall -länkkärissä kuulemme luotien viuhuvan korviemme vierestä niin uskottavasti, että tekee mieli syöksyä lattialle turvaan!

Syväbasso saisi ehkä olla hitusen muhkeampi. Philips on mahdollistanut langattoman subwooferin lisääminen television takaa löytyvän analogisen ulostulon kautta. Emme testanneet sitä, mutta voisin kuvitella, että B&W ASW608 tai vastaava kompakti subwoofer toisi hyvää puhtia bassoreksiteriin.

Huom! B&W:n soundbarin muotoilusta johtuen äänen saa hyvin heijastettua kattoon, mutta taso vaikuttaa sointiin. Kannattaakin vähän liikutella televisiota ja kokeilla, mikä toimii parhaiten – meillä ääni oli puhtain, kun soundbar oli täysin linjassa tason reunan kanssa.

Television voi toki ripustaa myös seinälle, ja siinä tapauksessa kannattaa lukea tämä oppaamme seinä-tv:n paikan määrittämisestä!

OLED936 BS TWEETER BOWERS WILKINS LOGO RGB 011
B&W:n soundbar on varustettu ylöspäin suunnatuilla Atmos-kanavilla, jotka luovat suuremman surroundefektin. Keskikanavana on B&W:n kuulu ”tweeter on top” -diskantti. Kuva: Philips

 

Yhteenveto: Philips OLED+936

Philips OLED+936 on erittäin tyylikäs ja laadukas televisio. Ulkonäöltään se on markkinoiden tyylikkäimpiä ratkaisuja integroituine soundbareineen.

Ääni on todella hyvä niin puheen, musiikin kuin elokuvien suhteen. OLED-paneelin kuvanlaatu on kontrastiltaan upea ja kirkkaudeltaan tavallista parempi. Ambilight-valot ovat piste i:n päällä, sillä valot tehostavat elokuvan tunnelmaa levittäen sen koko tilaan.

Liitäntävaihtoehdot ovat hyvät, vaikkakin kovimmat peliharrastajat jäänevät kaipaamaan 4K/120 Hz:n VRR:ää. Me jäimme kaipaamaan vain 77-tuumaista kokovaihtoehtoa!

Lue myös: Philipsiltä uusi versio The One -televisiosta

Karakter
Philips OLED+936 (65OLED936/12)
High End
Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muhkeaa kuvaa, ohutta ääntä

Maksimaalista kuvaa ja ääntä

Mikä hinta-laatusuhde!

Kirkasta kuvaa hyvään hintaan

Jättikuvaa ennätyshintaan

Sonyn suurtelkkari

Kumpi Frame voittaa?

Hyvä ja halpa budjetti-tv

Tämä se vasta on viihdettä!

Huippu-tv vaativaan makuun

Huippuisoa kuvaa hyvään hintaan

OLED-televisioiden suursuosikit vertailussa

Ääni & Kuva
Scroll to Top