Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Marshall Mode II

Legendaarista Marshall-ääntä suoraan korvaan

Jos tykkäät kunnon volyymistä ja rajusta rockista, on Marshall Mode II valintasi.

/ 15.03.2021 - 13:44
Marshall Mode II

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Erittäin mukaansa tempaava soundi, jossa bassodynamiikat ja rytminen kontrasti on kohdillaan. Pienet, kevyet ja vedenkestävät kuulokkeet. Tyydyttävä akunkesto.
  • Ei aktiivista vastamelua. Basso ei varmasti ole kaikkien makuun. Ei kaikkein vivahteikkain ääni.

Lähes kaikki valmistajat ovat tähän mennessä ehtineet lanseerata ainakin yhdet, useimmat jo monet eri sukupolven täysin langattomat kuulokkeet. Mutta Marshall on luottanut tähän saakka johtojen voimaan.

Eikä se pöllömpää ole: jos kuulokenapit tipahtavat korvista, johto estää niitä hukkumasta, kun kuulokkeet jäävät niskaan roikkumaan.

Mutta siitähän ei markkinoilla ole kyse. Kuluttajat haluavat nyt täysin langattomia kuulokkeita, ja vihdoin Marshallkin vastaa kysyntään Mode II -mallillaan. Sitä ei pidä sekoittaa langattomiin Mode-malleihin, sillä Mode II on aivan uusi tuote Marshallin valikoimissa. Kuulokkeet on pakattu latauskoteloon, joka on pienimpiä koskaan näkemiämme.

Marshall Mode II box scaled 1
Marshallin ensimmäinen täysin langaton kuulokemalli. Kuva: Lasse Svendsen

Myös itse kuulokenapit ovat todella pienet. Paljon pienemmät ja kätevämmät kuin referenssinä pitämämme Sony WF-1000XM3 -kuulokkeet, joissa on mukautuva vastamelu. Marshall Mode II -kuulokkeissa ei ole aktiivista vastamelua lainkaan. Akunkestokaan ei vedä vertoja Sonylle: 5 tuntia 8 sijaan, mutta kotelosta voi pidentää akunkeston 25 tuntiin.

Marshallin napit ovat vedenkestävät, tai tarkemmin sanottuna IPX4-luokitellut, ja niiden kumipinta takaa liukastamattoman pinnan, joten napit pysyvät hyvin hikisissäkin näpeissä. Kompaktin koon ansiosta ne on helppo työntää korviin, ja silikonisovitteita tulee neljät erikokoiset.

Marshall Mode II kit scaled 1
Pakkauksessa tulee mukana USB-johto ja erikokoisia silikonisovitteita. Kuva: Lasse Svendsen

Istuvuus ja käyttö

Kuulokkeiden yhdistäminen kännykkään on lastenleikkiä, ja lataamalla Marshall-sovelluksen saa valita erilaisten EQ-asetusten väliltä tai luoda omansa, joten äänikuvan saa muokattua mieleisekseen.

Kuulokkeiden ohjaukseen ei ole erillisiä nappeja, vaan kumipinta on kosketusherkkä ja soittoa voi ohjata ilman puhelinta. Puhelimeen vastaaminen ja integroidut mikrofonit saa käyttöönsä painamalla kevyesti vasenta kuuloketta.

Marshall Mode II open scaled 1
Marshall Mode II on kuulokemalli ihmisille, jotka haluavat tuntea rytmin korvissaan. Kuva: Lasse Svendsen

Ulkona kuulokkeiden kantama on oikein hyvä, kuten useimmilla langattomilla kuulokkeilla, mutta kännykkähän on silloin yleensä taskussa, joten kantaman tarkastelu sisätiloissa on kiinnostavampaa. Puhelin saattaa maata pöydällä, kun itse liikuskelee pitkin taloa, eikä yhteys saisi pätkiä.

Mode II -kuulokkeilla ei ole tässä mitään ongelmaa: yhteys säilyy hyvin vaikka välissä olisi betoninen välipohja.

Äänenlaatu

Äänenlaatu on kuitenkin se kaikkein kiinnostavin seikka kuulokkeissa. Kokemuksemme mukaan Marshallin laatu voi olla vaihtelevaa äänen suhteen. Joskus on ollut epätasapainoista ja bassoltaan supermuhkeaa, toisinaan taas mukaansa tempaavaa ja korvaystävällisempää. Onneksi Mode II kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan.

Basso korostuu silti enemmän kuin vaikkapa RHAn kuulokkeilla, mutta toisaalta keskirekisterin ja diskantin erottelevuus ei ole yhtä hyvää. Piano soi painokkaammin ja täyteläisemmin, mutta ylä-äänet eivät virtaa yhtä vapautuneesti. Sovelluksen taajuuskorjaimella tilannetta voi korjata, mutta on selvää, että Marshall on enemmän kotonaan popin, rockin, hip-hopin, elektron ja metallin kanssa kuin vaikkapa kamarimusiikin tai saksalaisen lied-musiikin parissa.

Marshall app EQ
Äänen hienosäätöön sovellus on kätevä apuri. Kuva: Lasse Svendsen

Jazz kylläkin toimii: Terje Rypdal ja Jaga Jazzist soivat rajuina, ja basson rytmi ja paino tulevat paremmin esiin kuin useimmilla kuulokkeilla. Rypdalin Conspiracy-kappaleen basso soi voimakkaana, ja vaikka kitara kuulostaa hieman vetäytyneeltä, se on kuitenkin vakaa ja sijoittuu selkeästi äänikuvaan. Jagan Starfire alkaa muhkeaakin muhkeammilla rummuilla. Ehkä äänite ei toistu yhtä erottelevana kuin RHA:lla, mutta viihdyttävämpi se kyllä on.

Zara Larssonin laulu Look What You’ve Done -kappaleessa erottuu painokkaasti, ja rumpujen liittyessä mukaan alkavat lanteet väkisinkin heilua. Diskantti toistuu erottuvana myös – se ei ole erityisen ilmava, mutta ei kuitenkaan terävä tai kovakaan.

Marshall Mode II etui scaled 1
Kuulokenapit lataava kotelo on pienimpiä näkemiämme. Kuva: Lasse Svendsen

Johtopäätökset

Marshall-nappien vahvuus on niiden rytmikkäässä soundissa sekä basson dynamiikassa ja muhkeudessa, joka ei kuitenkaan hallitse äänikuvaa liiaksi. Mode II ei siis ole täydellisen tasapainoinen tai huikean vivahteikas, mutta ehdottomasti tenhoavimpia kuulemiani. Eikä hintakaan ole paha, vaikka Sony WF-1000XM3:n voi löytää nyt jopa Marshallia edullisemmin. Marshallin kuulokkeista puuttuu vastamelu eikä ääni ole neutraali, mutta meistä nämä eivät niin haittaa, kun musiikki saa hymyn huulille ja jalan naputtamaan niin kuin Mode II tekee.

Lue myös: Marshall Mode – Rokkia peliin

Karakter
Marshall Mode II
Basic
Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sonyn kaikkien aikojen mukavimmat treenikuulokkeet

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Ääni & Kuva
Scroll to Top