Vieläkö joku muistaa Thomsonin? Ranskalaismerkki on palannut markkinoille laajan tv- ja audio-valikoiman muodossa. Tavoitteena on päästä edes osin nauttimaan siitä suosiosta, joka Thomsonilla oli 1990-luvulla ja vielä 2000-luvun alkuvuosina painottamalla valmistajan eurooppalaista laatua ja muotoilua.
Thomson UG5
Kun puramme UG5:n laatikosta, on myönnettävä, että ensivaikutelma on hyvä. Rakenne vaikuttaa kestävältä ja muotoilultaan malli on selvästi kilpailijoitaan harkitumpi. Thomson UG5 lepää kääntyvän keskijalustan päällä – kätevää, jos tv:tä haluaa katsoa eri kulmista.
IFFalcon U64:n tapaan Thomson UG5 on varustettu Google TV:llä, joten sovellusvalikoima on erinomainen ja käytettävyys selkeää. Kaukosäädin istuu mukavasti käteen, ja sen napeissa on miellyttävän pehmeä mutta tarkka tuntuma. Kaukosäätimessä on mikrofonikin, joten televisiota voi ohjata Google Assistant -puheohjauksella.
Kuva ja ääni
Litteän kuoren sisällä on melko tavanomainen 4K LCD-paneeli ilman paikallista himmennystä ja vain 60 Hz:n virkistystaajuudella. Värisuodintakaan ei ole, vaan sen saadakseen on valittava (huomattavasti) kalliimpi Thomson QLED Pro, jonka virkistystaajuus on 144 Hz. F
Thomson UG5:n kuvanlaatu tekee vaikutuksen selkeällä ja terävällä kuvallaan, jonka kontrasti on melko hyvä. EU:n säädösten pakottama Eco-asetus kannattaa vain muistaa ottaa pois päältä, sillä se vaimentaa kirkkautta liikaa. Kun energiansäästön klikkasi pois, oli kirkkaus parempi ja kuva näytti hyvältä monenlaisten sisältöjen kanssa, kuten urheilun. Kohinaa on vain vähän ja liikkeet toistuvat pehmeästi, mikä kertoo tehokkaasta kuvankäsittelystä.
Selvyyden vuoksi kerrottakoon, että Thomsonia myyvän Powerin sivuilla sanotaan, että UG5 tukee Dolby Visionia ja Dolby Atmosta, mutta lähempi tarkastelu osoitti, ettei se pidä paikkaansa. Sen sijaan kalliimmassa Thomson QLED Prossa on tuki näille formaateille.
Thomson UG5:n erityinen valopilkku on sen yllättävän hyvä äänenlaatu. Puhe, musiikki ja ääniefektit toistuvat hyvin ja sointi huomattavasti täyteläisempi ja selkeämpi kuin testin kahdella muulla osallistujalla. Toki äänenlaatu on kaukana soundbarien soinnista, mutta silti iloinen lisä.
Kaiken kaikkiaan Thomson UG5:n rakenne, käyttäjäystävällisyys sekä kuvan- ja äänenlaatu loistaa vertailun Hisensen ja iFFalconin rinnalla ja ansaitsee siten toimituksen suosituksen.
Myös tässä testissä
IFFalcon U64 (55U64)
Käyttäjäystävällinen, mutta ei erottuva
Kiinalaisen IFFalconin uutuusmalli on varustettu Google TV -käyttöliittymällä.