Huawei on työskennellyt ankarasti parantaakseen ensimmäisten kameroidensa keskikertaisuudesta. Viime vuoden P9-malli aloitti yllättävän yhteistyön kameravalmistaja Leican kanssa. Niin päivänvalon näki kaksoiskamera, joka on saanut jatkoa P10-mallissa. Resoluutiota on parannettu, ohjelma tunnistaa muotokuvat ja tukee 4K-videota. Plus-mallissa on lisäksi valoherkkä kenno ja päivitetty objektiivi.
Asetuksia löytyy päätähuimaava määrä mutta ne on jaoteltu loogisesti. Vasemmalle pyyhkäisemällä pääsee valitsemaan jonkin 10 kuva-asetuksesta tai 3 videoasetuksesta. Oikealle pyyhkäisy tuo valittavaksi RAW-formaatin ja kohdetta seuraavan autofokuksen. Alhaalta valikko marssittaa manuaaliasetukset tarkennuspisteineen, ISO-asetukset, suljinnopeuden, valotuksen, tarkennuksen säädön ja valkotasapainon. Automatiikkaa käyttäessä voi silti valita taka-alan tarkkuuden, muotokuva-asetuksen, värikylläisyyden ja väriefektit.
Kaksoisobjektiivi P10-mallissa ei toimi niin kuin kuvittelisi. Toinen kenno on tavallinen RGB ja toinen mustavalkoinen. Tämä ei tarkoita vain kunnollisten mustavalkokuvien ottamista, vaan sitä että molemmat toimivat yhtäaikaisesti. Toisen kennon keskittyessä värintoistoon, huolehtii toinen paremmasta valoisuudesta, kontrasteista ja yksityiskohdista. Muotokuva-asetus tekee taustasta miellyttävän epätarkan mutta automatiikka luo kuvaan hieman keinotekoisen ilmeen.
P9-kameraan verrattuna saa P10:llä otettua kuvia nopeammin, sillä kamera käynnistyy ja tarkentaa nopeammin. Hyvässä valossa kuvat valottuvat oikein, valkotasapaino on kohdillaan ja terävyys erinomainen. Haastavammissa olosuhteissa kamera tekee pääosin hyvää työtä kuvien valaisemisessa, mutta toisinaan automatiikka toimii yli-innokkaasti.
Johtopäätökset
P10 Plus toimii automaattiasetuksilla hyvin, mutta saadakseen parhaan hyödyn irti kannattaa käyttää manuaalisia asetuksia ja päästää luovuus valloilleen. Kaksoislinssi teettää kuviin tarkat yksityiskohdat ja loistavan dynamiikan. Joskus automatiikka kuitenkin pettää hankalassa valaistuksessa ja päätyy käsittelemään kuvia väkivalloin. Kokonaisuutena kamera on silti erittäin varteenotettava.
Myös tässä testissä
Sony Xperia XZ Premium
Kännykkäkameroista nopein
Sony nappaa kuvan liikkuvasta kohteesta paremmin kuin kukaan ja sen slow motion -video on häikäisevän hyvä.
Samsung Galaxy S8+
Tukevasti valtaistuimella
Jos se ei ole rikki, ei ole syytä tehdä dramaattisia korjauksia
LG G6
Laajakuvalla lisää laatua
Ryhmäkuvat onnistuvat ongelmitta, ja kuvaaminen yleisömeressä sujuu paremmin kuin kellään muulla
HTC U11
HTC – huipulla jälleen
Muutaman kompastuskiven jälkeen HTC on onnistunut hoitamaan kameraongelmansa kuntoon.
Apple iPhone 7 Plus
Zoomaa lähemmäs!
Hyvä arkikamera on varustettu telelinssillä, joka pystyy ottamaan kuvia, joihin muut kännykät eivät kykene.