Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Acer Predator Triton 500 – PT515-51-73UX

Täydet tehot puoleen mittaan

Acer on taikonut täysikokoisen peli-PC:n tyylikkään ja kompaktin kannettavan muotoon.

/ 25.03.2019 - 14:53
Acer Predator Triton 500 – PT515-51-73UX

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Kevyt, litteä ja nopea. Näin valtavat tehot näin pienessä tilassa oli mahdottomuus vielä kaksi vuotta sitten. G-sync-näyttö.
  • Tuuletin pitää meteliä. Kompaktista koostaan huolimatta syvyys saa koneen viemään enemmän tilaa kuin useimmat 15-tuumaiset.

Triton on Acerin kevytsarjan pelimallisto. Kevytsarjalainen siis fyysisten ominaisuuksien, ei suorituskyvyn puitteissa. Uusin tulokas sarjaan on Acer Predator Triton 500 (muodolliselta nimeltään PT515-51-73UX).

Olemme testanneet jo superlitteän pelikannettavan Acerilta. Verrattuna vuosi sitten testaamaamme Triton 700 -malliin on uutuus puoli kiloa kevyempi ja ergonomialtaan fiksumpi. Tietysti kone on myös kaikin tavoin nopeampi, mutta palataan siihen myöhemmin.

Acer Predator Triton 500 on melko suuri 15-tuumainen kannettava. Ensisilmäyksellä se tuo mieleen vanhanajan 4:3-formaatin kannettavat. Sellainen se ei tietenkään ole, vaan laajakuvaformaatin näytöllä on tavallista korkeampi kehys, jotta kuoreen mahtuisi järeämpi jäähdytysjärjestelmä.

Predator Triton 700 -testissä moitimme huonoa ergonomiaa, sillä ohjauslevy oli sijoitettu näppäimistön yläpuolelle jäähdytyksen vuoksi. Nyt jäähdytykselle on löytynyt tilaa sisätiloista ja ohjauslevy on saatu tavalliselle paikalleen etureunaan.

Ohjauslevyn sijoitus on toki pikkuseikka pelatessa, sillä siihen touhuun vain hiiri on kyllin hyvä. Tavallisessa käytössä kätevästi käytettävä kosketuslevy on kuitenkin etu – ja Triton 500 sopii 1,8 cm paksuna ja 2 kiloa painavana mainiosti myös muuhun käyttöön.

Lue myös: Testissä 6 pelihiirtä 

Pelikoneeksi Acer Predator Triton 500 on melko hillityn näköinen. Kokomusta kuori muotoilu yhtenäisestä alumiinista, joka ulottuu kanteen ja pohjaan saakka. Design on ylellisen näköinen ja selvästi tehostaa jäähdytystä.

Välttämätön valoshow on niin ikään hillitty. Näppäimistö on jaettu kolmeen värialueeseen, joille voi valita erilaisia efektejä. WASD- ja nuolinäppäimet ovat puoliksi läpinäkyvät ja helppo paikallistaa pimeässäkin.

Turbo-napin avulla pääsee suoraan ylikellottamaan, mikä tuo hiukan lisätehoja prosessorille ja grafiikoihin. Tuulettimen mahtava hurina säestää.

Predator Triton 500 PT515 51 wp win10 04 backlit 52602
(Kuva: Acer)

Luksusta sisältä

Triton 500:n päänähtävyys on tietysti Nvidia GeForce RTX 2080 -näytönohjain. Se on varustettu 8 GB:n omalla grafiikkamuistilla (useimmilla läppäreillä on saman verran muistia ylipäätään). Prosessori on 2,2 GHz:n Intel Core i7-8750H kuudella ytimellä ja 12 säikeellä. Valinta on yhtä järkevä kuin itsestään selvä: viimeisimpien pelikannettavatestiemme kaikissa koneissa on ollut sama prosessori!

Kun nyt ollaan täällä kalliimmassa luokassa, on RAM-muistia Windowsin ja ohjelmien pyörittämiseen 32 GB. Määrä tuo lisää hintaa mutta näkyy myös suorituskyvyssä. Tallennustilaa on pelkän SSD-levyn muodossa, mutta sitä on ruhtinaalliset 1 TB jaettuna kahteen 512 GB:n yksikköön. 15,6-tuumainen näyttö on resoluutioltaan Full HD. Pelikoneelle ratkaisu on tavallinen, sillä nopeus on pelinäytölle tärkeämpää kuin resoluutio. Virkistystaajuus on 144 Hz ja Nvidia G-sync estää näyttöä tökkimästä synkronointivirheiden takia.

Acer Predator Triton 500:ssa on kaikki sisään- ja ulostulot, joita voisi odottaakin: USB 3.1 ja USB-C Thunderbolt 3:lla, HDMI ja MiniDisplayPort.

Lue myös: 5 premium-pelikannettavaa 

Ja nyt siihen suoritukseen: Triton 500 ei hätkähtänyt mitään, vaikka grafiikkasäädöt olivat täysillä. Se ahmaisee Fortnitet, Apex Legendsit ja CS:Got aamiaiseksi. Battlefield 1 ei hikoiluta konetta lainkaan. Nopean 144 Hz:n näytön ansiosta ei näkymä herpaannu sekunnin sadasosaksikaan. Jos haluaa todella nähdä, mihin pelin grafiikat riittävät, kannattaa kytkeä koneeseen erillinen 144 Hz:n 4K-näyttö (joka maksaakin yhtä paljon kuin tietokone).

Benchmarkit

Uuden sukupolven näytönohjaimet takaavat upean graafisen suorituskyvyn. Acer Predator Triton 500 suoriutuu 3D-graffoista nopeammin kuin kukaan tätä ennen. Tulos näkyy etenkin 3DMark TimeSpy -testissä, josta pisteitä ropisee 7 770. Se on enemmän kuin sekä MSi GS75:llä ja Asus ROG Strix SCAR II:lla, jonka testasimme aiemmin tänä vuonna. Myös hiukan vanhempi 3DMark Fire Strike -testi päättyy ennätystulokseen: 16 809 pistettä. Pisteet eivät kuitenkaan ole merkittävästi korkeammalla kuin aiemmin. GeForce RTX 2080 on nopeampi kuin edeltäjänsä, mutta nykyisten 3D-pelien ja benchmarkien suhteen ero ole suuren suuri.

Perinteisen suoritustehon osalta Triton 500 on hyvä mutta ei juuri poikkea muista 8. sukupolven i7-prosessorilla varustetuista kannettavista. GeekBench-tulos 21 524 (multicore) ja 5 032 (singlecore) on niin hyvä kuin rahalla tällä hetkellä saa. Toimisto-ohjelmia simuloiva PCMark 10 on samoilla linjoilla: 5 691 pistettä on hyvä mutta melko normaali.

Lähes 3 500 euron hinnallaan Acer Predator Triton 500 on kaukana edullisesta, ja samaa suorituskykyä saa halvemmallakin joko pöytäkoneen tai viime kauden ja nyt mahdollisesti alehintaan löytyvän huippukannettavan muodossa. Säästöllä ei kuitenkaan saa vastaavaa kannettavuutta. Jos pelaa tosissaan ja matkustaa paljon tai tarvitsee parasta grafiikkatehoa vaikkapa kuvankäsittelyyn tai videoeditointiin, ei kilpailijoita tällä haavaa juuri ole.

Johtopäätökset

Acer Predator Triton 500 ei ole vain nopein testaamamme kone. Sillä on myös mieletön paino-suorituskyky-suhde! Se on vain hiukan viime vuoden huippukoneita nopeampi mutta painaa puolet vähemmän ja vie puolet vähemmän tilaa. Pelaamisesta on vihdoin tullut oikeasti kannettavaa. Tehoilla on hintansa, joka näkyy tilillä. Niinpä tällainen kone on vielä harvojen herkkua. Suorituskyvyn huomioiden hinta ei kuitenkaan ole itse asiassa kallis.

Karakter
Acer Predator Triton 500 – PT515-51-73UX

Myös tässä testissä

MSi GS75 Stealth 8SG-054NE

Sulava peliliike

MSi:n litteä pelikone on yhtä kotonaan taistelukentällä kuin neuvotteluhuoneessa

Tämän hetken littein ja kevyin 17-tuumainen pelikannettava. Viime vuoden huippumalleja tehokkaampi.
Ei G-synciä. Häviää vedon Aceria vastaan sekunnin sadasosalla. Hiukan kalliimpi suuremman näytön vuoksi.
Lue koko testi
John Hvidlykke
(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Salamannopea mesh-verkko

Enemmän AI-tehoja

Pelaajalle ja tekijälle

Parempi kuin paras – ja kalliimpi

Täydellinen budjettiluokan PC

Vähän enemmän vähän halvemmalla

Käsittämättömän kova

Tehopakkaus viihtymiseen

Ensimmäinen Snapdragon-kone testissä!

Hillitty pelikannettava kohtuuhintaan

Pistimme näppimme peliin: suuri pelinäppäimistövertailu!

Saisiko olla ekstranäyttö?

Ääni & Kuva
Scroll to Top