Jos bileissä tanssimusiikki jää turhan hiljaiseksi, johtuu se yleensä liian pienestä kaiuttimesta. Kun vaihtaa pienen pöytäkaiuttimen kunnon bilekaiuttimeen, tanssijat täyttävät lattian alta aikayksikön – kysy vaikka keneltä DJ:ltä tahansa! Musiikki on juhlien keskiössä, mutta menettää merkityksensä, jos kaiutin ei saa sitä toistettua riittävän mukaansa tempaavasti. Siksi voikin olla hyvä idea ottaa kokoluokkaa isompi kaiutin. Tai kahta kokoluokkaa, kuten JBL Partybox 710:n tapauksessa.
Se on tuplasti isompi – ja tuplasti kalliimpi – kuin Sony SRS-XP500, mutta myös paljon parempi.
Tämä ei ole kaiutin taustamusiikin soitteluun. JBL:n bilekaiuttimesta ei ole iloa, jos volyymia ei nosta kaakkoon. Silloin musiikin myös tuntee kuulemisen lisäksi, eikä ole väliä, onko soittolistalla klassista, popia tai rockia. No, klassinen musiikki ei ehkä ole paras esimerkki bilemusiikista, mutta Partybox 710 pystyy monenlaiseen, kunhan jättää hifistelyn hyllylle ja keskittyy juhlatunnelmaan. Kriittisellä korvalla kuultuna huomaa äänenlaadussa puutteita siellä täällä, mutta verrattuna saman koko- ja hintaluokan Sony MHC-V73D -kaiuttimeen on JBL:llä ääni paremmin hallinnassa.
Partybox 710 on monin tavoin kuin jättiversio kannettavasta JBL Boombox 2 -kaiuttimesta, mutta sen äänenpaine on aivan eri luokkaa kuin Boomboxilla. Kahdella Ultimate Ears Hyperboomilla stereona soitettuna pääsee lähemmäksi ja sointi on silloin hieman tasapainoisempi, mutta tupla-Hyperboomkaan ei yllä fyysisyydessä yhden PartyBox 710:n tasolle.
Eikä stereosta tarvitse luopua PartyBox 710:n kanssa, vaan tarvittaessa niitä voi liittää kaksi yhteen, jolloin ääni on vieläkin suurempi.
Ei akkua
PartyBox 710:n metalliverkon takana piilee kaksi 20-senttistä bassoelementtiä, kaksi diskanttia ja 800 watin tehot, joten basso ja äänenpaine todella tuntuvat kehossa.
Lataamalla sovelluksen saa käyttöönsä DJ-ominaisuuksia, joilla saa aikaan esimerkiksi after ski -bileistä tuttuja ääniefektejä. Mikrofoniliitännän ansiosta musiikin päälle voi puhua tai laulaa, ja kitaraliitäntäkin löytyy, jos musiikista haluaa huolehtia kokonaan itse. PartBox 710 toimii myös simppelinä karaokesysteeminä.
Kaiuttimen päällä olevat isot ja selkeät napit helpottavat laitteen käyttöä hämärässäkin. Lataamalla JBL PartyBox -sovelluksen voi valojakin säädellä itse – tai laittaa ne kokonaan pois.
Kaiuttimen ainoa puute on oikeastaan akku- tai patterikäyttöisyys. Niinpä kaiuttimelle on juhlapaikalla aina löydettävä paikka pistorasian luota, toisin kuin vaikkapa Soundboksilla, joka soittaa 40 tuntia yhdellä latauksella.
Bileet käyntiin
Sonyn muutoin erinomainen MHC-V73D voi kuulostaa melko terävältä lujalla volyymilla, mutta JBL kuulostaa aina miellyttävältä, vaikka äänenvoimakkuutta nostaisi tappiin. Bassonkontrollin kanssa vain saa olla tarkkana, ettei basso äidy aivan liiallisuuksiin. Bassolla on kaksi asetusta: yksi syvemmälle bassolle ja toinen, joka lisää painetta. Ulkona lisäbasso voi olla tarpeen, mutta sisätiloissa liika basso kuulostaa vain suttuiselta ja läpitunkevalta.
Muutoin PartyBox 710 on varsin miellyttävä tuttavuus. Basson huomaa koko ajan, mutta suurimmaksi osaksi se on hyvin hallinnassa ja pysyy linjassa muun musiikin kanssa. Diskanttielementit eivät äidy teräviksi. Kuten niin usein kaiuttimilla, joissa on suuri bassoelementti eikä erillistä keskirekisterielementtiä, on tässäkin keskirekisterissä hieman puutetta täyteläisyydestä ja energiasta. Se ei ole häiritsevää kellekään, joka kaipaa roiskeenkestävää ulkokaiutinta, joka on helppo kärrätä juhlapaikalle – ja joka haluaa jotakin parempaa kuin akkukäyttöisen kannettavan kaiuttimen.
Yhteenveto: JBL Partybox 710
JBL PartyBox 710 on nimensä veroinen ja tuo bileet sinne, minne pitääkin. Kaiutin tempaa mukaansa ja soi tasapainoisesti. Basso on uskottava eikä ääni käy rasittavaksi lujallakaan volyymilla. Alla olevat pyörät helpottavat siirtelyä, vaikkakaan akun puuttumisen vuoksi sitä ei voikaan viedä ihan mihin tahansa. Ääni on kuitenkin kohdillaan! Kun laittaa valoshow’n pyörimään ja kääntää volyymin kaakkoon, saa tanssilattian täyteen iloisia ihmisiä. Ja jos yksi PartyBox 710 ei tunnu riittävän, ainahan niitä voi hankkia kaksi stereoksi. Jos uskaltaa.