Vuosi ensimmäisen testaamamme Sony-kameran jälkeen voimme todeta, että monet valmistajat ovat kirineet hybridikameroiden valmistamisessa hurjasti. Viimeksi testasimme a6000-kameran kalliilla 16–70 mm:n objektiivilla, ja nyt otimme käsittelyyn halvemman 16–50 mm:n objektiivin. Siitä huolimatta a6000 erottuu joukosta korkealla resoluutiollaan, salamannopealla autofokuksellaan ja erinomaisella käyttäjäystävällisyydellään.
Kuvausnopeus on hyvä, 11 ruutua/s. Yhdistettynä erinomaiseen fokusointiin on kamera varsin hyvä liikkuvien kohteiden tallentamisessa. Kamera on yksi harvoja hintaluokkansa edustajia, josta löytyy elektroninen etsin, vaikka kosketusnäyttö puuttuukin. Käyttö on silti testin mukavinta. Reilunkokoinen ja kumipäällystetty kädensija antaa hyvän otteen, ja fiksusti sijoitettu asetusratas pitää huolen siitä, että asetusten valinta sujuu vikkelästi. 24 megapikselin kenno ja 179 pisteen fokus tuottavat ennennäkemättömän tarkkoja yksityiskohtia.
Kuvanlaatu
Kuvat ovat terävämpiä ja selkeämpiä kuin useimmissa peilittömissä kameroissa. a6000 haastaa Sonyn oman 27 Mp:n a7 II -mallin, ja jopa 28 Mp:n Samsung NX500:n sekä 24 Mp:n Nikon D7200:n. Jos tallentaa samanaikaisesti sekä raakatiedostoina että JPEG-tiedostoina, huomaa, että prosessori kompensoi 16–50 mm:n zoomin vinjetointia ja häiriötä. Sonyn Bionz X-kuvankäsittely suoriutuu hienosti JPEG-kuvien käsittelyssä eikä huolehdi vain kohinan ja reunojen valoisuuden korjaamisesta, vaan myös pehmeästä ja kylläisestä värintoistosta aina ISO 1600:aan asti. Dynamiikka on samaa luokkaa Samsungin NX500-kameran kanssa, joka onkin tekniseltä kuvanlaadultaan Sonyn lähin kilpailija tässä hintaluokassa.
Kenelle se sopii?
Sony a6000 on erinomaisen ergonomian ja sisäänrakennetun etsimensä ansiosta käyttäjäystävällisempi kuin Samsung NX500. Ainoa häiritsevä asia on kosketusnäytön puuttuminen. Yleisesti ottaen ominaisuudet, erinomainen kuvausnopeus, fokuksen tarkkuus ja helppokäyttöisyys ovat aivan virheettömällä tasolla. Yhdessä näiden kanssa nostaa loistava kuvanlaatu Sony a6000 puolijärjestelmäkameroiden parhaimmistoon.
Myös tässä testissä
Samsung NX500
Susi lampaan vaatteissa
Samsungin kamerassa on pro-tason kuvanlaatu ja 4K-laatuinen videokuva.
Panasonic Lumix GF7
Helppo kamera aloittelijalle
Panasonic on onnistunut tekemään hyvine kuvien ottamisesta todella helppoa, mutta Lumix GF7:ssä on myös puutteensa.
Olympus OM-D E-M10
Paras yleiskamera
M10 on yksi parhaista valinnoista, joka sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kuvaajalle.
Nikon 1 J5
Lännen nopein
Nikon hakkaa muut fokusoinnin ja kuvaamisen nopeudessa, mutta parannettavaakin olisi.
Fujifilm XA-2
Edullinen ensikosketus
Fujifilm sopii hyvin aloittelijalle, kunhan tunnistaa kameran rajoitukset.
Canon EOS M3
Massojen Canon
Vihdoin Canon on tehnyt peilittömän järjestelmäkameran, jonka voisimme ostaa.