Pikkuisen Olympuksen 1970-luvusta muistuttava design vedonnee retroilijoihin ja aloittelijoihin. Hyvät ominaisuudet, erinomainen käyttäjäystävällisyys, elektroninen etsin ja kääntyvä kosketusnäyttö tekevät OM-D E-M10-–kamerasta kaikille sopivan vaihtoehdon. Kameraan kuuluvan elektronisen zoomin kanssa laite on silti mukavan kompakti.
Autofokus toimii nopeasti ja kuvausnopeus on 8 ruutua/s. Asetusten säätäminen on lastenleikkiä kahden suuren säädinrattaan ansiosta, ja suurta etsintä on myös ilo käyttää. Takapuolen pienet napit, virtanapin sijoittelu ja vaatimaton kädensija eivät saa meitä hihkumaan. Taivaskuvat mahdollistava Live Composite ja loistavat filtterit ansaitsevat erityismaininnan.
Kuvanlaatu
Resoluution puolesta Olympus laahaa hieman muita jäljessä 16 Mp:n kennollaan, mutta 14–42 mm:n zoomin optinen suorituskyky kompensoi puutetta erittäin hyvällä ja terävällä tarkkuudellaan kaikenlaajuisilla kulmilla. Kameran tarkkuus yksityiskohdissa on erinomainen ja rakeisuutta ja vinjetöintiä (valon häipymistä reunoja kohden) aiheutuu vain vähän.
Värintoisto on aivan omaa luokkaansa kauniine ihonväreineen ja kylläisine sävyineen. Kuva tuntuu melkein hyppäävän kamerasta ulos ja kontrastit toimivat hyvin valoisassakin. Dynamiikka on lähes peilillisten järjestelmäkamerojen tasolla ja kohina hyvin hallinnassa ainakin ISO 1600:aan asti, jonka jälkeen se lisääntyy asteittain niin, että ISO 6400:sta eteenpäin voi odottaa näkevänsä rakeisuutta.
Kenelle se sopii?
Viime vuoden testin tapaan Olympus kuuluu pienten järjestelmäkameroiden parhaimmistoon. Siinä on enemmän ominaisuuksia kuin muissa alle 700 euron kameroissa, ja laukaisimella varustetun kosketusnäytön ja erinomaisen kuvanlaatunsa ansiosta OM-D E-M10 tarjoaa eniten vastinetta rahoille. Olympus sopii hyvin sekä aloittelijoille että kokeneemmille kuvaajille.
Myös tässä testissä
Sony a6000
Täydellinen useimmille
Sony on yksinkertaisesti tehty paljon paremmin kuin useimmat muut hybridikamerat.
Samsung NX500
Susi lampaan vaatteissa
Samsungin kamerassa on pro-tason kuvanlaatu ja 4K-laatuinen videokuva.
Panasonic Lumix GF7
Helppo kamera aloittelijalle
Panasonic on onnistunut tekemään hyvine kuvien ottamisesta todella helppoa, mutta Lumix GF7:ssä on myös puutteensa.
Nikon 1 J5
Lännen nopein
Nikon hakkaa muut fokusoinnin ja kuvaamisen nopeudessa, mutta parannettavaakin olisi.
Fujifilm XA-2
Edullinen ensikosketus
Fujifilm sopii hyvin aloittelijalle, kunhan tunnistaa kameran rajoitukset.
Canon EOS M3
Massojen Canon
Vihdoin Canon on tehnyt peilittömän järjestelmäkameran, jonka voisimme ostaa.