Canonin olisi kannattanut tuoda markkinoille tämä kamera 2012 EOS M -mallin sijaan, kuten sitä silloin kutsuttiin. Uusi EOS M3 on kaikin puolin paljon parempi. Etsin toki perusmallista puuttuu (sen voi ostaa erikseen parilla sadalla), mutta 180 astetta kääntyvä kosketusnäyttö on erinomainen selfie-apu.
Kamera on langaton eikä tunnu pelkästään mukavalta kädessä, vaan sen kuminen rannehihna ja laukaisimen ympärillä oleva pyöreä säädin tekevät kamerasta ilon käyttää.
EOS M3 myydään yhdessä Canonin parhaan zoomiobjektiivin ja uuden 24 megapikselin kennon kanssa, joka mahdollistaa 1080-videolaadun sekä 4,2 still-kuvan ottamisen sekunnissa.
Kuvanlaatu
Edellisen mallin autofokus oli katastrofi, mutta tämän hybridimallin 49 fokuspisteen autofokus on paljon nopeampi ja tarkempi. Valitettavasti fokusointi etsii ja epäonnistuu useammin kuin olisi suotavaa eikä fokus yllä samalle tasolle testin muiden kameroiden kanssa.
Kameralla on taipumus alivalottaa kuvat, joten valotusta pitää itse kompensoida. Kuvanlaatu on kuitenkin hyvä ja värikylläisyys samoin. Kontrastit jäävät hivenen valjuiksi ja JPEG-tiedostojen tarkkuus ei vastaa monien valokuvaajien vaatimaa tasoa. Asia on helposti korjattavissa jälkikäteen, mutta näin ollen kuvia ei voi vain sylkäistä kamerasta suoraan julkaistaviksi.
Kohina on hyvin hallinnassa, eikä läpinäkyvyydestä tai väripoikkemista tarvitse huolehtia ISO 6400:een saakka. Varjot alkavat rakeutua ISO 1600:ssa mutta Canon on tehnyt hyvää työtä kuvankäsittelyn kanssa, joten ongelma on lähes huomaamaton niin kauan, kun pitää ISO-luvun alle 6400:ssa.
Kenelle se sopii?
Canon on testin kalleimpia kameroita eikä erotu juuri muulla kiun miellyttävällä tuntumallaan ja keveydellään. EOS M3 sopiikin erinomaisesti aloittelijalle, jolla on suuri hankintabudjetti. Elektroninen etsin pitää halutessaan ostaa erikseen. Kosketusnäyttö toimii hienosti eri valaistusolosuhteissa ja siinä on jopa laukaisutoiminto. Vaikka kuvanlaatu onkin hyvä, se ei yllä testin parhaimmistoon, joten Canon jää muista jälkeen.
Myös tässä testissä
Sony a6000
Täydellinen useimmille
Sony on yksinkertaisesti tehty paljon paremmin kuin useimmat muut hybridikamerat.
Samsung NX500
Susi lampaan vaatteissa
Samsungin kamerassa on pro-tason kuvanlaatu ja 4K-laatuinen videokuva.
Panasonic Lumix GF7
Helppo kamera aloittelijalle
Panasonic on onnistunut tekemään hyvine kuvien ottamisesta todella helppoa, mutta Lumix GF7:ssä on myös puutteensa.
Olympus OM-D E-M10
Paras yleiskamera
M10 on yksi parhaista valinnoista, joka sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kuvaajalle.
Nikon 1 J5
Lännen nopein
Nikon hakkaa muut fokusoinnin ja kuvaamisen nopeudessa, mutta parannettavaakin olisi.
Fujifilm XA-2
Edullinen ensikosketus
Fujifilm sopii hyvin aloittelijalle, kunhan tunnistaa kameran rajoitukset.