Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Google Pixel Buds Pro 2

Luokkansa parhaimmistoa

Google ei ole maailmanmestari vain verkkohauissa – merkin täyslangattomat haastavat jopa ehdat hifinapit.

/ 09.10.2024 - 10:55
Google Pixel Buds Pro 2

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Äänenlaatu on luokkansa parasta, ympäristöäänet ennenkuulumattomat. Integraatio Googlen muiden Pixel-tuotteiden kanssa aivan loistavaa.
  • Hiukan edeltäjiään kalliimpi. IP54-suojaus on hyvä, muttei ihmeellinen.

Google osaa tehdä muutakin kuin ohjelmistoja. Pixel-puhelimet ovat voittaneet toistuvasti erilaisia palkintoja (eikä vähiten toimivien ohjelmistojensa vuoksi). Vuonna 2022 Google lähti taskujen lisäksi valtaamaan myös korvat ja toi markkinoille Google Pixel Buds Pro -kuulokkeet. Ja nyt, kaksi vuotta myöhemmin, tulee mallista uusi versio.

Google Pixel Buds Pro 2 on premium-luokan täyslangaton vastamelunappikuuloke. Melko pienet kuulokenapit tuovat mieleen edeltäjänsä, mutta pieni kumikoukku, jolla napit pysyvät korvissa paikoillaan, on hieman erinäköinen. Maidonvalkoinen latauskotelo näyttää samalta kuin viimeksi, ja edeltäjän tapaan myös uusi kotelo latautuu langattomasti tai USB-C-laturilla.

Google Pixel Buds Pro 2 Wintergreen 3
Maidonvalkoinen latauskotelo latautuu langattomasti tai USB-C-laturilla. Kuva: Google

Yksi ero edeltäjään on suojausluokituksessa: kuulokkeet ovat nyt IP54-luokkaa, kun taas aiempi malli oli IPX4. Kuulokkeet sietävät siis paremmin pölyä. Joka tapauksessa kuulokkeet kestävät hyvin treenaamistakin, kunhan ei lähde sukeltelemaan ne päässä.

Lue myös: Google Pixel Buds Pro – Googlea korvaan

Huomattavampi päivitys on vastamelua ja älyominaisuuksia ohjaavan prosessorin vaihto. Uutuudessa on Googlen oma Tensor A1 -prosessori.

Useimpien täyslangattomien tapaan Pixel Buds Pro 2 toimitetaan neljän soviteparin kanssa. Itselleni medium-koko sopi hyvin. Pakko kiitellä istuvuutta: omat korvakäytäväni ovat vähän hankalat, joten kaikkia nappikuulokkeita en saa millään istumaan mukavasti. Google on hyödyntänyt kuulokkeidensa muotoilussa korvaskannauksia, ja Pixel Buds Pro 2 perustuu 45 miljoonaan datapisteeseen.

Niin hyvä sovellus

Jotkut kuulokkeet ovat niin naimisissa sovelluksensa kanssa, että juuri mitään ei voi tehdä sovellusta avaamatta. Pixel Buds -sovellus on toista maata, sillä se asentuu automaattisesti, kun kuulokkeet yhdistää puhelimeen, ja sen jälkeen sovellus toimii lähes näkymättömästi – jopa niin huomaamattomasti, että sitä pitää oikein erikseen etsiä puhelimestaan.

Google Pixel Buds Pro 2 Assemble
Pixel Buds Pro 2:n muotoilu perustuu erilaisten korvien 45 miljoonaan mittaustulokseen. Kuva: Google

Sovellus on kuitenkin niin hyvä, että se kannattaa avata. Siinä on 5-käyräinen taajuuskorjain, valmiita ääniasetuksia sekä mahdollisuus luoda omia asetuksia. Kirsikkana kakussa on vanha kunnon loudness-nappi, jolla bassoa ja diskanttia saa korostettua matalalla äänenvoimakkuudella.

Äänitasapaino on muutoin niin hyvä, ettei minun tehnyt mieli säätää mitään. Jos kuitenkin kaipaa sointiin ruutia, siihen on aina mahdollisuus.

Sovelluksen uusimpaan versioon on saatu toiminto, joka vahtii, ettei volyymi lipsahda haitallisen kovaksi. Siitä näkee valitun äänenvoimakkuuden, sekä altistusraportin viimeisen viikon tai 24 tunnin ajalta. Opettavaisempi ja tyylikkäämpi ratkaisu kuin pelkkä volyymin noston estäminen tietyltä tasolta.

Kun Google Pixel Buds Pro 2 -nappeja käyttää ensimmäisen kerran, tekee sovellus istuvuustestin, jolla varmistetaan, että kuulokenapit asettuvat oikein paikoilleen. Google nimittää toimintoa Silent Seal 2.0:ksi.

Äänenlaatu

Nappikuulokkeet eivät pysty samaan kuin kunnon stereokaiuttimet. Junassa ja lentokoneessa nappikuulokkeet ovat kuitenkin kaiutinparia kätevämpi ratkaisu äänentoistoon. Ja omiin korviini Google Pixel Buds Pro 2 kuulostaa yhtä hyvältä kuin uskottavien hifimerkkien nappikuulokkeet.

Täysin suljettuina kuulokkeina Pixel Buds Pro 2 onnistuu toistamaan bassoa jopa fyysisesti. Sointi on täyteläinen ja lämmin – ja jos perusasetuksen lämpö ei riitä, voi valita valmisasetuksen, jossa tarjolla on enemmän bassoa ja vielä enemmän bassoa. Minusta lisäbasso ei ollut tarpeen, mutta molemmat kuulostavat kyllä erinomaisilta.

Muu rekisteri soi kauniisti ja laulu kuulostaa melko luonnolliselta ja vapaalta. Mikä on musiikin lisäksi tärkeää myös puheluissa.

Lue myös: 9 premium-nappikuuloketta, kesä 2024 – Parempaa ääntä premium-luokan täyslangattomilla

Paras sointi vastamelu päällä

Vastamelu vaikuttaa aina äänikuvan avoimuuteen. Kiinnostavaa kyllä, Googlen äänenlaatu on vastamelu päällä parempaa kuin ilman sitä. Kun vastamelun sammuttaa, on sointi kieltämättä hiukan avoimempi, mutta samalla kuulokenapista kuuluu mekaanista ääntä sen hangatessa korvaa vasten. Vastamelu taas peittää hankauksen.

Edeltäjänsä tapaan Pixel Buds Pro 2:n vastamelu ei ole kaikkein tehokkainta, mutta aivan riittävää. Keskirekisterissä kuuluva häly vaimenee hyvin, kun taas korkeammat äänet pääsevät läpi. Mikä on varmaankin hyvä asia liikenteen seassa kulkiessa.

Hyvät ympäristöäänet

Muiden tämän päivän nappikuulokkeiden tapaan Google Pixel Buds Pro 2:ssa on ympäristöäänitoiminto, jolla ulkopuoliset äänet välitetään mikrofonin kautta kuulokkeisiin. Näin käyttäjä pystyy osallistumaan keskusteluun ja huomioimaan liikenteen. Googlen ympäristöäänitoiminto on varmaankin onnistunein versio, johon olen törmännyt.

Google Pixel Buds Pro 2 Pro 2 Lifestyle 2
Ympäristöäänet kuulostavat yhtä luonnollisilta kuin ilman kuulokkeita kuunnellessakin. Kuva: Google

Ympäristön äänet välittyvät niin luonnollisesti, että voisi luulla kuulevansa maailman ihan omin korvin ilman mikrofonien väliintuloa. Aivan loistavaa!

Integroitu ekosysteemi

Applen ja Samsungin tapaan Googlekin haaveilee koukuttavansa käyttäjät oman ekosysteeminsä asiakkaiksi. Google Pixel Buds Pro 2 (ja ennen sitä Pixel Buds Pro) on onnistunut askel siihen suuntaan. Muiden kuulokkeiden kanssa voi käyttää puheohjausta, mutta Googlen omien kuulokkeiden kanssa integraatio sujuu automaattisemmin.

Kilpailijat

Täyslangattomien nappikuulokkeiden kategoria on tarjonnan ja kilpailun kannalta alan kuumimpia. Asemansa vakiinnuttaneet brändit eivät todellakaan ole jääneet laakereilleen lepäämään, vaan uusia ja paranneltuja malleja virtaa markkinoille jatkuvaan tahtiin.

Google Pixel Buds Pro 2 Wintergreen 2
Pixel Buds Pro 2 on edeltäjäänsä hieman pienempi malli. Kuva: Google

Googlen kanssa samaan hintaluokkaan asettuu esimerkiksi Sony WF-1000XM5, joka tarjoaa markkinoiden parasta vastamelua. Jos hifitasoinen äänenlaatu painaa vaakakupissa eniten, on Sennheiser Momentum True Wireless 4 selkeä valinta. Google Pixel Buds Pro 2:n parhaat puolet ovat luonnolliset ympäristöäänet ja integraatio muiden Pixel-laitteiden kanssa.

Yhteenveto

Google Pixel Buds Pro 2 on oiva kuulokemalli, vaikka ei omistaisikaan Pixel-puhelinta (mutta jokin Android-puhelin on oltava). Kuulokkeet menevät todennäköisimmin kuitenkin kaupaksi kovimmille Google-faneille. Saumaton integraatio Googlen ekosysteemin ja palveluiden kanssa onkin se seikka, joka erottaa kuulokkeet joukosta. Toinen erottava seikka on ääni. Google Pixel Buds Pro 2 on hintaluokkansa parhaita vastamelukuulokkeita. Erinomaiset ympäristöäänet ovat jo melkein yksinään riittävä syy valita Pixel Buds Pro 2!

Jos omistaa jo ensimmäisen sukupolven Pixel Buds Pro -nappikuulokkeet, ei päivityksissä ole niin suurta eroa, että kuulokkeet kannattaisi vaihtaa uudempiin.

Karakter
Google Pixel Buds Pro 2
Premium
John Hvidlykke
(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Ääni & Kuva
Scroll to Top