Pohjoismaiden ensimmäinen Pixel-puhelin, Google Pixel 7 Pro teki meihin todella vaikutuksen testissämme. Se oli suorastaan niin hyvä, että valitsimme sen vuoden parhaaksi premium-luokan puhelimeksi!
Kaikki eivät toki halua puhelimesta yli tuhatta euroa, tai yrittää mahduttaa taskuunsa 6,7-tuumaista lippulaivanmallia. Google Pixel 7 -mallia voi pitää saman puhelimen miniversiona. Se on yhdellä kädellä käytettävä 6,3-tuumainen puhelin, jonka hintakin on mukavampi.
Pienempi puhelin
Pixel 7 näyttää siltä mitä se onkin: Pixel 7 Pron pienemmältä versiolta. Niinpä se muistuttaa etupuoleltaan useimpia puhelimia mustine Gorilla Glass Victus -laseineen. Myös takaosa on lasia, ja sen voi valita mustana, valkoisena tai Googlen Lemongrassiksi nimeämänä vihreänä versiona. Alumiinista valmistettu remmi suojaa kameroita.
Google Pixel 7 on IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä, mikä on aika lailla standardi tänä päivänä, mutta mainitsemisen arvoinen ominaisuus silti.
Lue myös: Google Pixel 7 Pro – Googlen oma mittatikku
Takaosan alumiinivyöhön on sijoitettu kamerat, mikä Pixel 7 -mallissa tarkoittaa 50 Mp:n laajakuvaobjektiivia tavalliseen kuvaukseen ja 12 Mp:n ultralaajakuvalinssiä maisemakuvaukseen. Jälkimmäinen toimii myös makrolinssinä.
Kamerat ovat samat kuin Google Pixel 7 Pro -mallissa, joten laadun voi odottaa olevan yhtä hyvää. Pro-mallissa ihastuttanut telelinssi kuitenkin puuttuu, joten on tyydyttävä 2-kertaiseen optiseen zoomiin Pron 5-kertaisen sijaan. Tekoälyavusteisia superpitkiä 30x-telekuvia ei tällä siis saa – Pixel 7 tukee vain 8-kertaista digitaalista zoomia.
Puhelimessa on kaksi kaiutinta, ja vaikka emme koskaan suosittelekaan kuuntelemaan puhelimesta musiikkia ilman kuulokkeita tai erillisiä kaiuttimia, on puhelimen ääni varsin puhdas ja kirkas pikkuruisten kaiuttimien tarjoamalla taajuusalueella.
Hintaluokkansa parasta kuvanlaatua
Pixel 7 Prossa erityisen vaikutuksen tekivät kamerat, joilla sai eläväisiä ja värikkäitä kuvia niin makrolla kuin zoomillakin ja kaikella siltä väliltä. Google Pixel 7 suoriutuu suurimmaksi osaksi yhtä hyvin.
Tavanomaisilla etäisyyksillä ja laajakuvalinssillä kuviin saa erinomaista dynamiikkaa ja upeat värit, jotka ovat tekoälyn ansiosta melkein paremmat kuin luonnossa!
Pixel 7 pyörii samalla Googlen G2-prosessorilla kuin kalliimpi Pro-mallikin, joten sen automaattiset toiminnot ovat samat.
Toimintoihin kuuluvat esimerkiksi kuvien terävöittäminen ja Magic Eraser -pyyhekumi. Jos kuva on jäänyt tasaiseksi, sen voi terävöittää jälkikäteen. Toiminto on saatavilla vain kuviin, joita oikeasti voi parantaa.
”Taikakumi” tekee taas vaikutuksen. Kuvasta valitaan häiritsevät elementit, ja ohjelma poistaa ne. Parhaiten toiminto pärjää tasaisen taustan kanssa – rakennusnosturi katosi pilviseltä taivaalta jälkiä jättämättä, mutta tiiliseinän kaltaiset kuviot aiheuttavat tekoälylle haasteita.
Tekoälytoimintoja voi käyttää kaikkiin Googlen kuvista löytyviin vanhoihin kuviin.
Vankkaa rautaa
Sisäpuolelta Pixel 7 ja Pixel 7 Pro ovat käytännössä identtiset. Molemmat toimivat Googlen itse kehittämällä Tensor G2 -mobiiliprosessorilla, joka 8-ytiminen ja tekoälyoptimoitu ARM-prosessori.
Pixel 7 joutuu kuitenkin tyytymään 8 GB:n muistiin (verrattuna Pixel 7 Pron 12 GB:iin) ja 128 GB:n tallennustilaan.
6,3-tuumaisen OLED-näytön resoluutio FHD+ (2400 x 1080 pikseliä). Se on vähemmän kuin Pro-mallin QHD+, mutta täysin riittävä suhteessa näytön kokoon. Sama pätee 90 Hz:n virkistystaajuuteen. Kirkkaus on HDR:llä peräti 1 000 nitiä (enimmillään 1 500 nitiä).
Akkukin on sama eli vähintään 4 926 mAh ja yleensä 5 000 mAh. 30 watin pikalataus löytyy, mutta laturia ei. Mukana toimitetaan pelkkä USB-kaapeli. Puhelimen voi ladata myös langattomasti.
Benchmarkit
Pixel 7 on varustettu Googlen omalla prosessorilla, mikä tekee pelkkien teknisten tietojen perusteella tehtävästä vertailusta hankalaa.
Googlella ei kuitenkaan ole mitään hävettävää. Pixel 7 ei ole markkinoiden nopein puhelin, mutta tarpeeksi nopea useimpien käyttöön. Käyttöliittymässä ei ole moitittavaa.
Geekbench 5:stä pisteitä tulee 1 006 (singlecore) ja 2 735 (multicore). Esimerkiksi kalliimpi Asus Zenfone 9 on nopeampi, mutta Pixel 7 on silti varsin hyvä.
PC Mark Work 3.0 -testi todistaa 10 718 pisteen tuloksellaan Tensor G2 -prosessorin olevan nopea – joskaan ei yhtä nopea kuin Snapdragon 8+ Gen 1.
3D-grafiikkojen suhteen Pixel 7 suoriutuu hyvin. AnTuTu 9 -testistä pisteitä tuli 715 311, mikä on samaa luokkaa useimpien lippulaivapuhelimien kanssa.
Akunkesto on aivan loistava, melkein 12 tuntia. Ja sekin keskeytyksetöntä nettiselailua ja sovelluskäyttöä simuloivalla testillä.
Yhteenveto: Google Pixel 7
Google Pixel 7 on lähes täydellinen miniversio Pixel 7 Prosta. Se on yhtä nopea ja näyttökin lähes yhtä hyvä, mutta vain pienempi. Jos ottaa paljon kuvia puhelimella, voi kalliimman mallin telelinssiä tulla ikävä, mutta muuten kamerat ovat näissä kahdessa puhelimessa samat. Hintaa on neljänneksen vähemmän kuin Pro-mallilla, mikä tekee Pixel 7 -mallista todella houkuttelevan puhelimen, jolle ei kunnon haastajaa samasta hintaluokasta löydy.