Kun mainitsee samassa lauseessa LG:n ja televisiot, tulee ensimmäiseksi mieleen OLED-tv. Huikea OLED-tekniikka on tuonut ulottuvillemme upeaa kontrastia ja erittäin litteät laitteet jatkuvasti houkuttelevampaan hintaan. OLED-huumassa on helppo unohtaa, että LG tekee myös LCD-televisioita. Niiden joukosta poimimme testiimme UM7510:n, yksinkertaisen ja edullisen television, josta löytyy sekä 55- että 65-tuumainen malli.
LG:n tv on tyylikäs ja varmasti testin kauneimpia. Sen ohut kehys on harjattua terästä ja takapuoli kaareva ja sileä, mutta paljastaa television olevan paljon paksumpi kuin LG:n huippulitteät OLEDit.
Tv pysyy pystyssä kahden v-muotoisen jalan tukemana. Ne on sijoitettu etäälle toisistaan, joten televisio vaatii melko leveän tason. Toisaalta niiden väliin mahtuu hyvin sijoittamaan soundbarin.
Käyttö ja ominaisuudet
UM7510 pyörii LG:n omalla WebOS-käyttöjärjestelmällä. Ruudun mukana toimitetaan tuttu suosikkimme, Magic Remote -kaukosäädin, jolla valikoita on helppo selailla. Siinä on myös mikrofoni, joten laitetta voi ohjata myös puheelle LG:n oman ThinQ-älyjärjestelmän kautta (toistaiseksi saatavilla vain englanniksi).
WebOSissa on selkeä valikko, josta pääsee nopeasti erilaisiin sisältöihin ja suoratoistopalveluihin. Sovellusvalikoima on hiukan köyhempi kuin Samsungilla ja Android-laitteilla: HBO on saatu tänä vuonna mukaan, mutta Amazon Prime loistaa poissaolollaan. Mainitsemisen arvoista on sekin, ettei LG UM7510-mallissa (toisin kuin LG:n OLED- ja Super UHD -televisioissa) ole tukea Dolby Vision HDR-formaatille.
Kuvanlaatu
LG UM7510 on varustettu IPS-tyypin (In-Plane Switching) 4K LCD -paneelilla, joka yleensä tarkoittaa laajempaa katselukulmaa ja hieman tummempaa kontrastia ja mustaa kuin VA-tyypin paneeleissa. Ensinnäkin LG:n kuva on terävä ja yksityiskohtainen, ja värintoisto kirkas. Värit pysyvät vahvoina myös sivusta päin katsottuna. Näytön pinta on melko mattainen, joten peilimäisistä heijastuksista ei juuri tarvitse huolehtia.
Hienot värit ja terävyys tekevät LG:n ruudusta mahtavan päivänvalossa katsomiseen. Kun kuitenkin sammutamme valot ja asetumme leffateatteritunnelmaan, ilmenee kuvassa muutamia heikkouksia. LG UM7510 on maksimikirkkaudeltaan melko rajoittunut eikä musta vakuuta. Tummimpien yksityiskohtien ja intensiivisimpien värien toistamisessa on näkyviä ongelmia. Niinpä kokonaisuudessaan kontrasti jää vaisuksi ja rajoittaa HDR-kokemusta.
Äänenlaatu
Äänijärjestelmä ei LG:n telkkarissa ole mitään hitechiä, vaan katsoja joutuu tyytymään tavallisiin alaspäin suunnattuihin stereokaiuttimiin. Ääni on ohuehko eikä kovin voimakas. Uutisten ja väittelyohjelmien äänenä homma toimii hyvin, mutta sarjojen ja elokuvien katselua varten panostaisimme ehdottomasti soundbariin. LG UM7510:n leveiden jalkojen välissä on hyvin tilaa sellaiselle.
Johtopäätökset
LG:n televisiossa on hyvä kuvanlaatu ja laaja katselukulma. Hyvä yleis-tv, jonka ohjaaminen on nopeaa ja helppoa, ja pelaamista ajatellen viive on lyhyt. Nykyaikaisille HDR-sisällöille malli ei ole parhaimmasta päästä. Niinpä UM7510 jää testin muiden kilpailijoiden sekä omien OLED-malliensa varjoon.
Myös tässä testissä
Sony KD-65XG8096
Paljon hyvää
Sony XG8096 on hyvä yleis-tv, joka tarjoaa suosittuja ominaisuuksia miellyttävään hintaan.
Philips ”The One” 65PUS7354/12
Täydellinen paketti
Philips on pakannut tähän malliin kaiken tarvittavan, ja antanut sille osuvasti nimen The One – se kun on ainoa televisio, jonka tarvitset!
TCL 65EP685
Isoa kuvaa alle tonnilla
TCL tarjoaa täyden LCD-kokemuksen erittäin hyvään hintaan.
Samsung UE65RU7475
Paras kokonaisuus
Samsungin 7475 on kauniisti muotoiltu, helppokäyttöinen ja ennen kaikkea kuvanlaadultaan testin paras televisio.