Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

Testissä: Huawei MateBook 13

Kiinalainen vie voiton

Huawei MateBook 13 voittaa hinnan, näytön ja suorituskyvyn ansiosta.

/ 02.06.2019 - 21:43
Huawei MateBook 13

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Tyylikäs ja korkearesoluutioinen kosketusnäyttö, jonka kirkkaus ja kontrasti ovat kohdallaan. Hyvä suorituskyky ja erittäin kilpailukykyinen hinta.
  • Huono akunkesto ja liian vähän liitäntöjä, adapteri on välttämätön. Tuulettimen ääni häiritsee.

Huawei MateBook 13 riisutumpi versio MateBook X Prosta. Näytön resoluutio 2160 x 1440 pikseliä on hieman alhaisempi, ja muistia ja akunkestoa on vähemmän. Muutoin Huawein koneet muistuttavat aika lailla toisiaan, etenkin muotoilun puolesta. Toisin sanoen, MateBook näyttää enemmän tai vähemmän Applen uuden MacBook Pron kopiolta, mutta on paljon mukavammin hinnoiteltu.

Huawein aggressiivinen hinnoittelu onkin etu Asukseen nähden. Lähestulkoon samalla sisällöllä varustettujen koneiden hintaero on 400 euroa, ja ero tuntuu suuremmalta, kun huomaa, että Huawei tarjoaa rahalle parempaa vastinetta.

Ensisilmäyksellä kone muistuttaa erehdyttävästi uutta MacBok Prota sulavine linjoineen, alumiinikuorineen ja laadukkaine rakenteineen, mutta myös täysikokoisine butterfly-tyyppisine näppäimistöineen. MateBook 13 painaa parisataa grammaa enemmän kuin ZenBook 13, ja eroa on myös mallissa.

MateBook X Pron ja Microsoft Surface Laptop 2:n tapaan MateBook 13:ssa on 3:2-näyttö, mikä tekee koneesta lähes neliömäisen. Näytön formaatti tekee kuvasta ja siten työskentelyalasta suuremman, mikä on hyvä selainkäytössä tai luovien työkalujen käytössä. Sisällöille on yksinkertaisesti enemmän tila kuin ZenBook 13:ssa, jonka 13-tuumainen näyttö edustaa 16:9-formaattia ja pienempää resoluutiota. MateBook 13:n näyttö eroaa ZenBookista myös kosketusmahdollisuuden ominaisuudessa, ja näyttö on myös terävämpi, kirkkaampi ja kontrastisempi.

Jopa äänenlaatu on parempi kuin ZenBook 13. Sisäänrakennetut kaiuttimet eivät ole ihmeelliset, mutta kuulokkeilla äänikuvasta saa vahvan ja monipuolisen – paremman kuin kannettavalta odottaisi.

Huawei H22263 usb REVISED 56409
Tässä asiassa ei olisi tarvinnut matkia Applen MacBook Prota: Huawei MateBook 13:ssa on vain kaksi USB-C-porttia. Kuva: Huawei

Äänestä puheenollen, MateBook 13:n tuuletin on toisinaan melko äänekäs. Se voi toki johtua siitä, että koneessa on lähes kaikin osin parempi suorituskyky kuin ZenBook 13:ssa, vaikkakin jälkimmäistä puoltaa lähes tuplasti Huaweita suurempi RAM. Muutoin testimme kaksi konetta ovat identtiset prosessorin, näytönohjaimen ja tallennustilan suhteen. Akunkestossa ZenBook 13 vie kyllä, sillä MateBook pärjää akkutestissä vain alle kahden tunnin verran – aikamoinen miinus. Osittain tilannetta paikkaa se, että kannettava on varustettu pikalaturilla, joka lataa pari tuntia tavallista käyttöaikaa vartissa.

Toinen miinus Huaweille tulee liitännöistä: MateBook 13 on varustettu ainoastaan kahdella USB-C-portilla, joten adapteri on melko välttämätön. Tätä Huawein ei olisi tarvinnut kopioida Applelta!

Heikomman akunkeston ja liitäntöjen puutteista huolimatta MateBook 13 vie voiton kaksintaistelussa Asus ZenBook 13:a vastaan. Siinä on parempi näyttö, joka näyttää enemmän sisältöä, parempi suorituskyky ja parempi äänenlaatu. Ja parempi hinta, sitä ei voi kiistää.

Karakter
Huawei MateBook 13

Myös tässä testissä

Asus ZenBook 13 UX333FN

Melkein parempi

Taiwan jää rimaa hipoen toiseksi: Asus ZenBook 13 suoriutuu aika hyvin, mutta näyttö ei vastaa odotuksia.

Kevyt ja kompakti mutta silti vankkarakenteinen. Erittäin hyvä näppäimistö ja numeronäppis. Hyvä akunkesto ja kunnon liitännät.
Näyttö ei ole kirkkaimmasta päästä eikä toimi kosketuksella. Melko huono ääni. Suorituskyky hintaan nähden heikko.
Lue koko testi
Peter Gotschalk
(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Salamannopea pelinäyttö ja pari kompromissia

Samsung QD-OLED: Tässäkö paras näyttö pelaajille?

Salamannopea mesh-verkko

Enemmän AI-tehoja

Pelaajalle ja tekijälle

Parempi kuin paras – ja kalliimpi

Täydellinen budjettiluokan PC

Vähän enemmän vähän halvemmalla

Käsittämättömän kova

Tehopakkaus viihtymiseen

Ensimmäinen Snapdragon-kone testissä!

Hillitty pelikannettava kohtuuhintaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top