Philips kutsuu tätä televisiomalliaan näppärästi lempinimellä ”The One”, sillä malli tarjoaa kuulemma useimmat ominaisuudet, jotka nykyaikaisessa televisiossa tulisi olla. Malli on saatavilla 50-, 55- ja 65-tuumaisena, kaikki Android TV:llä ja Ambilight-valoilla varustettuna.
Huom! Philipsin televisioita on saatavilla eri mallinumeroilla, joista esimerkiksi PUS8807 ja PUS8897 ovat spekseiltään samanlaiset, mutta kehyksen väri on joko vaalea tai tumma.
Philips 55PUS8897
Philips on luottanut Androidin käyttöliittymään jo useita vuosia. Tämän vuoden malleissa on versio 11, mutta Philips ei vielä ole hypännyt uuden Google TV:n kelkkaan. Niinpä valikko on hiukan vanhemman näköinen kuin Sonyn ja TCL:n malleissa, mutta se toimii hyvin ja tarjoaa laajan valikoiman sovelluksia ja suoratoistopalveluita.
Liitäntävaihtoehdot ovat hyvät: neljä HDMI-sisääntuloa, joista kaksi tukee 120 Hz:n virkistystaajuutta. Televisio tukee muitakin pelaamisen kannalta oleellisia ominaisuuksia, kuten VRR:ää ja Freesync Premiumia. Mittasimme viiveeksi 17 millisekuntia, mikä on ihan hyvä tulos, kunhan käyttäjä ei satu olemaan kovan luokan e-urheilija.
Kuva ja ääni
Philipsin ote kuvantoistoon on persoonallinen: valmistajan kuva on kontrastiltaan, väreiltään ja terävyydeltään aina vähän vahvempi kuin useimmilla. Joskus väkevyyttä voi olla liikakin, mutta 55PUS8897:n tapauksessa pieni lisämauste toimii kuvassa erinomaisesti.
The One on kuvanlaadultaan erittäin hyvä omassa luokassaan. Etenkin kuvan terävyys tekee vaikutuksen ja onnistuu piirtämään kuvaan pieniä yksityiskohtia näyttämättä keinotekoiselta. Lähikuvat House of Dragonin ja Mahtisormusten kaltaisista sarjoista näyttävät pelottavan aidoilta! Liikkeet toistuvat sulavasti ja välkkymättä.
Philips suoriutuu hyvin myös kontrastin, kirkkauden ja värintoiston suhteen ja pääsee monin paikoin lähelle TCL:ää. Suurin ero TCL QLED860 -malliin on TCL:n syvemmässä mustassa. Sen sijaan Philipsin katselukulma on leveämpi kuin monella kilpailijalla. Tästä näkökulmasta tv sopii erinomaisesti elokuvien ja urheilun katsomiseen sekä pelaamiseen.
The One tarjoaa myös Philipsin televisiolle ainutlaatuisen erikoisuuden eli Ambilight-tunnelmavalaistuksen. Ruudun takana on kolme lednauhaa, jotka valaisevat television takana olevan seinän katsottavan ohjelman sävyihin sopivilla väreillä.
Kun kerran pääsee Ambilight-valojen makuun, voi olla vaikea elää ilman sitä. Värivalo on silmille miellyttävä ja tuo katseluun lisäpotkua. Valon kirkkautta ja dynaamisuutta voi säätää itse – ja tietysti sen saa halutessaan myös pois päältä.
Ääni sen sijaan ei tee vaikutusta. Kuva-asetuksia on tarjolla lukuisia, esimerkiksi automaattisesti valaistuksen mukaan säätyvä AI-asetus, mutta ääni on melko sulkeutunut ja ohut. Jos haluaa äänen, joka vastaa eläväistä kuvanlaatua, on soundbar varmastikin oikea ratkaisu. Philipsin omiin valikoimiin kuuluu hyviä vaihtoehtoja, jotka saa yhdistettyä langattomasti televisioon DTS Play-fi:n kautta.
Summa summarum, Philips The One -televisiota voi turvallisesti suositella. Se on helppokäyttöinen, kuvanlaadultaan erinomainen ja tarjoaa viihdyttävät värivalot kaupan päälle. Kun yhtälöön lisää soundbarin, saa kunnon kokonaiselämyksen!
Myös tässä testissä
Sharp EQ3EA (55EQ3EA)
QLED-televisio Sharpilta
Sharpin televisiomalli tarjoaa hyvää kuvanlaatua ja helppokäyttöisyyttä. Kilpailu on kuitenkin kovaa, joten riittääkö se?
TCL QLED860 (55QLED860)
Kaunista kuvaa ja kätevä käyttää
TCL QLED860 tarjoaa uuden Google TV -käyttöliittymän ja erittäin hyvää kuvanlaatua hintaansa nähden.
Sony X85K/X89K (KD-55X89K)
Peliystävällinen televisio
Sonyn televisio sopii hyvin pelaamiseen ja tarjoaa sekä helppokäyttöisyyttä että hyvää kuvaa.
Samsung Q75B/Q77B (QE55Q77B)
Passeli pelaamiseen
Litteä Samsung on täynnä käteviä toimintoja. Olisipa vain kontrasti hiukkasen parempi!
LG NANO81 (55NANO816QA)
Keskinkertainen
LG saa pisteet helppokäyttöisyydestä, mutta ei vakuuta kuvanlaadullaan.