Sony X89J jatkaa mallistossa vuoden 2020 edullisen suosikkimallin XH80:n tilalla. Edeltäjänsä tapaan tv on saatavana monessa koossa aina 43-tuumaisesta 75-tuumaiseen, kaikki Androidin käyttöliittymällä.
Sony KD-65X89J
Ulkonäöltään KD-65X89J on harkittu. V-muotoiset jalat voi asentaa leveämmälle tai kapeammalle, joten se mahtuu erikokoisille tv-tasoille ja soundbarin saa kätevästi jalkojen väliin.
Sony X89J toimii Androidilla, joten suoratoistopalveluja, sovelluksia ja pelejä on iso liuta. Bluetoothilla toimiva kaukosäädin ei edellytä osoittelua suoraan kohti tv:tä.
Liitännöistä löytyy neljä HDMI-sisääntuloa, joista kaksi tukee 4K/120 Hz-taajuutta. Viiveeksi mittasimme hyväksyttävät 13 millisekuntia. Televisio sopiikin hyvin käytettäväksi yhdessä uusien pelikonsolien, kuten PS5:n ja Xbox Series X:n kanssa.
Ääni ja kuva
Sony on julkaissut useita erinomaisia televisiomalleja viime vuoden aikana, joista uudet Bravia-mallit XR-videoprosessorilla ovat tehneet suurimman vaikutuksen. Edullinen X89J joutuu tyytymään yksinkertaisempaan X1-prosesssoriin ja tavanomaisempaa LCD-paneeliin suoralla ledtaustavalaistuksella.
Resepti näyttää toimivan, ja vaikka kontrasti ei olekaan yhtä hyvä kuin vertailun Philipsillä ja TCL:llä, on kuvanlaatu erittäin hyvä. Etenkin värintoisto on hyvää: ihon sävyt ovat tasaiset ja saavat Squid Gamen hahmot näyttämään eläviltä. Kirkkauskin on kohdillaan ja se tuo HDR-efekteihin enemmän painetta kuin LG tai Hisense. Terävyys ja kohinanvaimennus toimivat hyvin myös nopeiden liikkeiden toistossa. Formula 1: Drive to Survive on syvyysvaikutelmaltaan erinomainen, ja Ferrarin punaiset sävyt näyttävät väkeviltä ja luonnollisilta.
Äänessä ei ole hirveästi kehumista. Musiikki ja puhe toistuvat ohuena ja terävänä, ja bassoa ei ole nimeksikään. Sony käyttää äänen säätämiseen kaukosäätimen mikrofonia, jolla äänen pitäisi mukautua tilaan käyttöönoton yhteydessä, mutta siitä ei ole juuri apua. Meidän mielestämme tämä televisio tarvitsee ehdottomasti soundbarin.
Kokonaisuutena Sony X89J tarjoaa hyvän käyttäjäkokemuksen ja laadukasta kuvaa, joka jää kontrastin osalta jälkeen Philipsin ja TCL:n malleista.
Myös tässä testissä
LG NANO88 (65NANO886PB)
Valoisten tilojen viihdyttäjä
LG:n televisio on kirkas kuin mikä, mutta tummilta alueilta puuttuu vastaavasti vivahteita.
TCL QLED850 (65QLED850)
Hyvää kuvaa ja ääntä
TCL QLED850 loistaa erinomaisella kuvallaan ja äänellään. Luokkansa parhaita ostoksia!
Samsung AU8075 (UE65AU8075)
Hyvää kuvaa
Tyylikäs AU8075 on edullinen vaihtoehto, jonka kuvanlaatu ei pärjää Samsungin omille QLED-malleille.
Panasonic JX800E (TX-65JX800E)
Hintansa arvoinen
Panasonic on tunnettu hyvästä kuvanlaadustaan myös kohtuuhinnalla. JX800E on valmistajan ensimmäinen Android-TV, joka tarjoaakin hyvää vastinetta rahalle.
Philips The One 65” (65PUS8506/12)
Ambilight ilahduttaa
Philips The One PUS8506 eroaa kilpailijoistaan värikkään taustavalaistuksensa avulla, ja se tuo katselukokemukseen uuden tason.
Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)
QLEDia klassikkomerkiltä
Nokia tekee paluun televisiomaailmaan uudella Android-pohjaisella mallistollaan. Muistojemme kuvaputkimallien sijaan nyt päästään katsomaan, miltä näyttää Nokian tulkinta QLED-televisiosta!
Hisense A7GQ (65A7GQ)
Fiksu tulokas
Kiinalainen Hisense tarjoaa uuden ja jännittävän käyttöliittymän, mutta kuvanlaadussa olisi parantamisen varaa kontrastin ja terävyyden osalta.