Moni yhdistää Panasonicin edistyksellisiin highend-televisioihin, mutta perinteisesti valmistaja on panostanut myös hyvän hinta-laatusuhteen edullisiin malleihin. Olemme testanneet JX800E-mallin jo aiemmin, mutta hinnan tultua alas se sopii erinomaisesti tähän vertailuun.
Panasonic JX800E
JX800E on Panasonicin ensimmäinen Android-televisio, jonka sovellusvalikoima käsittää kaikki suosikit, kuten Apple TV:n, Disney+:n, Paramount+:n ja nyt myös HBO Maxin. Dolby Vision -tuki löytyy, joten lähtökohdat elokuvien ja sarjojen katselulle ovat siis hyvät.
JX800E-mallin liitännät ovat maltilliset: vain kolme HDMI-sisääntuloa, joista yksikään ei tue uusimpia HDMI 2.1 -ominaisuuksia eli esimerkiksi 4K/120fps-kuvansiirtoa, joka olisi paikallaan PS5- ja Xbox Series X -pelikonsoleita käytettäessä.
Ääni ja kuva
Panasonic JX800E edustaa varsin tavanomaista reunavalaistua paneelityyppiä. Paneelin virkistystaajuus on vain 60 Hz, kun vertailun joissain malleissa tarjotaan 120 Hz:n virkistystaajuutta. On siis turha odottaa yhtä terävää kontrastia ja pehmeitä liikkeitä. Meistä kuvanlaatu on silti kokonaisuutena hyvä.
Panasonicin valonjako on erinomaisen tasaista, ja myös terävyys tekee vaikutuksen. Edes liikkeissä ei juuri näy kohinaa, mikä kertoo tehokkaasta kuvankäsittelystä.
– Värintoisto on ehdottomasti vertailun kärkeä. Ihon sävyt näyttävät todella luonnollisilta, ja syvyysvaikutelmaa on enemmän kuin Samsungilla ja LG:llä, ihastelee Geir.
Panasonic jää kontrastin ja mustan suhteenjälkeen parhaista: TCL:ään ja Philipsiin verrattuna Panasonic on keskinkertainen.
– Panasonic ei vakuuta kontrastillaan, mutta liikkeet toistuvat pehmeästi ja kuva erittäin terävä, Audun toteaa.
JX800E:n alareunassa on tavalliset stereokaiuttimet, joiden ääni on ihan hyvä. Bassoa saisi kuitenkin olla enemmän, ja ilman subwooferia musiikki ja ääniefektit eivät oikein vaikuta miltään. Ääni on ohuempi kuin TCL QLED850:ssa.
Panasonic tarjoaa hyvää kuvaa, jossa saisi olla enemmän kontrastia ja mustaa, ja äänikin voisi olla muhkeampi, jotta se kisaisi uskottavammin testin parhaita vastaan.
Myös tässä testissä
LG NANO88 (65NANO886PB)
Valoisten tilojen viihdyttäjä
LG:n televisio on kirkas kuin mikä, mutta tummilta alueilta puuttuu vastaavasti vivahteita.
TCL QLED850 (65QLED850)
Hyvää kuvaa ja ääntä
TCL QLED850 loistaa erinomaisella kuvallaan ja äänellään. Luokkansa parhaita ostoksia!
Samsung AU8075 (UE65AU8075)
Hyvää kuvaa
Tyylikäs AU8075 on edullinen vaihtoehto, jonka kuvanlaatu ei pärjää Samsungin omille QLED-malleille.
Philips The One 65” (65PUS8506/12)
Ambilight ilahduttaa
Philips The One PUS8506 eroaa kilpailijoistaan värikkään taustavalaistuksensa avulla, ja se tuo katselukokemukseen uuden tason.
Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)
QLEDia klassikkomerkiltä
Nokia tekee paluun televisiomaailmaan uudella Android-pohjaisella mallistollaan. Muistojemme kuvaputkimallien sijaan nyt päästään katsomaan, miltä näyttää Nokian tulkinta QLED-televisiosta!
Sony X89J (KD-65X89J)
Väreiltään hyvä tv
Sonyn televisiolla on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta kontrasti jää vaisummaksi testin parhaimmistoon verrattuna.
Hisense A7GQ (65A7GQ)
Fiksu tulokas
Kiinalainen Hisense tarjoaa uuden ja jännittävän käyttöliittymän, mutta kuvanlaadussa olisi parantamisen varaa kontrastin ja terävyyden osalta.