Useimpien mielleyhtymä LG:stä viittaa OLED-televisioihin, mutta korealaisvalmistaja tekee itse asiassa paljon myös erikokoisia ja -hintaisia LCD-malleja. Nyt tutustumme yhteen edullisemman pään malliin eli NANO886-malliin.
LG NANO886
LG:n televisio eroaa joukosta kaarevan jalustansa ja harjattua metallia olevan kehyksensä ansiosta. Sivusta katsottuna huomaa, että malli on hieman paksumpi kuin useimmat vertailun televisiot. Jos tv:n siis päättää kiinnittää seinälle, tulee ruutu jonkin verran ulos pinnasta.
LG käyttää tunnetusti omaa WebOS-käyttöliittymäänsä, joka tottelee Magic Remote -kaukosäädintä. Aluksi yhdistelmä voi tuntua oudolta, mutta siihen tottuu nopeasti.
Liitännät ovat hyvät: neljä HDMI-sisääntuloa, joista kahden kaista riittää 4K/120fps-videosignaalille. LG panostaa gaming-ominaisuuksiin ja tässäkin on tarjolla VRR ja FreeSync. Peliasetuksella saimme viiveeksi 10 millisekuntia, mikä on testin parhaimpia tuloksia.
Ääni ja kuva
LG:llä on useita ääniasetuksia, kuten ”AI”-asetus, joka optimoi äänen lähdemateriaalin mukaan. Valitettavasti tällä asetuksella ääni kuulostaa keinotekoiselta erikoisen kaiun vuoksi. Testissä suurimmalle osalle sisältöjä parhaiten toimi elokuva-asetus. Soundbarin liittäminen televisioon onnistuu mainiosti, sillä televisiossa on eARC-liitäntä ja Dolby Atmos -tuki. Suosittelemme soundbaria muutenkin, sillä tv:n oma ääni on kovin ohut.
Kuvanlaatu on television tärkein ominaisuus, ja LG NANO88 jättää vähän ristiriitaisen olon. Musta ja kontrasti ovat vain keskinkertaisia. Taustavalaistus ja paikallinen himmennys jättävät kirkkaiden kohteiden ympärille näkyvän valorenkaan, halon, joka vaivaa etenkin, kun televisiota katsoo illan pimeydessä. Netflixin Squid Game osoittaa LG:n jäävän jälkeen TCL:n ja Philipsin malleista mustan ja tummien kohtausten yksityiskohtien suhteen. Kirkkaus on sen sijaan hyvä ja mahdollistaa television katselun valoisassakin huoneessa.
– Hyvä tv päivänvaloon, mutta tämän mallin taustavalaistus ei ole parhaasta päästä. Kuva on lattea testin parhaimpiin verrattuna, puhumattakaan LG:n omista OLED-malleista, toteaa tv-testaajamme Audun Hage.
Myös tässä testissä
TCL QLED850 (65QLED850)
Hyvää kuvaa ja ääntä
TCL QLED850 loistaa erinomaisella kuvallaan ja äänellään. Luokkansa parhaita ostoksia!
Samsung AU8075 (UE65AU8075)
Hyvää kuvaa
Tyylikäs AU8075 on edullinen vaihtoehto, jonka kuvanlaatu ei pärjää Samsungin omille QLED-malleille.
Panasonic JX800E (TX-65JX800E)
Hintansa arvoinen
Panasonic on tunnettu hyvästä kuvanlaadustaan myös kohtuuhinnalla. JX800E on valmistajan ensimmäinen Android-TV, joka tarjoaakin hyvää vastinetta rahalle.
Philips The One 65” (65PUS8506/12)
Ambilight ilahduttaa
Philips The One PUS8506 eroaa kilpailijoistaan värikkään taustavalaistuksensa avulla, ja se tuo katselukokemukseen uuden tason.
Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)
QLEDia klassikkomerkiltä
Nokia tekee paluun televisiomaailmaan uudella Android-pohjaisella mallistollaan. Muistojemme kuvaputkimallien sijaan nyt päästään katsomaan, miltä näyttää Nokian tulkinta QLED-televisiosta!
Sony X89J (KD-65X89J)
Väreiltään hyvä tv
Sonyn televisiolla on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta kontrasti jää vaisummaksi testin parhaimmistoon verrattuna.
Hisense A7GQ (65A7GQ)
Fiksu tulokas
Kiinalainen Hisense tarjoaa uuden ja jännittävän käyttöliittymän, mutta kuvanlaadussa olisi parantamisen varaa kontrastin ja terävyyden osalta.