Hisense on pohjoismaiden tv-markkinoilla uusi tulokas, mutta ei mikään pikkutekijä: kiinalaisvalmistaja on listattu maailman neljänneksi suurimmaksi. Nyt olemme saaneet Suomeenkin useita malleja, joista A7GQ on edullisin.
Hisense 65A7GQ
Hisense eroaa joukosta etenkin käytön suhteen. Valmistaja on nimittäin kehittänyt oman käyttöjärjestelmänsä (VIDAA U). Olimme luonnollisesti hyvin kiinnostuneita näkemään, miten alusta toimii verrattuna vakiintuneimpiin Androidiin ja kumppaneihin verrattuna. Saimme yllättyä iloisesti: tv vastaa nopeasti käskyihin ja puheohjauksella voi vaihtaa videolähdettä ja tehdä muita käteviä käskyjä.
Sovelluksista huomaa, että merkki on meillä Pohjolassa vielä uusi. Netflixin ja YouTuben kaltaiset kansainväliset jätit löytyvät, mutta paikallisia Yle Areenan tapaisia (ainakaan vielä) ei.
Hisensen liitännöissä on hiukan pihistelty, sillä HDMI-sisääntuloja on vain kolme eikä yksikään niistä 2.1-tyyppiä. 65A7GQ ei ole itsestään selvin valinta pelaamiseen.
Ääni ja kuva
Hisense 65A7GQ on IPS-tyypin LCD-paneeli suoralla ledtaustavalaistuksella mutta ilman paikallista himmennystä. Katselukulma on laaja, joten tv:tä voi katsoa isonkin sohvan nurkasta ilman, että värit haalistuvat. Kirkkaus ei ole järin vahva, ja kontrasti jää selvästi testin parhaiden jalkoihin.
Vaikka 65A7GQ:ssa on Dolby Vision -tuki, ei vaaleimpiin osiin saada tarpeeksi ytyä, joten Squid Gamen kaltaiset sarjat menettävät osan hohdostaan. Kuva on toisinaan vähän epätarkka, etenkin Formula 1 -dokumentti Drive to Surviven tapaisissa nopealiikkeisissä sisällöissä. Plussaa hyvästä elokuva-asetuksesta, joka tarjoaa miellyttävät ja neutraalit värit. Tämä televisio on silti parhaimmillaan tv:n katseluun hämärien elokuvailtojen sijasta.
65A7QG on harmaampi ja vaisumpi kuin testin parhaat televisiot, ja kirkkautta on rajallisesti.Hisense A7GQ on varustettu stereokaiuttimilla ja 2 x 10 watin vahvistinteholla. Ääni on ohuenlainen, mutta tarpeeksi kirkas, jotta puheesta saa selvää eikä yhtä sulkeutunut kuin moni testin tv. Hisense tukee Dolby Atmos -surroundääntä, joten televisioon voi yhdistää yhteensopivan soundbarin.
Hisense A7GQ on testin edullisin televisio, joka tarjoaa älykkään käyttöliittymän alle tuhannella eurolla. VIDAA-järjestelmä yllätti positiivisesti ja se vaikuttaa lupaavalta. Kuvanlaatu jää kuitenkin vaisuksi, joten monen tapauksessa panostus hieman kalliimpaan malliin kannattaa.
Myös tässä testissä
LG NANO88 (65NANO886PB)
Valoisten tilojen viihdyttäjä
LG:n televisio on kirkas kuin mikä, mutta tummilta alueilta puuttuu vastaavasti vivahteita.
TCL QLED850 (65QLED850)
Hyvää kuvaa ja ääntä
TCL QLED850 loistaa erinomaisella kuvallaan ja äänellään. Luokkansa parhaita ostoksia!
Samsung AU8075 (UE65AU8075)
Hyvää kuvaa
Tyylikäs AU8075 on edullinen vaihtoehto, jonka kuvanlaatu ei pärjää Samsungin omille QLED-malleille.
Panasonic JX800E (TX-65JX800E)
Hintansa arvoinen
Panasonic on tunnettu hyvästä kuvanlaadustaan myös kohtuuhinnalla. JX800E on valmistajan ensimmäinen Android-TV, joka tarjoaakin hyvää vastinetta rahalle.
Philips The One 65” (65PUS8506/12)
Ambilight ilahduttaa
Philips The One PUS8506 eroaa kilpailijoistaan värikkään taustavalaistuksensa avulla, ja se tuo katselukokemukseen uuden tason.
Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)
QLEDia klassikkomerkiltä
Nokia tekee paluun televisiomaailmaan uudella Android-pohjaisella mallistollaan. Muistojemme kuvaputkimallien sijaan nyt päästään katsomaan, miltä näyttää Nokian tulkinta QLED-televisiosta!
Sony X89J (KD-65X89J)
Väreiltään hyvä tv
Sonyn televisiolla on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta kontrasti jää vaisummaksi testin parhaimmistoon verrattuna.