Samsung Galaxy Buds2 Pro on pyöreä kuulokemalli, jonka litteä kotelo vie vain vähän tilaa. Kummassakin kuulokenapissa on kaksi elementtiä, 10-millinen bassolle ja 5,3-millinen diskantille, joiden ansiosta dynamiikkojen pitäisi olla kunnossa.
Vastamelun ja luokkansa ehkäpä parhaan suojausluokituksen (IP57) ansiosta kuulokkeet sopivat rajuunkin menoon. Jos omistaa uudemman Samsung Galaxy -puhelimen, jossa on Samsung Seamless -äänikoodekki, pitäisi kuulokkeiden tukea 24-bittistä äänentoistoa. Testin aikana toimittajalla oli käsillä vain Google Pixel 7 Pro ja iPhone, joten en voinut kokeilla tätä käytännössä.
Galaxy Wear -sovelluksessa on runsaasti toimintoja, jotka ovat valitettavasti saatavilla vain Android-alustalle. Sovelluksessa voi valita, haluaako puheluissa käyttää ympäristöääniä oman puheen erottamiseksi, testata kuulokkeiden istuvuutta ja asettaa puhelut siirtymään kuulokkeisiin niiden ollessa käytössä ja puhelimen kaiuttimeen, kun kuulokkeet on riisunut.
Vastamelu toimii hyvin, mutta se myös muuttaa musiikin luonnetta etenkin turvottamalla bassoa. Normal-ääniasetuksella musiikki kuulostaa itse asiassa parhaimmalta vastamelun ollessa päällä.
Lue myös: Samsung Galaxy Buds2 – Samsungin paras
Haluaisin silti mieluiten säätää taajuuskorjainta itse, mutta nyt on tyytyminen kuuteen valmisasetukseen.
Buds Pro2, joka muuten tukee langatonta latausta, tarjoaa 360-ääntä, mikä ei kylläkään tee mainittavaa eroa sointiin.
Samsung Galaxy Buds2 Pron äänenlaatu
Lähtökohtaisesti ääni on mielestäni parhaimmillaan vastamelun ollessa päällä, vaikka dynamiikat sillä hiukan vaimenevatkin. Jos vastamelun sammuttaa, muuttuu basso latteammaksi. Jos valitsee Soft-asetuksen, saa basson takaisin. Tarjolla on myös bassonvahvistus, mutta omaan makuuni vahvistusta tulee sillä liikaakin.
Kuulokkeiden äänenlaadussa ei ole erityistä vikaa, mutta dynamiikat eivät aiheuta ihastuneita huokauksia, bassorytmit eivät toistu ihan tarpeeksi tiukkoina eikä virveli iske juuri siten kuin pitäisi.
Siinä missä monia kuulokkeita vaivaa tietyillä taajuuksilla kovuus tai karkeus, ei Samsungilla sitä vikaa ole. Samsung ei tosin myöskään tempaa mukaansa niin kuin moni muu. Kuten OnePlus Buds Pro2, joka on vielä edullisempi, mutta silti ääneltään erottelevampi.
Yhteenveto: Samsung Galaxy Buds2 Pro
Samsung Galaxy Buds 2 Prosta on paljon hyvää sanottavaa. Vastamelu ja ympäristöäänet löytyvät, ja sovellus – joka on saatavilla vain Androidille – tarjoaa monia toimintoja. Ääni on miellyttävä ja sekä laulu ja soittimet toistuvat luontevasti.
Ongelma on, ettei sointi koskaan oikein säväytä. Ääni on turvallinen eikä ota riskejä, ja se kuuluu. On vaikea rakastua sellaiseen, joka ei provosoi.
Buds2 Pro on hyvä, mutta tavallinen Buds2 on hinta-laatusuhteeltaan järkevämpi.
Myös tässä testissä
Sony WF-1000XM5
Paras vastamelu
Sony WF-1000XM5 jatkaa suositun M4-mallin jalanjäljissä ja tarjoaa entistäkin parempaa vastamelua ja äänenlaatua.
Audio-Technica ATH-TWX9
Vihdoin täysosuma Audio-Technicalta
Audio-Technica on hyvä, mutta tähän mennessä merkin täyslangattomat ovat tuottaneet pettymyksen. Uusi ATH-TWX9 sen sijaan ilahduttaa!
Beyerdynamic Free Byrd
Hyvä äänenlaatu
Beyerdynamic tekee erinomaisia sankakuulokkeita, joten ei ehkä ihme, että myös täyslangattomat ovat erinomaiset.
Bowers & Wilkins Pi7 S2
Edelleen erittäin hyvä
Bowers & Wilkins Pi7 S2 on pitkälti ennallaan, mikä on vain hyvä asia.
Bang & Olufsen Beoplay EX
Bang & Olufsenin parhaat nappikuulokkeet
Beoplay EX on vertailun kalleimpia täyslangattomia, mutta parhaimmillaan ne ovat todella hyvät.
OnePlus Buds Pro 2
Parasta vastinetta rahoille
Tähän hintaan ei parempaa äänenlaatua tarjoa kukaan muu kuin OnePlus Buds Pro 2.
Bose QuietComfort Earbuds II
Iso parannus entiseen
Bose on parantanut surkeita QuietComfort Earbuds -kuulokkeittaan ja onnistunut Earbuds II -mallin kanssa kaikin tavoin paremmin.
Technics EAH-AZ80
Paras sointi
Technics lupaa EAH-AZ80:n tarjoavan kaikkien aikojen selkeintä puheluääntä ja parasta vastamelua.