Bose QuietComfort Earbuds II on saanut muutaman uuden ominaisuuden ja 30 % pienemmän koon edeltäjäänsä verrattuna. Sen huomaa: uutuusmalli on merkittävästi mukavampi. Mikrofonivarren ansiosta puheluiden äänenlaatu on parempi kuin aiempien mallien varrettomissa versioissa.
Vastamelulle ja ympäristöäänille voi tallentaa neljä eri asetusta. Sovellus tosin on vähän kenkku ja vaihtelee itsekseen hiljaisuuden ja ympäristöäänien välillä.
Sovelluksen EQ-toimintoa voi säätää viiden taajuusalueen osalta, mutta se saisi toimia intuitiivisemmin. Jälleen sovelluksen puolivalmius tulee ilmi ja asetukset vaihtuvat itsekseen. Toivottavasti kyseessä oli vain testiversiotamme vaivannut ongelma. Tässä vaiheessa on myönnettävä, että sain kuulokkeet testiin jo aiemmin, mutta ehdin kuitenkin hukata ne ennen kuin testi pääsi kunnolla vauhtiin. Silloin en huomannut tällaisia ongelmia.
Lue myös: Bose QC45 – Bose ei yllätä
Kaupasta tilalle hakemani kappale ei kuitenkaan ole kovin luotettavan oloinen. Voi olla, että uusin päivitys on vaivojen syy. En edes löytänyt sovelluksesta CustomTune-toimintoa, joka kalibroisi äänen erikseen kummallekin korvalle.
Bose QuietComfort Earbuds II:n äänenlaatu
Onneksi kuulokkeet ovat muutakin kuin töksähtelevä sovelluksensa. Kaikeksi onneksi nimittäin QuietComfort Earbuds II:n äänenlaatu on paljon parempi kuin edeltäjillään. Ensinnäkin volyymia riittää – ehkä jopa eniten koko vertailussa! Ainakin hetkellisesti, sillä jonkin ajan kuluttua musiikki vaimenee tavalliselle äänenvoimakkuudelle, ehkäpä suojellakseen käyttäjän kuuloa. Moni muu kuulokemalli kun rajoittaa enimmäisvolyymin 85 dB:iin.
Bosen isoin vahvuus on dynaamisessa keskirekisterissä. Laulu ja soittimet soivat vahvoina. Myös bassossa on energiaa, joka tuo hyvää iskua räppiin ja elektropopiin. Energiaa on tosin ylemänä bassorekisteriä kuin mihin olen tottunut, mikä saa kontrabasson kuulostamaan turvonneelta keskirekisterissä. Ylärekisteristä puuttuu ilmavuutta, jota en saanut korjattua EQ-asetuksilla.
Ei ole vaikea löytää kilpailijoita, joiden sointi on akustisen musiikin kanssa luonnollisempi. Bosesta on silti helppo pitää, ja kuulokkeet todella ovat paljon paremmat kuin sarjan edelliset sukupolvet.
Yhteenveto: Bose QuietComfort Earbuds II
Bose QuietComfort Earbuds II on merkittävä hyppäys laadussa sarjan edellisiin sukupolviin verrattuna. Kooltaan ne ovat kompaktimmat, mutta ennen kaikkea äänenlaatu on parantunut. Edeltäjässä ääni oli terävä ja epämiellyttävä, kun taas uutuudessa sointi on musikaalisempi. Ja vahva!
Myös tässä testissä
Sony WF-1000XM5
Paras vastamelu
Sony WF-1000XM5 jatkaa suositun M4-mallin jalanjäljissä ja tarjoaa entistäkin parempaa vastamelua ja äänenlaatua.
Audio-Technica ATH-TWX9
Vihdoin täysosuma Audio-Technicalta
Audio-Technica on hyvä, mutta tähän mennessä merkin täyslangattomat ovat tuottaneet pettymyksen. Uusi ATH-TWX9 sen sijaan ilahduttaa!
Beyerdynamic Free Byrd
Hyvä äänenlaatu
Beyerdynamic tekee erinomaisia sankakuulokkeita, joten ei ehkä ihme, että myös täyslangattomat ovat erinomaiset.
Bowers & Wilkins Pi7 S2
Edelleen erittäin hyvä
Bowers & Wilkins Pi7 S2 on pitkälti ennallaan, mikä on vain hyvä asia.
Bang & Olufsen Beoplay EX
Bang & Olufsenin parhaat nappikuulokkeet
Beoplay EX on vertailun kalleimpia täyslangattomia, mutta parhaimmillaan ne ovat todella hyvät.
Samsung Galaxy Buds2 Pro
Paras Samsungin puhelimille
Samsungin parhaat nappikuulokkeet ovat ihan hyvät, mutta Pro-malli ei ole kaksinkertaisen hintansa väärti.
OnePlus Buds Pro 2
Parasta vastinetta rahoille
Tähän hintaan ei parempaa äänenlaatua tarjoa kukaan muu kuin OnePlus Buds Pro 2.
Technics EAH-AZ80
Paras sointi
Technics lupaa EAH-AZ80:n tarjoavan kaikkien aikojen selkeintä puheluääntä ja parasta vastamelua.