Huawei FreeBuds Pro 3 on hyvännäköinen kuulokemalli, ja vaikka materiaali on pääosin muovia, tuo nappien kiillotettu ja pyöristetty pinta mieleen Terminator 2:n T1000-tappokoneen nestemäisen metallin.
Huawei on varustanut kuulokkeensa kaikella tarpeellisella: multipoint-yhteydellä kuulokkeet saa liitettyä kahteen laitteeseen samanaikaisesti, ja koodekkivalikoima on vaikuttava: AAC, LDAC, LC3 ja L2HC3.0. L2HC vaatii uuden Huawein puhelimen toimiakseen, mutta LDAC on oleellisista vaihtoehdoista parhaimman kuuloinen. Applen käyttäjät eivät siitä tosin pääse nauttimaan, vaan heidän on kestettävä Android-käyttäjien ivailua heikommasta AAC:stä.
Kuulokkeissa on ”triple adaptive EQ”, joka on reaaliajassa äänenvoimakkuutta, korvakäytävien muotoa ja kuulokkeiden istuvuutta mittaava algoritmi, joka säätää ääntä automaattisesti tilanteen mukaan.
Akunkestoltaan napit ovat keskinkertaiset: FreeBuds Pro 3 tarjoaa 4,5 tuntia napeista itsestään vastamelu päällä ja 17,5 tuntia kotelosta. Pikalatauksesta ei ole mainintaa, mutta kotelo piippaa, kun lataus on valmis.
Huawei FreeBuds Pro 3:n äänenlaatu
Tehdasetuksillaan FreeBuds Pro 3 kuulostaa tasapainoiselta. Basso on täyteläinen ja hallittu, ja diskanttia on sopivasti. Keskirekisterissä voisi olla enemmänkin painetta, mutta sen saa korjattua sovelluksella. Sovelluksessa on nimittäin 10-käyräinen taajuuskorjain, jolla saa säädettyä kaiken aivan mieleisekseen. Käyttäjäystävällinenkin se on: jokaiselle taajuudelle on oma liukusäätimensä, toisin kuin Creativella, jonka portaattoman käyrän asettelu oli omilla nakkisormillani mahdotonta.
Myös vastamelu vakuuttaa. Se on älykäs ja mukautuu kuulemma ympäristön mukaan. En testannut sitä kunnolla, mutta se vaikuttaisi toimivan. Ympräistöäänitoiminto on kätevä, kun haluaa kuulla äänet ympärillään.
Puheluiden äänenlaatu on ehkäpä kuulokkeiden ainoa heikkous. Ei se varsinaisesti huono ole, mutta käyttäjän puhe kuulostaa vähän metalliselta ja pakatulta. Kun ottaa huomioon, miten hyvät Huawein kuulokkeet muuten ovat, ei puheluiden heikompi äänenlaatu tunnu kovin pahalta uhraukselta.
Yhteenveto
Huawei FreeBuds Pro 3 on hyvä valinta, kun haluaa tyylikkäät, futuristiset kuulokkeet, joissa on tehokas vastamelu ja loistava äänenlaatu. Eivät kuulokkeet ehkä täydelliset ole, mutta niiden edut peittoavat helposti niiden heikkoudet. Todella hyvä ostos.
Myös tässä testissä
Sony WF-1000XM5
Loistavaa vastamelua
Sony WF-1000XM5:n vastamelu on edelleen markkinoiden parasta. Mutta kilpailu kovenee koko ajan.
Bose QuietComfort Ultra Earbuds
Kunniakas yritys
Bosen parhaat nappikuulokkeet suoriutuvat varsin kunnollisesti, mutta ääni kaipaisi pientä kohennusta.
Sennheiser Momentum True Wireless 4
Täydelliset täyslangattomat
Kun etsitään luokkansa parasta kokonaispakettia, vie Sennheiser Momentum True Wireless 4 voiton.
Technics EAH-AZ60M2
Erinomaiset nappikuulokkeet
Jos on allerginen soinnin hienosäätämiselle, on Technics EAH-AZ602 oikea valinta – sen äänenlaatu on tehdasasetuksillaan vertailun parasta.
Jabra Elite 10 Gen 2
Mukavinta istuvuutta
Jabran viimeisin ja samalla viimeinen lippulaivamalli soi kirkkaammin kuin useimmat.
Denon PerL Pro
Parhaimmillaan loistava ääni
Denon PerL Pron soinnin voi mukauttaa omaan kuuloon, jolloin kokemus on räätälöidympi.
Philips Fidelio T2
Hyvät toiminnot, mutta ikävä ääni
Philips Fidelio T2 lupaa paljon: design on hienoa ja toimintoja paljon. Äänipuolella olisi kuitenkin parannettavaa.
Creative Aurvana Ace 2
Innovatiivista ääntä taskukoossa
Creative ottaa äänenlaadun vakavasti Aurvana Ace 2 -mallissaan, jossa on tässä hintaluokassa ennennäkemätöntä tekniikkaa.