JBuds Mini on heittämällä vertailun pienin ja kevyin malli: yksi kuulokenappi painaa vain 3,3 g ja latauskotelokin vaivaiset 18 g. JBuds Mini lienee myös pienin koskaan testaamamme malli!
Koon ansiosta kuulokkeet mahtuvat helposti taskuun, ja latauskotelon avaimenperä korostaa paketin pienuutta. Nämä kuulokkeet voi todella ottaa mukaansa minne vain. Kuulokenapit istuvat kuitenkin korviin mukavasti. Akunkestoa on 7 h ja kotelosta vielä 28 h. Ei huono!
Toiminnot
JBuds Mini tarjoaa ympäristöäänet, mutta ei vastamelua. Sitä kyllä kaipaa, kun matkustaa lentokoneella tai julkisessa liikenteessä, jossa matalataajuuksinen melu käy ennen pitkää väsyttäväksi.
Kuulokkeet tukevat Google Fast Pairia, joten ensimmäinen paritus puhelimen kanssa sujuu näppärästi. JLab-soveluksessa on 10-käyräinen taajuuskorjain äänen säätämiseen. Sovelluksessa voi säätää myös nappien toimintoja, laittaa päälle enimmäisvolyymia rajoittavan safe hearing -asetuksen tai aktivoida elokuva-asetuksen, joka lyhentää Bluetooth-viiveen 200 millisekuntiin. Ei siinä hirveästi kehumista ole, mutta on se kuitenkin puolet lyhyempi kuin musiikkiasetuksella. Minusta viivettä on silti edelleen liikaa, jotta kuulokkeet päässä voisi pelata.
Puheluissa käyttäjän ääni toistuu ohuena ja sulkeutuneena. Ääni värittyy digitaalisesti, ja harkitsisin tarkkaan puheluiden soittamista JBuds Mini -kuulokkeilla.
JLabs JBuds Minin äänenlaatu
Tehdasasetuksillaan JBuds Mini kuulostaa melko lattealta ja kesyltä. Valmiit EQ-asetukset korostavat diskanttia ja bassoa, mikä on kyllä tarpeen, mutta voi lipsahtaa basson kannalta liioitteluksi. Ääntä voi säätää myös manuaalisesti, joten päädyin laskemaan matalia bassotaajuuksia, korottamaan keskirekisteriä ja vaimentamaan terävimpiä ylä-ääniä. Tällä tavalla sain soinnista paljon viihdyttävämmän ja tasapainoisemman. Ääni on silti helposti joko liian tumma tai liian terävä. Kannattaa valita sovitteet huolella, jotta bassontoiston saa parhaimmilleen. Itse käytän normaalisti M-koon sovitteita, mutta nyt oli valittava isoimmat.
Yhteenveto
Kaiken kaikkiaan JLab JBuds Mini tarjoaa aika hyvää hinta-laatusuhdetta. Pikkuruiset kuulokkeet kulkevat mukana minne tahansa, akunkesto on hyvä ja äänikin paranee, kun sitä jaksaa hieman säätää. Suosittelen mallia erityisesti pieniä kuulokkeita etsiville, mutta kannattaa muistaa, että sitä saa, mistä maksaa. Vastamelua kuulokkeet eivät tarjoa, eikä äänenlaatu puheluissa ole mistään kotoisin.
Myös tässä testissä
Belkin SoundForm Pulse
Monipuolinen
Belkin SoundForm Pulse tarjoaa paljon ominaisuuksia pikkurahalla sekä mahdollisuuden oikein oivalliseen äänenlaatuun.
Huawei Freebuds 5
Avoimet nappikuulokkeet
Huawei todistaa, että avoimen rakenteen täyslangattomat voivat kuulostaa yhtä hyviltä kuin suljetutkin.
JBL Live Flex
Tilaääntä
JBL Live Flex on avoimen rakenteen kuulokemalli, jonka soinnissa mikään ei ärsytä. Toimiva vastamelu nostaa niiden houkuttelevuutta.
Technics EAH-AZ40M2
Luokkansa parhaat nappikuulokkeet
AZ40M2 on Technicsin testivoittajan AZ40:n paranneltu versio, jossa on nyt myös vastamelu.
Philips TAT3508
Kaikki tarvittava – ainakin teoriassa
Philipsin halpiskuulokkeiden soinnin saa kunnolliseksi, jos jaksaa nähdä vaivaa.
Samsung Galaxy Buds FE
Halvemmat Galaxy Budsit
Jos haaveilet Samsung Galaxy Buds -kuulokkeista, mutta ne ylittävät budjettisi, on tässä oiva vaihtoehto – kunhan tiedostaa yhden asian.
Creative Aurvana Ace
Hybridielementeillä varustetut täyslangattomat
Creativen nappikuulokkeissa on aivan uudenlaiset elementit.
EarFun Free Pro 3
Yllättävän hyvä
Edelleen melko tuntematon EarFun valmistaa ilahduttavan edullisia nappikuulokkeita.