Moni yhdistää avoimen rakenteen huonoon istuvuuteen, surkeaan bassontoistoon ja vastameluttomuuteen. Huawei Freebuds 5 pyrkii todistamaan moiset luulot vääriksi.
Isojen 10-millisten elementtien ansiosta bassotoiston pitäisi olla syvää ja täyteläistä. Samalla pääsee eroon suljettuja kuulokkeita usein vaivaavasta ontosta vinkunasta ja liiankin umpinaisesta tunteesta.
Freebuds 5 -napit näyttävät enemmän korvakoruilta kuin kuulokkeilta. Ne ikään kuin roikkuvat korvista eivätkä pyöreine, naisellisine kurveineen muistuta mitään muita näkemiäni kuulokkeita.
Toiminnot
AI Life -sovelluksen lataaminen vaatii vähän vaivaa. Ensin on löydettävä Huawein AppGallery menemällä selaimella osoitteeseen appgallery.huawei.com. Sieltä ladataan .apk-tiedosto, joka pitää hyväksyä Androidissa. Sitten avataan AppGallery ja asennetaan AI Life. Androidille pitää uudestaan kertoa, että tiedosto on ok. Sovelluksen latauduttua kuulokkeet voi päivittää uusimaan versioon, ja sovelluksessa pääsee käsiksi myös 10-käyräiseen taajuuskorjaimeen.
Lue myös: Huawei FreeBuds 5i – Edelleen erinomainen
Huawei on varustanut kuulokkeet vastamelulla, mikä on aikamoinen yllätys, kun ottaa huomioon, että avoimilla kuulokkeilla vastamelu ei oikein voi toimia niin tehokkaasti kuin suljetuilla. Freebuds 5 onnistuu kuitenkin vaimentamaan täydellä teholla aika hyvin matalia taajuuksia, joten olen aika vaikuttunut.
Kuulokkeet tukevat LDAC-koodekkia AAC:n lisäksi, ja jos omistaa Huawein puhelimen, voi käyttää myös valmistajan omaa HWA-koodekkia.
Huawei Freebuds 5:n äänenlaatu
Huawei Freebuds 5 yllättää iloisesti äänenlaadullaan. Bassontoisto on syvää ja täyteläistä, ilman että vivahteet ja erottelevuus kärsisivät. Diskantti on ilmava ja avoin, ja keskirekisteri puolestaan miellyttävän läpinäkyvä ja tasapainoinen. Akustiset soittimet toistuvat luonnollisesti ja kirkkaasti, laulu erottuu hyvin ja jopa popmusiikki kuulostaa riittävän energiseltä. Basso ei toki saa päätä pyörälle, mutta äänikuva on mukavasti tasapainossa.
Huolellisella säädöllä voi sovelluksen EQ-asetuksista saada vieläkin paremman kuuntelukokemuksen. Jos keskirekisteriä hiukan nostaa samalla, kun laskee diskantin terävimpiä taajuuksia, on sointi vieläkin neutraalimpi ja tenhoavampi.
Yhteenveto
Ulkonäöltään Huawei Freebuds 5 varmasti jakaa mielipiteet, mutta kuulokkeiden ääneen on vaikea olla ihastumatta. Basso on muhkeampi kuin avoimilta kuulokkeilta odottaisi. Vastamelukin toimii. Suositeltava malli kaikille avoimen rakenteen ystäville.
Myös tässä testissä
Belkin SoundForm Pulse
Monipuolinen
Belkin SoundForm Pulse tarjoaa paljon ominaisuuksia pikkurahalla sekä mahdollisuuden oikein oivalliseen äänenlaatuun.
JBL Live Flex
Tilaääntä
JBL Live Flex on avoimen rakenteen kuulokemalli, jonka soinnissa mikään ei ärsytä. Toimiva vastamelu nostaa niiden houkuttelevuutta.
Technics EAH-AZ40M2
Luokkansa parhaat nappikuulokkeet
AZ40M2 on Technicsin testivoittajan AZ40:n paranneltu versio, jossa on nyt myös vastamelu.
JLab JBuds Mini
Mininapit
JBuds Mini on varmaankin pienin koskaan testaamamme nappikuulokemalli.
Philips TAT3508
Kaikki tarvittava – ainakin teoriassa
Philipsin halpiskuulokkeiden soinnin saa kunnolliseksi, jos jaksaa nähdä vaivaa.
Samsung Galaxy Buds FE
Halvemmat Galaxy Budsit
Jos haaveilet Samsung Galaxy Buds -kuulokkeista, mutta ne ylittävät budjettisi, on tässä oiva vaihtoehto – kunhan tiedostaa yhden asian.
Creative Aurvana Ace
Hybridielementeillä varustetut täyslangattomat
Creativen nappikuulokkeissa on aivan uudenlaiset elementit.
EarFun Free Pro 3
Yllättävän hyvä
Edelleen melko tuntematon EarFun valmistaa ilahduttavan edullisia nappikuulokkeita.