HyperX Alloy Elite 2 seuraa mallistossa Alloy Elite RGB -mallia, jonka testasimme jo kuusi vuotta sitten. Malli näyttää aivan edeltäjältään, vaikka muutama pieni muutos siihen onkin tehty.
Jos joku nyt ei satu muistamaan kuusi vuotta vanhaa näppäimistöä, niin kyseessä on siis täysikokoinen näppäimistö siirtymisnäppäimillä, numeronäppäimistöllä ja kaikella muulla perinteisellä. Aivan kuin PC:iden alkuaikoina. Yläreunassa on rivi multimedianäppäimiä sekä volyyminsäädin. Logitech tarjoaa vastaavia ominaisuuksia, mutta HyperX oli aikanaan suunnannäyttäjä tällä saralla.
Alkuperäisessä HyperX Alloy Elitessä oli rannetuki, mutta se on jätetty uudesta mallista pois. Näppäimistö on tosin niin litteä, ettei tuettomuudesta muodostune ongelmaa. Kierrätysmuovinen rannetuki ei toisaalta olisi ehkä ollut kovin kallis investointi.
Suurin osa vertailun näppäimistöistä on varustettu mustilla näppäimillä. HyperX:n näppäimet taas ovat mattavalkoiset, jotta valo pääsee loistamaan niiden sisältä. HyperX kutsuu näppäimiään nimellä Pudding. Nimestä voi ehkä olla montaa mieltä, mutta joka tapauksessa lopputulos on varsin värikäs.
HyperX Alloy Elite 2 on aika painava näppäimistö, sillä sen pohja on terästä. Ainakin sen pitäisi siis kestää vuosienkin kovaa käyttöä.
Aiemmin HyperX käytti Cherry-kytkimiä, mutta nyt se luottaa omiinsa, joita on kolmea erilaista. Testiyksilössämme oli HyperX Red -kytkimet, jotka ovat napsahtamattomat ja lineaariset. Vastus on melko alhainen, joten tuntuma on vähemmän vakuuttava kuin vaikkapa Asusilla ja Logitechilla.
Muut testattavat ovat langattomia, mutta HyperX Alloy Elite 2 toimii vain kaapelia käyttäen. Ja millainen kaapeli se onkaan! Pakkauksesta paljastuva johto on paksu ja jäykkä kuin vesiletku ja se on päällystetty verkolla. Päässä on kaksi USB-A-liitintä, ehkäpä varmistaakseen riittävän tehon, jos USB-A-portin virransyöttöä on rajoitettu. Vaikuttaa aika vanhanaikaiselta ja epäkäytännölliseltä. Kuinka monessa tietokoneessa on nykyään kaksi USB-A-porttia vapaana?
Yhteenveto
HyperX Alloy Elite 2 on testin halvin näppäimistö mutta silti iso, painava ja jämäkkä. Se on vanhanaikainen langallinen näppäimistö, jossa on kaikki mahdolliset näppäimet sekä vertailun värikkäin valoshow. Kytkimet ovat melko keskinkertaiset ja kaapeli on varsin jäykkä. Mutta HyperX tarjoaa silti hyvää vastinetta rahoille.
Myös tässä testissä
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless
Kutistettu näppäimistö
Asus on kutistanut näppäimistönsä kokoa mutta mahduttanut silti mukaan numeronäppäimistön. Onko se oikeasti hyvä idea?
Logitech PRO X TKL Lightspeed
Kunnon matkanäppäimistö
Ottelunäppäimistön kavennettu versio toimitetaan matkakotelon kanssa.
Razer BlackWidow V4 Pro
Mustaa luksusta
Razer BlackWidows V4 Pro tihkuu tyyliä ja hillittyä luksusta. Ja sitä on myös mahtava käyttää.
SteelSeries Apex PRO TKL
Maailman nopein näppäimistö
SteelSeries Apex PRO TKL on niin herkkä, että komennot onnistuvat melkein pelkällä katseen voimalla.
NXZT Function 2
Edistyksellisempi kuin luulisi
NZXT Function 2 -näppäimistöä ei osteta, jotta tehtäisiin muihin vaikutus. Se ostetaan, jotta voitettaisiin muut.
Logitech Pro X 60 Lightspeed
Maksimaalista minimalismia
Jos työpöydällä on hyvin, hyvin vähän tilaa, voi Logitechin äärimmäisen kompakti näppäimistö olla ratkaisu.
Asus ROG Falchion RX Low Profile
Matala ja tyylikäs
Asus ROG Falchion RX Low Profile on viilannut senttejä pois myös korkeussuunnassa.