Kuten Jays t-Five, myös JBL Tune Flex on tehty kovamuovista, mikä saa ne istumaan avoimen rakenteen kuulokkeiden tapaan. Pakkaukseen kuitenkin kuuluvat myös silikonisovitteet, ja sovelluksesta voi valita, käyttääkö kuulokkeita avoimena vai suljettuna. Avoimella asetuksella bassoa korostetaan, jotta äänen vuotamisesta johtuvaa bassontoiston katoa saataisiin paikattua.
Päädyin nopeasti käyttämään silikonisovitteita, sillä sointi oli aluksi makuuni liian lattea. Sovitteiden kanssa ääni on hyvä, joskin vähän kesy, kun valitsee sovelluksesta suljetun istuvuuden. Jos tekee vastoin ohjeita ja valitseekin avoimen istuvuuden, alkaa basso soida todella energisesti! Samalla se tosin peittää keskirekisteriä jonkin verran, mutta on kuitenkin hyvä lähtökohta äänen säätämiselle.
JBL:llä on nimittäin erityinen ässä hihassaan: parametrinen taajuuskorjain, jossa voi säätää siis juuri haluamiaan taajuuksia.
Lasken hieman 250 Hz:n kohdalta, jossa värittyneisyyttä esiintyy. Kontrabasso alkaa kuulostaa itseltään ja laulu tulee läpi selkeämmin. Koska haluan keskirekisterinkin erottuvan paremmin, nostan hiukan 1 kHz:n kohdalta ja hieman sen ympäriltä, jotta vahvistus kohdistuu laajemminkin keskirekisteriin.
JBL Tune Flexin äänenlaatu
Säätöjen jälkeen rytmit osuvat kohdilleen painokkaasti ja energisesti. Nicki Minaj ja muu rap- ja DJ-musiikki kuulostaa todella viihdyttävältä! Samalla keskirekisteri pysyy kirkkaana ja avoimena, joten sekä laulu että jouset asettuvat äänimaisemaan oikeutetuille sijoilleen.
Myös klassinen musiikki toimii hyvin bassosoittimien saadessa lisävauhtia. Kirkkaammat soittimet eivät silti peity bassoäänten alle. Tune Flex haastaa jopa kalliimmatkin kuulokkeet äänenlaadullaan. JBL ei tarjoa aptX- tai LDAC-koodekkeja, mutta AAC toimii oikein hyvin. Taajuuskorjaimen säätöjen jälkeen sointi on selvästi parempi kuin Belkin Soundform Playlla ja Jays t-Fivella.
Puhelut kuulostavat riittävän selkeiltä, mutta oma puheeni kuulostaa vähän lasiselta ja diskantti kompressoidulta. Vastapuoli kuulee kuitenkin hyvin. Vinkki: kun laittaa sovelluksesta TalkThru-toiminnon päälle, kuulee oman puheensa kuulokkeiden sisäpuolelle.
JBL True Flex on varustettu vastamelulla ja ympäristöäänillä, jotka molemmat tekevät, mitä pitääkin. Eivät ne palkintoja ansaitse, mutta esimerkiksi lentokoneen melu vaimenee hyvin.
Myös tässä testissä
Huawei FreeBuds 5i
Edelleen erinomainen
Huawei FreeBuds 5i on parhaimman kuuloisia täyslangattomia jo tehdasasetuksillaan, mutta vieläkin parempi sovelluksen säätöjen jälkeen.
Skullcandy Grind True Wireless
Erottuu joukosta
Skullcandy Grind True Wireless on tehty ihmisille, jotka haluavat erottua massasta. Erityisen vaikutuksen tietyissä porukoissa tehnee mallin 420 Haze -versio, joka on varsinainen kunnianosoitus marijuanalle.
Sony WF-C700N
Paras kokonaisuus
Sony WF-C700N on kuin aiemmin testaamamme verraton budjettimalli WF-C500, mutta vastamelulla.
Jabra Elite 4
Perushyvä
Jabra Elite 4 -kuulokkeissa on paljon hyvää, mutta myös aihetta hämmästelyyn.
EarFun Air Pro 3
Monitaituri
EarFun on markkinoiden monipuolisimpia kuulokemalleja – mutta onko yritystä liikaakin?
Jays t-Five Plus
Hyvää ääntä, hyvä istuvuus
Kovamuovinen Jays t-Five Plus edustaa avointa rakennetta, mutta tiiviisti istuessaan ne saa kuulostamaan hyvältä.
Belkin Soundform Play
Simppeli ja hyvä
Belkin SoundForm Play on hyvä kuulokemalli, joka on saanut pikalatauksen USB-C:n kautta.