Earfun on testin ainoa osallistuja, joka hyödyntää uutta LE Audio -tekniikkaa LC3-koodekin muodossa. LC3:n avulla audiota voi lähettää useampaan laitteeseen samanaikaisesti. Kuulokkeissa on myös multipoint-yhteys.
EarFun Air Pro 3 soittaa yhdellä latauksella peräti 9 tuntia, ja kotelosta saa vielä 45 tuntia lisää! Kesto on ilmoitettu ilman vastamelua – kokonaisakunkesto on sitä käyttäessä hieman vähemmän. Parasta on, että 10 minuutin pikalatauksella saa 2 tuntia soittoaikaa.
LC3-koodekki lupaa parempaa ääntä Bluetoothin kautta kuin ikivanha SBC, ja sen pitäisi syrjäyttää jossain vaiheessa AAC ja aptX. Kuulokkeissa on kuitenkin sekä AAC että aptX Adaptive.
Edistyksellisen vastamelun pitäisi vaimentaa ulkopuolista hälyä 43 dB, ja tuulimelusta huolehtii erillinen tarkoitukseen kehitetty algoritmi.
LE Audio toimi ailahtelevaisesti Google Pixel 7:n kanssa. Sovellus ei löytänyt kuulokkeita, vaikka ne oli yhdistetty Bluetoothilla. Ilman LE Audiota ja LC3-koodekkia toiminta oli virheetöntä. Toivottavasti tähän tulee parannusta.
EarFun Air Pro 3:n äänenlaatu
Sovelluksessa pääsee käsiksi muun muassa 6-käyräiseen taajuuskorjaimeen. Se on hyvä, sillä bassorekisteri on korostunut 200–250 Hz:n kohdalta, mikä peittää jonkin verran keskirekisteriä. Sovelluksessa lähin säätömahdollisuus on 180 Hz, jota vaimentamalla 3–5 dB:n kohdalta auttaa. Puhtaamman keskirekisterin saa nostamalla 1 kHz:n kohdalta, joskin se voi myös saada jotkut levytykset kuulostamaan terävältä.
Päädyin madaltamaan vain bassoa ja jättämään muut osiot rauhaan.
Naistrio Boygeniuksen Cool About It kuulostaa erittäin miellyttävältä, kun bassoon korostuksesta on päästy eroon. Sen jälkeen naisten lauluäänet erottuvat kauniisti ja kitara erottuu hyvin.
Marie Noregerin Shy väkevine bassorytmeinen ja tiukkoine perkussioineen kuulostaa herkulliselta, ja laulu erottuu kirkkaana. Erittäin hyvä!
Jäin kaipaamaan enemmän volyymia. Erikoista kyllä, se onnistui puhelinta vaihtamalla ja siirtyessä iPhoneen. En tiedä miksi – onko DSP:ssä esimerkiksi isommat turvamarginaalit tajuuskorjaimessa Androidilla kuin iOS:llä. Joka tapauksessa moiseen en törmännyt muiden kuin EarFun-kuulokkeiden kanssa.
Vastamelu toimii hyvin ja puheluiden äänenlaatu on testin paremmasta päästä.
Myös tässä testissä
Huawei FreeBuds 5i
Edelleen erinomainen
Huawei FreeBuds 5i on parhaimman kuuloisia täyslangattomia jo tehdasasetuksillaan, mutta vieläkin parempi sovelluksen säätöjen jälkeen.
Skullcandy Grind True Wireless
Erottuu joukosta
Skullcandy Grind True Wireless on tehty ihmisille, jotka haluavat erottua massasta. Erityisen vaikutuksen tietyissä porukoissa tehnee mallin 420 Haze -versio, joka on varsinainen kunnianosoitus marijuanalle.
Sony WF-C700N
Paras kokonaisuus
Sony WF-C700N on kuin aiemmin testaamamme verraton budjettimalli WF-C500, mutta vastamelulla.
Jabra Elite 4
Perushyvä
Jabra Elite 4 -kuulokkeissa on paljon hyvää, mutta myös aihetta hämmästelyyn.
Jays t-Five Plus
Hyvää ääntä, hyvä istuvuus
Kovamuovinen Jays t-Five Plus edustaa avointa rakennetta, mutta tiiviisti istuessaan ne saa kuulostamaan hyvältä.
JBL Tune Flex
Kahdet yhden hinnalla
JBL Tune Flex on avoin kuulokemalli, johon kuitenkin saa myös silikonisovitteet. Silloin sointi on luokkansa kovinta.
Belkin Soundform Play
Simppeli ja hyvä
Belkin SoundForm Play on hyvä kuulokemalli, joka on saanut pikalatauksen USB-C:n kautta.