Siinä missä JVC Boom Blaster tuo mieleen armeijan kaluston, voisi Superstar Monster Blaster olla salaisen etsivän laboratoriosta. Metallinharmaa mankka pehmeine ja terävine linjoineen näyttää siltä, että Men in Black -elokuvan hahmot voisivat neutraloida alieneita sillä.
Kaiuttimen käyttö on juuri niin helppoa kuin miltä laite näyttääkin. Viisi senttiä leveä virtanappi käynnistää mankan ja saman kokoluokan nuolinäppäimillä säädetään volyymiä.
Asetuksista voi valita sisätilan tai ulkotilan, joista jälkimmäisessä on vähemmän bassoa. Basso katoisi ulkona kuitenkin taivaan tuuliin. Virtajohdon paikka, mikrfoni- ja analogiset liitännät sekä USB-portti latausta varten löytyvät mankan toisesta päästä.
Monster ei ilmoita tehojaan tai taajuusaluettaan. Tummanharmaan suojaverkon alta löytyy neljä täyden rekisterin elementtiä, jotka ovat noin 2 tuumaa halkaisijaltaan, kaksi molemmilta sivuilta. Noin viisituumaista bassoelementtiä avustaa kaksi neliömäistä passiivisäteilijää.
Ääni
Vau miten korkealta Monster soittaa! Volyymi ei yllä Soundboxin tasolle mutta riittävän kovalle säikäyttääkseen läsnä olevat. 100 dB on tavallinen äänenvoimakkuus yökerhoissa. Pitäkää kiinni hatuistanne!
Monster Blaster ei ainoastaan soita kovaa vaan myös syvältä. Syvyys ei yllä yhtä pohjalle kuin Beolit 17:ssä, mutta bassorummut ja sähköbasso kuulostavat täyteläisiltä. Jos Monsterin laittaa pöydälle, alkaa musiikkia säestää huonekalujen särinä. Runsas resonointi johtuu siitä, että subwoofer ja passiivisäteilijät on suunnattu alaspäin.
Vaikka basso onkin mahtava, ei Monster Blaster tunnu liian synkältä. Keskirekisteri ja diskantit soivat vapaasti ja mehevästi. Jopa niin mehevästi, että sitä helposti alkaa ajatella: ” Oi, tämän kanssa voisin elää!”
Johtopäätökset
Monster Superstar Blasterin ideana on elvyttää klassinen mankka, ja siinä Monster onnistuu poikkeuksellisen hyvin. Sen rotevalle rakenteelle vetää vertoja vain JVC Boom Blaster, ja se jaksaa soittaa hengästyttävän korkealta ja mahtavalla bassolla. Vivahteet erottuvat kuitenkin niin hyvin, että mankkaa voi hyvin käyttää sisälläkin. Kahvikupit alkavat tosin vetää breakdancea, kun laitat sen pöydälle!
Myös tässä testissä
B&O Play Beolit 17
Uudistunut klassikko
B&O Play on jo löytänyt oikean reseptin, joten raaka-aineet eivät ole juuri muuttuneet sitten viime tarjoilun.
Harman Kardon Go + Play
Kotiin ja kotikulmille
Harman Kardonin kannettava kaiutin kulkee ketterästi ulkona mutta kestää katseet myös olohuoneessa.
Philips PX840T
Muhkeasti mankkaa
Philips tarjoaa yllättävän paljon ominaisuuksia pienellä budjetilla.
Klipsch The One
Langaton loota
Klipschin sisälle sopiva soitin näyttää viehättävän nostalgiselta.
JVC Boom Blaster RV-NB100B
Katujen kuningas
Ei ole Boom Blasterin voittanutta, kun kyseessä on katubileet!
Marshall Kilburn
Raakaa rock-nostalgiaa
Marshall-kaappi kainaloon ja ulos!