Adidas on nähnyt vaivaa ja pakannut kuulokekotelon rapisevaan paperikääreeseen, joka on teipattu kiinni logotarralla. Eihän sievällä pakkauksella tietysti ole mitään väliä äänen tai varsinaisen käyttäjäkokemuksen kannalta, mutta arvostan silti tällaisia pieniä huomioivia eleitä.
Kotelo on pieni ja litteä ja sujahtaa helposti taskuun. Kotelo erottuu muutenkin testin muista latauskoteloista. Ensinnäkin siinä on tuuletus: kannessa on ohut kangas, jonka läpi kuulokenapit pääsevät kuivumaan. Lisäksi kansi on kiinnitetty magneeteilla.
Kotelon muotoilusta herää mieleen kaksi ajatusta. Ensinnäkin, jos kuulokkeiden on tarkoitus pystyä kuivumaan kotelossa, tarkoittaa se käänteisesti, että ne voivat myös kastua siellä, mikäli kotelon sattuu unohtamaan tai hukkaamaan kosteaan tilaan. Toki kuulokkeet ovat säänkestävät ja sietävät kastumista, mutta silti ajatus häiritsee.
Toiseksi en tajua, miksi ihmeessä kansi on pitänyt kiinnittää magneeteilla. En ole koskaan onnistunut rikkomaa koteloa tai särkemään sen kantta, mutta sen sijaan irtokansi voi kadota helpommin ja sillä on taipumus irrota, kun avaan kotelon.
Tuntuu, että kotelon kanssa on kikkailtu turhaan, eikä kaikkea ole ehkä ajateltu ihan loppuun asti.
Adidas FWD-02 Sport Truen käyttö
Kuulokenapit itsessään ovat mukavan tuntuiset jo kädessä pehmeän pyöristettyine muotoineen. Silikonisovitteita tulee kuusi paria, joiden lisäksi tarjolla on viisi paria silikonisia siivekkeitä, joten ensin saa testailla eri yhdistelmiä parhaan istuvuuden löytämiseksi.
Plussaa kuulokkeiden IP5X-luokituksesta, sillä treenikuulokkeille tekee hyvää voida huuhdella niitä välillä hanan alla.
Kuulokenapit istuvat kuin unelma vaikka heiluisi kuinka. Ne on helppo sekä pukea että riisua. Kuva: Åsa Warme Hallén
Adidas Headphones -sovellus on aika riisuttu mutta helppokäyttöinen. Valitettavasti sovellus ei kerro, mitä tapahtuu, kun kuulokenappeja painelee, vaan niiden ohjaus on vain opeteltava. Pitkälle painallukselle saa valita tarkoituksen itse: vaihtoehdot ovat ympäristöäänet pois/päälle, Adidas Running, Spotify, puheavustaja tai ei mitään.
Harmillisesti kuulokkeet eivät toimi erityisen luotettavasti. Aika usein ne kadottavat yhteyden puhelimen, ja hipaisuherkkyys on vähän liiankin tarkka. Tuulisella säällä lenkkeillessäni käänsin päätäni niin, että tuuli osui suoraan kuulokkeisiin, jolloin napit pysäyttivät musiikin ja metelöivät hetken ennen kuin jatkoivat musiikin soittamista. Adidas FWD-02 Sport True ei tarjoa vastamelua, vaan ainoastaan ympäristöäänet, jonka saa myös sammutettua. Epäilin, että tämä toiminto aktivoitui tuulesta, jolloin kuulokenapit päästivät ulkopuoliset äänet läpi, mutta sovelluksen mukaan näin ei ollut. En ymmärrä, mitä siinä sitten tapahtui, saatikka sitä, mitä napeista silloin tällöin kuuluvat piippaukset merkitsevät.
Lue myös: Adidas RPT-01 – Urheilijan kuulokkeet
Äänenlaatu
Sovelluksessa on valittavana eri ääniprofiileja: Adidas, rock, pop, hip hop, electronic, vocal boost ja oma asetus.
Laitan treenisoittolistani soimaan ja kokeilen samalla eri asetuksia, mutta mikään ei oikein lähde. Kokeilen Volbeatia, Darinia, Harry Stylesin As It Wasia ja Ed Sheeranin Bad Habitsia.
Erityylisistä kappaleista ei oikein mikään pääse lentoon. Ääni on liian sumea – en sano, että se on varsinaisesti huono, mutta kuulokkeiden hintaan ja mahtavaan istuvuuteen nähden olisin toivonut myös äänen olevan loistava.
Kun soitan ulkoa testipuhelun, ei keskustelukumppani hurraa äänenlaadulle, mutta keskustelu hoituu silti aivan ymmärrettävästi.
Yhteenveto: Adidas FWD-02 Sport
Adidas FWD-02 Sport on testin mukavin kuulokemalli, minkä takia pettymys on sitäkin suurempi, ettei äänenlaatu yllä samalle tasolle. Kotelon suunnittelussa on heittäydytty luovaksi, mutta tässäkin vähemmän olisi ollut enemmän. Adidas: pitäkää tämä istuvuus mutta kehittäkää ääntä ja sovellusta ensi kerralla pidemmälle, kiitos!
Myös tässä testissä
JBL Reflect Aero
Vähän vaisu
Aero on edullisempi kuin testin toinen JBL-malli. Onkohan se hyvä vai huono asia?
JBL Reflect Flow Pro
Isoille korville
JBL osallistuu testiin kahdella kuulokemallilla, joista Flow Pro on koko kisan kallein.
Sennheiser Sport True Wireless
Mahtava ääni, mutta kirveellä muotoiltu
Sennheiser ei ole mikään aloittelija kuulokemaailmassa, mikä näkyy tässäkin testissä. Mutta riittääkö se voittoon?
Jabra Elite 7 Active
On hyvä!
Testin kalleimmilla kuulokkeilla on paljon todistettavaa.
Jabra Elite 4 Active
Halpa ja hyvä treeniseuralainen
Mitä testin halvimmilla kuulokkeilla on tarjota? Jabran kokemuksella odotukset nousevat korkeiksi.