Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

Testissä: Samsung HW-N460

Keskinkertainen

HW-N460:ssa riittää energiaa, mutta suttuinen subwoofer pilaa kokonaisvaikutelmaa.

/ 30.11.2018 - 16:57
Samsung HW-N460

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Selkeä ja hyvä ääni, joka kestää korkeankin volyymin – etu silloin, kun äänitys on tehty matalalla äänenvoimakkuudella.
  • Subwoofer on hieman liian löysä, ja diskantti vaatii herättelyä, jotta ääni avautuu riittävästi.

Samsung on ansainnut useita mitalisijoja ja usein testivoittajan tittelinkin tekemissämme soundbartesteissä, joten odotimme uteliaana, mihin valmistaja pystyy edullisimmassa luokassa.

Muiden testin kaiutinten tapaan HW-N460 on 2.1-soundbar, joka jäljittelee digitaalisen signaalinkäsittelyn avulla surroundääntä. Tällaisen sijaan voi hankkia kotiteatterisetin, johon kuuluvat myös takakaiuttimet, jolloin surround on aitoa.

HDMI 2.0-sisääntuloa ei ole, joten videolähteet on liitettävä televisioon ja lähetettävä signaali kaiuttimeen HDMI-äänenpalautuskanavan kautta.

Kaukosäätimen napit tuottavat päävaivaa, sillä lähteen ja audioasetuksen valitsemiseen on painettava samaa nappia monta kertaa. Tämä ei sinänsä ole vaikeaa, sillä Samsungin soundbarissa on näyttö, jossa tosin on rajallinen määrä merkkejä ja siksi teksti rullaa näytöllä.

Äänenlaatu

Samsungin avattua amerikkalaisen äänilaboratorionsa 2015 on suurin osa valmistajan audiolaitteista ollut huippua. Maailman parhaat insinöörit on headhuntattu sinne arvostetuimmista hifiyrityksistä, ja he kuuntelevat tarkasti kaikki kehitysosastolta tulevat tuotteet.

HW-N460 on kuitenkin toisenlainen ilmestys, josta ensimmäiseksi huomaa vähän laimean basson. Subwoofer oli laitettava pari astetta pienemmälle musiikin kuuntelun ajaksi. Billie Eilishin popbiisi You Should See Me in a Crownin ihanat rytmit toistuvat hieman liian vahvasti Samsungilla.

Säädimme diskanttia +3:een saadaksemme riittävästi sävyjä ylärekisteriin. Äänestä tuli tasapainoisempi, vaikka basso jää silti pehmeäksi ja siitä puuttuu sekä dynamiikkaa että sävyjen rakennetta. Basso ei ole tarpeeksi tiukka ja erotteleva.

Elokuvia katsellessa säädämme subwooferin kovemmalle, muutoin basso jää täysin elottomaksi. Alien: Covenant tarvitsisi lisää ytyä kuulostaakseen jännittävältä. Puhe on selkeää ja äänikuva toimii lujemmalle säädetyn diskantin kanssa. Laitteessa riittää tehoa säätää volyymiä kovallekin. Äänikuvassa ei kuitenkaan ole LG:n ja Yamahan kaltaista surroundvaikutelmaa, vaan maisema jää kapeammaksi.

Johtopäätökset

Samsung HW-N460 edustaa hyvin hintaluokkansa soundbareja. Se kuulostaa odotetusti heikommalta, kun hintaakin on vähemmän, mutta jotenkin odotimme yllättyvämme iloisesti. Basso on liian heikko ja vaisu saadakseen leffat eloon, ja vaikka muu äänikuva toimiikin paremmin, emme pääse hetkeksikään unohtamaan olevamme budjettiluokassa, isolla B:llä.

Karakter
Samsung HW-N460

Myös tässä testissä

Sonos Beam

Voittaja hevosenmitalla

Sonos asettuu lähtöviivalle ison puutteen kanssa: subwooferia ei ole. Siitä huolimatta se laukkaa maaliin ensimmäisenä.

Tottelee ääniohjausta. Vihdoin Sonos-laitteessa on HDMI! Luo television ääneen uuden ulottuvuuden luonnollisella ja miellyttävällä soundillaan.
Ei tukea DTS:lle, ja langattoman subwooferin hankkiminen tuplaa hinnan.
Lue koko testi

LG SK5

Toimii paremmin elokuvien kuin musiikin kanssa

LG SK5 onnistuu elokuvissa hyvin valtavan äänikuvansa ansiosta, mutta on sillä rajoituksensakin.

Surroundvaikutelma on luokkansa suurimpia, kiitos DTS Virtual:X:n.
Ääni ei pysy täysin hallussa, bassontoisto on laiskaa. Käyttäjäystävällisyyteen olisi voinut panostaa enemmän.
Lue koko testi

JBL Bar 2.1

Tehokas mutta karkea

Koska ihastuimme JBL Bar 3.1:een niin rajusti, odotimme suuria pienemmältä 2.1-soundbarilta. Valitettavasti se ei yllä ihan niiden tasolle.

Ääni – ja etenkin subwoofer – ovat luokkansa vahvimpia, ja käyttäjäystävällisyys on huippua.
Ääni on karkeanpuoleinen. HDMI-sisääntulo ei tue HDR-ääntä, joten on käytettävä ARC-kanavaa.
Lue koko testi

Yamaha YAS-207

Kehittynyt äänikuva

Yamaha oli ensimmäinen, joka teki aktiivisia soundbareja. Uutuusmalli on heidän ensimmäinen DTS Virtual:X-surroundäänellä varustettu soundbarinsa.

Äänikuva levittäytyy leveälle ja korkealle, kaiutin jäljittelee aitoa surroundia loisteliaasti.
Jäimme kaipaamaan näyttöä, LED-valot eivät anna riittävästi informaatiota. Ylärekisterissä saisi olla enemmän ilmaa.
Lue koko testi

Sony HT-XF9000

Yhä ylös yrittää: vaikuttava korkeusvaikutelma

Sonyn soundbar simuloi sekä Dolby Atmosta että DTS:X:ää korkeusvaikutelmassa, mikä tuo äänimaisemaan uuden ulottuvuuden. Toimii!

Äänikuva on elokuvia katsoessa suuri ja puhe erottuu kirkkaasti. Subwooferissa riittää tehoa.
Ylärekisteri voi kuulostaa vähän kovalta, ja subwooferissa on ylä-äänissä vähän liikaa ytyä ja vähemmän matalimmilla bassotaajuuksilla. Musiikki ei ole erityinen elämys tästä kuunneltuna.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sonos Arc Ultra: siisti parannus

Elegantti audiokaluste soi stereona

Upea retrokaiutin

Edelleen tv-tason valtias

Muhkea äänikupla litteistä kaiuttimista

Edullinen soundbar joka kotiin

Highend-tekniikkaa premium-kaiuttimissa

Pikkuhyvää halvalla

Sonyn paras soundbar

Hyvä mutta kallis

Langatonta hifiä

Kompakti ja isoääninen soundbar

Ääni & Kuva
Scroll to Top