Paketista paljastuu Jet Bot+, latausasema, moottorin eteen tuleva ekstrasuodatin, ylimääräinen pölypussi, pyörivä harjas sekä rajausmerkkaaja. Samsung Jet Bot+:n voi jakaa toiminta-alueisiin, mutta esimerkiksi portaat voi vielä varmuuden vuoksi rajata manuaalisesti.
Minulla on käytössäni Samsungin puhelin, joten käyttöönotto sujuu helposti. SmartThings-sovelluksesta mennään laitteisiin ja lisätään Jet Bot+ avaamalla imurin kansi ja skannaamalla sisältä löytyvä QR-koodi. Kätevää. SmartThings on sitä paitsi yhteensopiva monenmoisten älylaitteiden kanssa eikä siis rajoitu vain Samsungin omiin tuotteisiin. Siitä iso peukku!
Siivous, No-go-zone sekä select & go
Sovellus on helppo ja käyttäjäystävällinen. Annan imurille sovelluksesta luvan kartoittaa sivousalue ensin siivoamatta, ja Magdaksi ristimämme Jet Bot+ ampaisee matkaan.
Siivousasetuksia on kolme: koko alueen siivoaminen ja lopuksi seinänvierustat, seinänvierustojen ja nurkkien siivous ennen muuta aluetta tai siksak-kuviossa siivoaminen, joka hoitelee koko alueen nopeasti.
Myös imuteholle on kolme tasoa: Max: Tehokas siivous maksimi-imuteholla. Smart: Tavallinen imuteho, joka nousee maksimiin, mikäli imuri kohtaa erittäin likaisen alueen tai kiipeää matolle. Normal: Matala imuteho, jonka ansiosta säästää energiaa.
Oma suosikkiyhdistelmäni oli valita seinänvierustojen ja nurkkien siivous ennen yleisiä alueita yhdessä Smart-imutehon kanssa.
Olen hyväksynyt sen tosiasian, että tuskin koskaan löydän robotti-imuria, joka voisi siivota koko kotimme yhdeltä istumalta. Meillä on liikaa korkeita kynnyksiä ja tasoeroja. Siksi onkin kätevää, että imurille voi asettaa no-go-alueet, kuten Jet Bot+:lla, joten minun ei tarvitse alkaa rajailla tiloja itse joillain tyyny- tai laatikkokasoilla. Mikä on ihan erityisen kivaa silloin, kun on ajastanut imurin siivoamaan silloin, kun ei itse ole kotona.
Samsung Jet Bot+:n voi laittaa siivoamaan myös yksittäisiä huoneita. Sovelluksesta valitaan huone ja painetaan start-nappia, jonka jälkeen imuri piippaa ja lähtee matkaan.
Elämää Samsung Jet Bot+:n kanssa
Itsetyhjentyvän imurin kanssa elämä on aika huoletonta. Itse tykkään säilyttää useimmat laitteet niin, ettei niitä tarvitse katsella, mutta Magdan kanssa se on vaikeaa. Yli 50 cm korkeaa ja jostain syystä leveyttään syvempää latausasemaa on vaikea olla huomaamatta, sillä se työntyy seinän vierestä tarpeettoman paljon näkyville.
Samsung Jet Bot+ siivoaa järjestelmällisesti valitulla asetuksella. Siivousjälki ei tietysti ole yhtä tarkkaa kuin itse imuroimalla, mutta Magda imuroi nurkkiin ripottelemani mullat, kissanhiekat ja huonekasvin tiputtamat lehdet. Matto ei ole sille mikään ongelma, vaan se huristelee sen päällä tyytyväisen näköisenä.
Samsung on aika kovaääninen ja etenkin maton päällä Magdan työ kuuluu kauas. Puhumattakaan tyhjennyshetkestä! Ei mikään hiljainen hissukka tuo Magda.
Yhteenveto: Samsung Jet Bot+
Samsung Jet Bot+ hoitaa ehdottomasti hommansa hyvin myös nurkkien ja mattojen osalta. Äänekkään imurin jättää mieluummin siivoamaan ajastettuna, kun itse ei ole kotona, koska sen kanssa on melkein mahdotonta olla samassa huoneessa – Samsung onkin vertailun kovaäänisin. SmartThings-sovellus on helppo ja kätevä siinäkin mielessä, että saman sovelluksen alle voi kerätä muitakin kodin älylaitteita, eikä niiden edes tarvitse olla Samsungin tuotteita.
Myös tässä testissä
Dreame Bot Z10 Pro
Edullinen mutta hutiloiva kotiapulainen
Testin halvin laite sekä imuroi että moppaa lattiat. Mutta kuinka hyvin?
Ecovacs Deebot X1 Omni
Ystävällinen jätti
Ecovacsin kanssa tarvitaan paljon tilaa ja iso lompakko, mutta vastineeksi saa paljon.
TCL Sweeva 6500
Ei ihan maalissa
Vertailun toiseksi halvin malli on itsetyhjentyvä ja steriloi lattiat UV-C-säteilyllä, mutta ongelmiakin on.
iRobot Roomba j7+
Pehmeiden kalusteiden lemmikkikotiin
Jos lemmikille sattuu vahinko, P.O.O.P eli PetOwnerOfficialPromise pelastaa.
Electrolux Pure i9.2
Kaunis mutta kummallinen
Nurkkien siivousta ajatellen suunniteltu kolmiomuoto houkuttaa, samoin imurin kultaväri. Mutta ei pidä innostua pelkän ulkonäön suhteen…