Alienwarella on leveä taustapuoli ja näyttö, jossa on sekä hyviä että huonoja puolia. Suhteellisen vaatimattomista ulkomitoistaan huolimatta kone tuntuu melko painavalta. 13-tuumaisessa testikappaleessamme ei ollut liikaa tilaa näppäimistölle, joten näppäimet sijaitsevat todella lähekkäin. Näppäimistö on taustavalaistu, kuten itseään kunnioittavassa pelikoneessa kuuluukin. Myös logo ja hiiripaneeli on valaistu. Valojen väriä voi säätää mukana tulevasta ohjelmasta, mutta sieltä voi vain muuttaa etukäteen määriteltyjen alueiden värejä eikä jokaisen näppäimen sävyä erikseen.
Koneen pohja ja taustapuoli on aukotettu ilmanvaihtoa varten. Suurilla tehoilla kone kuumenee, jolloin tuulettimien ääni kuuluu selvästi. Kone pysyy kuitenkin hiljaa, jos sillä ei pelaa.
OLED
Alienware erottuu joukosta näytöllään. Se on jotenkin hirveä ja ihana samaan aikaan. Kenen idea oli jättää näin leveät kehykset näytön ympärille? Toisaalta OLED-paneeli on mielettömän hyvä tarjoten värintoistoa ja kontrastia, joista muut vain uneksivat. Valitettavasti laadukas näyttö on piilotettu peilimäisen kiiltävän pinnan alle, joten kirkkaassa valaistuksessa on miltei mahdotonta nähdä mitään. Hauska mutta aika turha ominaisuus on se, että kyseessä on kosketusnäyttö.
Sisäänrakennetut kaiuttimet soittavat lähes kaksinkertaisella volyymilla Asukseen nähden ja kuulostavat yllättävän hyvältä, jos ei ihan hifi-laitteiden tasoon ala vertailemaan.
Suorituskyky
Näytön resoluutio on 2560 x 1440 pikseliä, mikä on aika paljon näin pieneksi näytöksi. Yhdessä Nvidian GTX 1060 -näytönohjaimen kanssa tämä muodostuu ongelmaksi, sillä kone pystyy hädin tuskin pitämään tasaista 30 fps:n vauhtia viimeisimpien pelien kanssa. Ajoittain vauhti hiipui 20 fps:ään, minkä voi estää alentamalla resoluutiota. Asetimme resoluution 1080 pikseliin, jolloin Alienware onnistui paremmin: se sai tasaisen 60 fps:n vauhdin peleissä Rise of the Tomb Raider ja Dishonored 2, kun asetus oli toiseksi korkein. Akunkesto on testin parhaimpia.
Johtopäätökset
Alienware on tunnettu jo vuosia kalliimman hintaluokan pelikoneistaan, jotka ovat ikävä kyllä olleet saatavilla vain Yhdysvalloissa. Nyt koneita saa vihdoin Euroopastakin. Tässä mallissa ei ehkä ole kaikkein tehokkainta näytönohjainta, mutta se toimii silti mainiosti, ja sen OLED-näyttö on terävä. Lisäksi akku on testin huippua. Jos siis kaipaa kannettavaa, jota voi käyttää pelaamisen lisäksi muuhunkin – eivätkä kiiltävä näyttö ja hieman hassu design häiritse – on Alienware 13 R3 hyvä ostos.
Myös tässä testissä
Asus ROG G701VIK BA044T
Raskaan sarjan pelikone
Asus on satsannut hurjaan suorituskykyyn, mikä näkyy laitteen painossa ja hinnassa.
HP Omen 17 w203no
Laatu kohdillaan
Omen-koneen fiksusti harkitut kompromissit tarjoavat kunnolla vastinetta rahalle.
Acer Predator 17X GX-792
Saalistaja hyökkää
Acerin hirmukone hotkaisee laatupelit aamiaiseksi.
The New Razer Blade 2016
Kuin musta mäkki
Jos olet tykännyt MacBook-kannettavista, pidät varmasti myös Razer Bladesta.
MSi GS73VR-7RF Stealth Pro
Luksusläppäri pelaamiseen
Upea näyttö ja litteä muotoilu tekevät MSi:stä herkullisen mutta tyyriin nautinnon.