Acerin Predator-sarja osallistuu pelikonekisaan laadukkailla laitteillaan, joiden silmän liikkeitä tunnistavat näytöt ovat herättäneet runsaasti huomiota, mutta sarjasta löytyy myös erinomaisia PC-koneita löytyy.
Predator 17X edustaa tämänhetkistä huippumallia, jos ei järkälemäistä Predator 21X, joka vaatii jättimäisen PC-kortin ja maksaa auton verran! Testilaitteemme on varustettu Intel Core i7 -prosessorilla, 32 GB:n RAM-muistilla ja mikä tärkeintä, GeForce 1080 GTX -näytönohjaimella. Paikat löytyvät niin SSD:lle kuin perinteiselle kovalevyllekin. Aiemmasta Predator-mallista tuttu modulaarinen DVD-lukija on kadonnut, joten yhdessäkään testilaitteessa ei ole optista levyasemaa.
Kuten pelikoneiden enemmistö, on myös Predator 17X puettu mustaan. Muuten sisäpuoli ja alusta ovat melkein kokonaan silkkisen tuntuista mattamustaa muovia, mutta jäähdytysaukkojen ritilät loistavat punaisina.
Kuten Asuksen raskaimmissa malleissa, on tässäkin näytön saranat työnnetty alustalla hieman eteenpäin, mikä saa koneen tuntumaan hiukan pienemmältä, joskaan ei varsinaisesti pieneltä. Painonsa ja tehonsa puolesta – ja hintansa –Predator 17X vastaa kolmea-neljää tavallista läppäriä. Se on erinomaisesti tehty laite, jossa laatu loistaa joka puolelta. Kansi aukeaa juuri sopivan jäykästi ja pehmeästi, ja näppäimistö toimii sulavasti. Ne voivat tuntua pikkuasioilta, mutta pienistä asioista syntyy kokonaisuus, joka ratkaisee.
Suorituskyky
GeForce GTX 1080 on Nvidian paras näytönohjain. Se hoitelee useimmat pelit leikiten, mistä todistavat myös grafiikkatestimme: raskaan 3DMark Type Spy -testin tulos oli 6 599 pistettä, ja 3DMark 15 antoi pistemääräksi 14 352.
Ei ole juuri ideaa ostaa huippukonetta pelkän grafiikan vuoksi. Yleistestit GeekBench, Basemark ja Cinebench antoivat myös loistotuloksia, mutta ei merkittävästi parempia kuin mihin i7 ilman supernäytönohjainta pystyy.
Acer Predator 17X -kannettavassa on sisäänrakennettu akku, mutta konetta kannattaa käyttää virtajohdon kanssa. Akunkesto on testin toiseksi lyhyin: tunnin ja 4 minuuttia. Vain suursyöppö MSi GT80 Titan imi akkua nopeammin, ja ero Acerin hyväksi on vain minuutti.
SSD-levy on erinomainen ja käynnistää koneen nopeasti, vaikkakaan ei ennätysvauhtia. MSi ja Omen toimivat tuplasti nopeammin.
Johtopäätökset
Acer pyrkii tosissaan pelimarkkinoille Predator-sarjallaan, ja Predator 17X onkin laadukas kannettava vaativimpienkin pelaajien makuun. Suorituskyky on huippuluokkaa, ja tarvittaisiin maalikamera selvittämään, kumpi vie tässä suhteessa voiton, Acer vai arkkivihollinen Asus.
Tämän tason suorituskyvyllä on toki hintansa, millä viittaamme nyt sekä euroihin että kannettavuuteen. Predator 17X tarvitsee tukevan läppärilaukun, ja sen akku toimii lähinnä koristeena.
Myös tässä testissä
Asus ROG G701VIK BA044T
Raskaan sarjan pelikone
Asus on satsannut hurjaan suorituskykyyn, mikä näkyy laitteen painossa ja hinnassa.
HP Omen 17 w203no
Laatu kohdillaan
Omen-koneen fiksusti harkitut kompromissit tarjoavat kunnolla vastinetta rahalle.
Alienware 13 R3
Leveä selkä ja OLED-näyttö
Alienwareen on helppo ihastua, vaikka sen design voikin tuntua hieman kummalta.
The New Razer Blade 2016
Kuin musta mäkki
Jos olet tykännyt MacBook-kannettavista, pidät varmasti myös Razer Bladesta.
MSi GS73VR-7RF Stealth Pro
Luksusläppäri pelaamiseen
Upea näyttö ja litteä muotoilu tekevät MSi:stä herkullisen mutta tyyriin nautinnon.