Logitechin peliosasto tuottaa välineitä niin satunnaisille pelaajille kuin intohimolla peleihin suhtautuville. Logitech Pro X Superlight on suunnattu jälkimmäiselle ryhmälle.
Huomaamattomasti monipuolinen
Ammattilaisvälineenä Pro X -hiirestä on riisuttu kaikki koristeellisuus. Isoja näppäimiä on helppo ja nopea klikata, ja rulla pyörii pienin, tarkoin liikkein. Minimalistisen ulkonäön ei tarvitse tarkoittaa tylsää: mustan lisäksi hiiri on saatavina myös valkoisena – ja pinkkinä.
Hiiri istuu mukavasti käteen, etenkin jos suosii claw-otetta, jossa käsi taipuu hiiren yli. Hiiri on pari milliä lyhyempi ja kapeampi kuin useimmat vertailun hiiret, mikä tekee siitä erityisen sopivan pienemillekin käsille.
Pakollisen langattoman adapterin (Logitech kutsuu omaa 2,4 GHz-standardiaan nimellä Lightspeed) ja kaksimetrisen kumikaapelin lisäksi pakkaukseen kuuluvat itseliimautuvat kumiläpyskät, joilla voi parantaa otetta hiiren pinnasta. Pohjan USB-adapteripiilolle löytyy myös vaihtoehtoinen kansi, joka on pinnaltaan samaa sileää materiaalia kuin liukutassutkin.
Kattava sekamelska
Logitechin ohjelmisto on nimeltään G Hub, ja se tarjoaa paljon mahdollisuuksia säätää sensorin herkkyyttä, näppäinten toimintoja ja vaikka mitä muuta. Voi jopa päättää, haluaako näppäinten lukevan vain optisesti, vai käykö patterien säästämisen nimissä myös mekaaninen luku, kun ei tarvita parasta mahdollista tarkkuutta. Joka pelille voi luoda erilliset profiilinsa, jotka hiiri ottaa käyttöön automaattisesti.
Valitettavasti tämä mahdollisuuksien runsaudensarvi on syrjäyttänyt helppokäyttöisyyden, joten yksinkertaistenkin säätöjen tekeminen on aikamoinen esterata.
Logitech G Pro X:ssä on yksi näppäin vähemmän kuin muilla: herkkyyttä säätävä näppäin nimittäin puuttuu. Tämän puute yhdessä sekavan ohjelmiston kanssa tekee hiiren käyttämisestä tarpeettoman monimutkaista.
Vaikka Pro X onkin kehitetty ammattilaisille – ja yhteistyössä ammattilaisten kanssa – ovat hiiren resoluutio ja lukunopeus vertailun maltillisimmat: 25 600 DPI ja 400 IPS. Pienemmät numerot johtuvat siitä, että hiiren HERO-sensori on jo pari vuotta vanha, ja hiiri on vain uudemman sukupolven versio vanhemmista malleista. Käytännössä nopeus ja tarkkuus riittävät kuitenkin vallan mainiosti kilpakäyttöön asti.
Yhteenveto: Logitech Pro X Superlight 2
Logitech Pro X Superlight 2 on minimalistinen ja maltillinen pelihiiri, joka noudattelee useiden sukupolvien ajan hyväksi havaittuja tuttuja kaavoja. Itse en havaitse kaavaa aivan niin hyväksi, sillä mielestäni ohjelmisto on sekava ja DPI-näppäimen puuttuminen iso miinus. Oikeissa käsissä hiiri on kuitenkin varsin tarkka työkalu. Jos on pienemmät kädet ja haluaa ehdottomasti pinkin hiiren, voi Pro X olla ainoa varteenotettava vaihtoehto.
Myös tässä testissä
Glorious Gaming Model D2 PRO 4K/8K
Lännen nopein
Teksasilaishiiri on kuin länkkäreiden haudanvakava kovis.
HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless
Susi lampaan vaatteissa
HyperX näyttää toimistohiireltä, joka on eksynyt väärään paikkaan. Mutta se on juuri siellä, missä pitääkin…
Razer Deathadder V3 Pro
Hyvin tehty klassikko
Deathadder V3 Pro on 17-vuotiaan sarjan uusin malli, joka on sisältä täysin moderni.
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition
Ulkonäkö pettää
Asuksen vaatimattoman kuoren alla piilee vertailun kovin resoluutio.
Steelseries Aerox 5 Wireless
Sporttihiiri
Vertailun hauskin hiiri on hienkestävä ja värikäs ilopilleri.