Panasonicin tuotevalikoima on varsin laaja, mutta parhaiten merkki tunnetaan kai kameroistaan ja kotiteatterituotteistaan. Keittiöpuolelta löytyy myös monenlaista mikroaaltouuneista airfryereihin. Hieman yllättävämpi aluevaltaus olikin viime kesänä julkaistu lemmikkitarvikemallisto.

Rakenne
Pyöreässä ruokinta-automaatissa on läpinäkyvästä muovista valmistettu säiliö kuivamuonalle. Pohjassa on imukupit, jotta laite ei kaadu tai siirry paikoiltaan. Pohjaan kytketään myös virtajohto, joka ikävä kyllä on aivan omanlaisensa eikä USB-versio, kuten osalla testin laitteista. Ruokakuppi on muovitelineessä, joka ei ole kiinni automaatissa, mutta joka kuitenkin pysyy imukuppien ansiosta hyvin paikoillaan. Ruokaa annosteleva mekanismi on suunniteltu niin, ettei se mene tukkoon, ja testijakson aikana tukkeumia ei kertaakaan syntynytkään.

Puhdistus
Laite on todella helppo purkaa puhdistusta varten. Ruokasäiliö lähtee kääntämällä irti, samoin kuin ruokintamekanismia suojaava kansi. Sitten osat vain huuhdellaan tai pestään ja jätetään kuivumaan. Ruokakuppi nostetaan telineestään, ja koska se on metallia, sen voi laittaa tiskikoneeseen. Helppoa ja hygieenistä.

Käyttöönotto ja asetukset
Ruokasäiliön kannessa on jämäkkä kahva, jota kääntämällä kansi irtoaa. Nälkäinenkään kissa ei saa sitä siis irti. Säiliö täytetään kuivamuonalla, jonka nappulakoko on 5–12 millimetriä. Säiliöön mahtuu 2,5 litraa ruokaa, mikä ei tässä yhteydessä ole järin paljon. Mittaa ja laske laskimella, kauanko määrä riittää omille lemmikeillesi. Ruoka pysyy tuoreena kannen kumitiivisteen ansiosta, ja säiliön kosteudenpoistaja varmistaa, ettei ruoka kostu.
Smart Life -sovellus löytää laitteen ongelmitta ja yhdistää sen langattomaan verkkoon. Sitten luodaan ruokinta-aikataulu, johon voi asettaa päivät ja kellonajat sekä annosten määrän kerralla. Ikävä kyllä annosteluun ei saa sovelluksesta mitään apuja. Annos on punnittava, tarkistettava pakkauksesta kuinka monta grammaa oman lemmikin pitäisi päivässä syödä ja käyttää laskinta kerta-annoksen laskemiseen. Laitteen saa halutessaan yhdistettyä älykotijärjestelmään ja automatisoitua sitä kautta.

Käyttö
Sovelluksesta voi pikanäppäimellä tarjoilla ylimääräisen annoksen. Muuten laite jakaa ruuan aikataulun mukaan. Ilmoitusta annostelusta ei tosin tule, mutta sellaisen voi tilata erikseen ja maksua vastaan tekstiviestitse (!). Aika älytöntä. Jos sähköt katkeavat, ei laite käynnisty uudelleen, vaan virtanappia pitää käydä itse painamassa. Tyhmää. Onneksi varalle saa patterit, mutta laite saisi sentään tajuta jatkaa toimintaansa sähkövirralla sähköjen palautuessa. Sehän riittäisi useimmissa tapauksissa oikein hyvin.
Yhteenveto
Panasonicin älykäs ruokinta-automaatti tekee sen, mitä ajattelisikin, eli annostelee kuivamuonaa aikataulun mukaan. Älystä ei kuitenkaan ole juuri muuta höytyä kuin se, että sovelluksella voi tarjoilla ekstra-annoksen. Mikä hukattu mahdollisuus. Annosten määrän laskemiseen ei saa mitään apuja, ja säiliö on testin pienin. Laite on kuitenkin helppo purkaa osiin puhdistusta varten.

Myös tässä testissä
Panasonic Pet Drinking Fountain CP-JNW01-W
Yksinkertainen mutta kömpelö vesilähde
Suoraviivainen juoma-automaatti voisi olla houkutteleva vaihtoehto ilman yhtä vakavaa ongelmaa.


Xiaomi Smart Pet Fountain EU
Viallinen vesiautomaatti
Vikailmoitukset tekevät laitteesta käyttökelvottoman ensimmäisen vuoden sisällä.


Philips Water Fountain PAW3210
Edullinen ja suosittu juoma-automaatti
Siistissä vesilähteessä on edullisuudestaan huolimatta liiketunnistin.


Philips Smart Feeder with Camera PAW5320/02
Seuraa lemmikkiä puhelimella
Kameran ansiosta Philipsin ruokinta-automaatin kautta voi tarkistaa lemmikin voinnin.


Xiaomi Smart Pet Food Feeder 2
Fiksuin ja luotettavin ruokinta-automaatti
Antureilla ja valvonnalla varustettu automaatti on oikeasti älykäs.

