Älykkään ruoka-automaatin lisäksi Panasonicin valikoimaan kuuluu tietysti myös juomalähde, jotta karvaiset perheenjäsenet pääsevät nauttimaan myös raikkaasta vedestä.

Rakenne
Juomalähde noudattaa samaa muotokieltä kuin ruokinta-automaattikin, jotta ne näyttäisivät hyviltä vierekkäin. Lähes läpinäkyvästä muovista näkee helposti, tarvitseeko vesisäiliötä täyttä. Pohjassa on kumitassut, joten lemmikki ei saa työnnettyä laitetta paikoiltaan, mutta se ei tunnu yhtä järkähtämättömältä kuin ruokinta-automaatti. Veden paino onneksi auttaa asiaa. Ruokinta-automaatin tapaan tässäkin on pöljästi erikoisvirtalähde USB:n sijaan.

Puhdistus
Päivittäinen puhdistus sujuu ongelmitta. Kansi avataan, jolloin pohjassa olevaan pumppuun kulkeva putki irtoaa. Hienosuodatin otetaan kannesta irti ja huuhdellaan, ja karkeasuodatin irrotetaan pumpusta huuhdeltavaksi. Sen jälkeen vain pyyhitään muoviosat ja säiliön sisäpuoli. Koko homma on kätevä hoitaa samalla, kun vesisäiliö kaipa muutenkin täyttämistä.
Perusteellisempi puhdistus vaatii pumpun purkamista. Siinä on vain kolme osaa, mutta koska hökötystä ei saa irti, on vaikea nähdä, missä ne menevät. Osien irrotus ei sinänsä ole vaikeaa, mutta vaatii pientä näpelöintiä.

Kysymys toki kuuluu, kaipaako suomalainen vesijohtovesi suodattamista ylipäätään. Ihmisetkin juovat suoraan hanasta. Kerran kuukaudessa juoma-automaatti alkaa vilkkua muistuttaakseen uusien hiilikuitusuodattimien ostamisesta. Mahtaakohan näitä suodattimia enää vuoden päästä kaupoista löytyäkään…

Käyttöönotto ja asetukset
Käyttöönotto on naurettavan helppoa, sillä laite vain kytketään pistorasiaan, kaadetaan vettä säiliöön ja pidetään virtanappia pohjassa, kunnes valo syttyy. Panasonic ei ikävä kyllä ole kokenut tarpeelliseksi lisätä älyä juoma-automaattiinsa. Olisi ollut mukavaa saada puhelimeen ilmoitus, kun säiliö kaipaa täyttämistä tai pumppu on lakannut toimimasta. Sen sijaan laite kommunikoi vilkuttamalla eri värisiä valoja, joiden merkitys täytyy käydä tarkistamassa käyttöohjeesta. Sama juttu, jos haluaa vaihtaa jatkuvasta virtauksesta tietyn väliajoin virtaavaan veteen, jolloin pitää yrittää muistaa, millä tavalla nappia kuuluikaan painella. Kaikki tämä olisi ollut sata kertaa helpompaa hoitaa sovelluksella.

Käyttö
Kissat näyttävät pitävän siitä, että vesi pulppuaa lähteestä, ja niistä on selvästi mukava juoda automaatista. Arjessa huoltotoimia ei juuri tarvita – riittää, kun tarkistaa veden riittävyyden ja puhdistaa osat täytön yhteydessä. Valitettavasti juomalähde on yhtä typerä sähkökatkon sattuessa kuin sarjan ruokinta-automaattikin: virran palauduttua se ei osaa mennä itsekseen päälle, eikä siihen myöskään saa pattereita. On siis vain toivottava, etteivät sähköt mene poikki juuri silloin, kun on itse poissa. Pientä petraamista kaivataan, Panasonic!
Yhteenveto
Vesilähteen pitäisi olla lemmikeille houkutteleva ja muotoilultaan miellyttävä. Näistä Panasonicille heti kaksi pistettä. Sen enempää laite ei oikein teekään, mikä on hinnan huomioiden aika yllättävää. Juoma-automaatti saisi toimia sovelluksella kuten sarjan ruokinta-automaattikin. Sovellus helpottaisi käyttöä huomattavasti – etenkin, kun laite ei osaa käynnistyä uudelleen sähkökatkon jälkeen, joten siitä ei oikein ole lemmikkien ainoaksi juomapaikaksi.

Myös tässä testissä
Panasonic Smart Pet Feeder CP-JNF01CW
Yksinkertainen ja toimiva ruokinta-automaatti
Panasonicin automaatti hoitaa homman, mutta siinä on myös ärsyttävät puolensa eikä kaikkia kaivattuja ominaisuuksia.


Xiaomi Smart Pet Fountain EU
Viallinen vesiautomaatti
Vikailmoitukset tekevät laitteesta käyttökelvottoman ensimmäisen vuoden sisällä.


Philips Water Fountain PAW3210
Edullinen ja suosittu juoma-automaatti
Siistissä vesilähteessä on edullisuudestaan huolimatta liiketunnistin.


Philips Smart Feeder with Camera PAW5320/02
Seuraa lemmikkiä puhelimella
Kameran ansiosta Philipsin ruokinta-automaatin kautta voi tarkistaa lemmikin voinnin.


Xiaomi Smart Pet Food Feeder 2
Fiksuin ja luotettavin ruokinta-automaatti
Antureilla ja valvonnalla varustettu automaatti on oikeasti älykäs.

