Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

Testissä: Asus ZenBeam E1

Leffateatteri taskussa

Asuksen miniprojektori ei vie enempää tilaa kuin muinaisaikojen Walkman – ja tekee kotiteatterille sen, minkä kannettava kasettisoitin aikanaan teki stereolle.

/ 18.07.2018 - 11:21
Asus ZenBeam E1

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Helposti mukana kannettava projektori, jonka voi ottaa mukaansa näyttämään elokuvia tai kalvoja minne vain. Tarvitaan vain HDMI-lähde ja valkoinen seinä tai kangas!
  • Valovoimaa ei ole juurikaan. Laitetta ei voi käyttää Miracastilla eikä USB:n tai SD-korttien kanssa.

ZenBeam E1:ssä on simppeli ja toimiva alumiinikuori ja kokoa kuin Walkmanilla. Linssiä turvaa suojus ja sen sivuilla on tuuletusaukot. Akku kestää jopa 5 tuntia ilman muita johtoja kuin soittimen oma. Liitäntä on helppoa. Laitteessa on vain yksi HDMI/MHL ja kuulokeliitäntä, virtaliitin ja USB-portti latausta varten. Eli vain tarvittavat. Toki monikäyttöisyyttä lisäisi, jos elokuvia voisi soittaa myös SUB-tikulta tai SD-kortilta. Puhumattakaan siitä, että voisi toistaa leffoja langattomasti Andoid-laitteilta Miracastia käyttäen.

Ääni ja kuva

Kirkkaus on E1:n heikkous. Pimeässäkin huoneessa kuva tuntuu vähän valjulta. Maksimikirkkaus on 150 luumenia, mikä vastaa suurin piirtein 15 watin hehkulamppua. Ja se on maksimi. Akkua säästävällä Eco-asetuksella kirkkaus on vaivaiset 50 luumenia. Myös resoluutiossa on rajoitteensa: projektori vastaanottaa Full HD -signaalia, mutta sen fyysinen resoluutio on vain 854 x 480 pikseliä eli neljäsosa Full HD:n resoluutiosta.

Kaiutin on luonnollisestikin hyvin pieni, mutta tuottaa yllättävän vahvan ja hyvän soundin. Ääni mukailee toimintaa ja vahvistaa tunnelmaa hyvin – meidän piti jopa vaimentaa volyymiä välillä.

Johtopäätökset

Asus ZenBeam E1 sopii kokonsa puolesta minne vain. Siinä on kuvan ja ominaisuuksien puolesta rajoitteita, mutta se on silti varsin hurmaava pikku laite! Toimistolla se ei vie juuri lainkaan tilaa, kun odottelee omaa esitysvuoroaan. Lomalla se luo isoa kuvaa vaikka hotellihuoneeseen, mökille tai asuntovaunuun. Jos tietokoneetkin saisi näin pieneksi, olisi maailma parempi paikka.

Myös tässä testissä

BenQ GS1

Katso missä haluat

BenQ on tehnyt naurettavan yksinkertaisen tempun ja valmistanut miniprojektorin, jonka voi todella ottaa mukaansa minne vain.

Vie vähemmän tilaa kuin pieni tv mutta heijastaa jättikuvan lyhyeltäkin matkalta. Katselu onnistuu USB-tikun tai Android-puhelimen kautta.
Maksaa täysikokoisen projektorin verran. Kaikkia elokuvia ei voi toistaa, usein tarvitaan näppäimistä ja hiirtä. Rajoittunut valovoimaisuus.
Lue koko testi

Philips PicoPix PPX4835

Paperilla hyvä

Vi havde forventet mere af en projektor med 720p opløsning, især til denne pris.

Hyvä kirkkaus ja korkearesoluutioinen kuva mahdollistavat melko suurenkin kuvan heijastamisen.
Kuva on melko epäterävä, lattea ja eloton. Värintoisto on myös ongelma ja tuuletin hurisee kovaa.
Lue koko testi

Philips PicoPix PPX3417W

Monta ässää hihassa

Halusipa sitten katsoa videoita kännykästä, PC:ltä, muistikortilta, USB-tikulta tai langattomasti – kaikki onnistuu PicoPix PPX3417W:llä.

Tukee useimpia formaatteja, akunkesto on ok. Kuvanlaatu on hyvä ja kirkkaus riittää useimmiten.
Heijastusetäisyys on pitkä, metrin etäisyydeltä saa vain 24-tuumaisen kuvan. Tuuletin ja väripyörä ovat kovaäänisiä.
Lue koko testi

Asus S1

Hyvin tehty kompromissi

Asus S1:llä on yksi tavoite: tarjota maksimaalista kuvanlaatua rahan vastineeksi äärimmäisen pienessä paketissa.

Hyvä kirkkaus ja lyhyt heijastusetäisyys tekevät S1:stä käyttökelpoisen moneen paikkaan. Paljon vastinetta rahoille!
Mustassa on rajoitteensa, samoin resoluutiossa. Vain HDMI-liitäntä.
Lue koko testi

Philips PicoPix PPX5110

Aloittelijan malli

Superkompakti projektori suoratoistaa videota suoraan kännykästä.

Erittäin kompakti projektori, jonka ääni riittää moniin ympäristöihin. Vähän mekaanista kohinaa.
Matala kirkkaus vaatii pimeän katselutilan, ja kuvan koko on pidettävä alle 60 tuumassa. Värit tuntuvat liioitelluilta, ja kasvot ovat selvästi punasävyisiä.
Lue koko testi
John Hvidlykke
(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Isompaa kuvaa läheltä

Elokuvat mukaan reissuun!

Erikoisen hyvä

Kirkasta jättikuvaa laserprojektorilla

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Maailman paras soundbar?

Ääni & Kuva
Scroll to Top