Yli 10 miljoonalla myydyllä kappaleella HyperX on maailman suurimpia pelikuulokevalmistajia. Tavallisesti merkki tarjoaa paljon vastinetta huokealle hinnalle.
Cloud Orbit S on valmistajan kallein pelikuulokemalli, ja se eroaa joukosta muutenkin. Sisäpuolesta vastaa nimittäin highend-kuulokkeistaan tunnettu Audeze, joka myös voitti Vuoden parhaan tittelin pelikuulokkeissa 2019 Audeze Mobius -mallillaan. Oikeastaan Cloud Orbit S on Mobius valepuvussa.
Perinteisten dynaamisten elementtien sijaan kuulokkeissa on käytetty magnetostaattisia elementtejä, jotka tarjoavat lähes sähköstaattisten kaiutinelementtien veroisen äänentoiston.
Toinen erikoisuus on Waves NX -surroundteknologia, joka tarjoaa virtuaalisen 7.1-surroundin lisäksi kiinteästi kuulijan eteen sijoittuvan äänen. Niinpä stereokuva säilyy, vaikka päätä kääntäisikin! Kikka tehdään asentomittarin avulla, joka lukee pään asentoa tuhat kertaa sekunnissa, lisäksi tarvitaan toki myös DSP-tehoja ja digitaikaa.
On aika yllättävää, että Audeze lainaa tällä tavalla tekniikkaansa HyperX:lle, sillä Bluetoothia lukuun ottamatta kuulokkeet tarjoavat kaiken saman kuin menestyksekäs Mobius-mallikin, ja vähän edullisempaan hintaankin. Audeze lienee laskeskellut, että myyntiä tulee maailman suurimpien pelikuulokevalmistajan kautta enemmän kuin omillaan – Audeze on kuitenkin vähemmän tunnettu merkki, jolla sattuu olemaan yksi todella hyvä ja kallis tuote valikoimissaan.
Ei siis ihme, että kaiken tämän tietäen soundikin on aika lailla identtinen Mobiuksen kanssa. Sama tarkkuus pienissä yksityiskohdissa. Sama avoimuus ja keveys. Sama voima, jolla 10-senttinen ovaali kalvo soittaa bassoa. Ja sama epäusko, kun aistejani puijataan äänellä, joka tuntuu tulevan suoraan näytöstä.
Pieni erokin löytyy. HyperX on ilmeisestikin pyytänyt, että Wavesin tilavaikutelmaa säädetään hieman, jolloin soundi vaikuttaa vähemmän kaiutinmaiselta ja enemmän kuulokemaiselta. Stereoperspektiivin toki kärsimättä.
Johtopäätökset
Audezen magnetostaattisten elementtien, Waves NX -surroundtekniikan ja HyperX:n hinnan muodostama yhdistelmä tekee Cloud Orbit S:stä lyömättömän. Vaikka testin kaikissa kuulokkeissa äänenlaatu on hyvä tai oikein todella hyvä, eivät muu yllä tälle tasolle. Keinotekoinen stereovaikutelma on pelatessa todella hyvä, sillä se pitää näytön sisällön ja äänen johdonmukaisesti kohdillaan.
Audezen magnetostaattisten elementtien, Waves NX -surroundtekniikan ja HyperX:n hinnan muodostama yhdistelmä tekee Cloud Orbit S:stä lyömättömän. Kuva: HyperX
Myös tässä testissä
Sennheiser GSP 670
Hifiääntä scifityyliin
Sennheiserin kuulokkeissa on loistava ääni, hyvä ohjelma ja keskinkertainen istuvuus.
Razer Nari Ultimate
Suloinen nallekarhu
Razer tuntee asiakkaansa, jotka eivät varmasti pety tähän viihdyttävään pelikuulokemalliin.
Audio-Technica ATH-G1WL
Pelikuulokkeet aikuiseen makuun
Audio-Technica puhuttelee keski-ikäistä hifinörttiä, jonka vapaa-aikaan kuuluu myös pelaaminen.
Asus ROG Theta 7.1
Ehtaa surroundia kuulokkeista
Heippa vaan virtuaalinen surround – Asus tarjoaa oikeaa 7.1-ääntä!
Astro A50
Mukava mutta työläs
Astron huippumallia on ilo käyttää ja ilo kuunnella – mutta vaatii hieman taistelua, että siihen asti pääsee.