Valvontakamera edellyttää verkkoyhteytä, jotta se voi striimata videotallenteita puhelimeen ja lähettää ilmoituksia. Kaikkiin paikkoihin Wi-Fi ei kuitenkaan ulotu, jolloin mobiiliverkko voi olla ainoa vaihtoehto. Silloin tarvitaan enää valvontakamera, jota pystyy käyttämään myös mobiiliverkossa.
Arlo Go 2 on sellainen. Se on testin ainoa kamera, johon saa siis SIM-kortin. Kun kortti on paikoillaan, käyttää Arlo Go 2 -kamera 4G-yhteyttä ja toimii siten melkein missä tahansa.
Kameran kuori poistetaan, jolloin sisälle saa laitettua sekä SIM-kortin että ison akun. Kun ne ovat paikoillaan, voidaan aloittaa käyttöönotto.
Melkein kaikki hoituu puhelimella. Jos kameran haluaa yhdistää Wi-Fiin, mikä siis on myös mahdollista, skannataan puhelimesta QR-koodi. Sitten kamera saa puhelimen käyttämän verkon tiedot ja yhdistää siihen. Jos haluaa ohjata kameraa puheella ja liittää sen osaksi älykotikokonaisuuttaan, niin Arlo tukee Google Homea, SmartThingsia ja Alexaa.
Kameran voi sijoittaa vapaasti mukana tulevalle jalustalle tai ruuvata seinään. IP65-luokiteltu kamera selviää vaihtelevista säistä vaikeuksitta.
Epätasainen kuvanlaatu
Arlo Go 2 on hyvin helppokäyttöinen. Videokuvaa klikatessa alkaa livekuvan striimaus, ja sovelluksen selkeistä ikoneista on helppo ymmärtää, mitä niistä tapahtuu: tallennetaan videota, otetaan valokuva, laitetaan valonheitin päälle tai puhutaan kaiuttimen kautta. Kameran edessä seisova ihminen voi sitten vastata mikrofonin ansiosta.
130 asteen kuva on Full HD -laatua. Kuvanlaatu on monin paikoin hyvä, mutta välillä valosensori sekoili, mikä johti ylivalottuneeseen kuvaan. Kameran pimeäkuvan saa väreissä, jos laittaa valon päälle. Tunkeilijoita vastaan kamerasta saa päälle voimakkaan valon ja kovaa huutavan sireenin. Valon saa päälle automaattisesti liikettä havaitessa, mutta hälytysääni valitaan sovelluksesta itse, jotta vältyttäisiin naapurustoa häiritseviltä vääriltä hälytyksiltä.
Videot voi tallentaa microSD-kortille tai pilveen. Jälkimmäinen maksaa 5 euroa kuukaudessa.
Akunkestoksi ilmoitetaan kuusi kuukautta. Emme ehtineet todentaa, pitikö arvio kutinsa. Testipäivien aikana akun varaus putosi vain muutamalla prosentilla, joten vähintään neljän kuukauden akunkesto vaikuttaa realistiselta.
Jos kamera sattuisi häviämään, mikäli sen ottaa mukaansa vaikka telttaretkelle, auttaa sisäänrakennettu GPS löytämään sen. Sovelluksesta voi aina tarkistaa kameran sijainnin.
Yhteenveto: Arlo Go 2
Arlo Go 2 on erittäin hyvin ominaisuuksin varustettu valvontakamera. Kuvanlaatu ei kuitenkaan ole parhaasta päästä, ja kamera on suhteellisen kallis. On ymmärrettävää, että 4G-yhteydestä pitää hieman maksaa, mutta senkin huomioiden kyseessä on muita kalliimpi laite. Arlo Go 2 kannattaakin valita vain, mikäli 4G on ehdoton vaatimus.
Myös tässä testissä
Google Nest Cam (akkukäyttöinen)
Tyylikäs Google-kamera tarjoaa hyvää kuvanlaatua
Pehmeälinjainen kamera on helppokäyttöinen ja osaa tunnistaa eri henkilöt. Hälytystoimintoja ei kuitenkaan ole.
Netatmo Smart Outdoor Cam with Siren
Laatukamera ilman lisäkuluja
Kiinteästi kytkettävä Netatmon kamera tarjoaa kaikki ominaisuudet ilman maksullista lisätilausta.
Ring Spotlight Cam Plus
Hyvin varustettu kamera, mutta pidemmän päälle kallis
Ringin kamerassa on kutakuinkin kaikki mahdolliset ominaisuudet ja tilaa jopa lisäakulle. Videoita ei kuitenkaan voi tallentaa ilman maksullista pilvipalvelutilausta.
TP-Link Tapo C420S2
Terävää kuvaa hyvään hintaan
TP-Link tarjoaa kaksi kameraa melkeinpä samaan hintaan kuin mitä muilla saa pulittaa yhdestä.