Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

TESTISSÄ: JBL Soundgear Sense

Raskassarjalainen

JBL:n avoimen rakenteen kuulokemalli on testin painavin. Ei sillä, että siinä olisi mitään kerskailtavaa…

/ 31.07.2024 - 07:48
JBL Soundgear Sense

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Ääni. Paljon säätömahdollisuuksia.
  • Painava malli, ikävä muotoilu.

JBL Soundgear Sense on melko kolho tapaus. Kun yritän saada nappeja korviini, joudun näpertämään aikani ennen kuin saan ne asettumaan. Tulee mieleen, että kuulokemalli on varmasti miehen suunnittelema ja miehelle suunniteltu – mutta voin olla väärässäkin!

JBL etui stängt JBL etui öppet
<
>
Kotelo on iso, minkä ymmärtää heti, kun näkee kuulokenapit. Kuva: Åsa Warme Hallén

Pidän avoimen rakenteen kuulokkeista. Yleensä ongelmat alkavatkin siitä, että on jokin vertailukohta, ja olen aiemmin testannut Shokz OpenFitin ja Huawei FreeClipin, jotka ovat avoimia treenikuulokkeita. Niiden ulkonäkö ja mukavuus vievät kepeästi voiton JBL Soundgear Sensestä.

JBL Propp
JBL:n kuulokkeissa on kahdesta päästä säädettävät sangat. On tietysti hyvä, että niitä voi säätää, mutta koteloon laittaessa on aina muistettava tarkistaa, että sangat ovat oikeissa asennoissa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Istuu vaan ei mukavasti

Minun kohdallani kuulokkeiden mukavuus jätti toivomisen varaa. Kuulokkeet kyllä pysyivät paikoillaan, mutta en päässyt unohtamaan niitä, sillä ne tuntuivat jatkuvasti.

JBL tillbehor
Pakkauksessa on pirteän oranssi latauskaapeli ja, öh, diadeemi (?). No ei se tietenkään ole diadeemi. Sehän on sanka, joka laitetaan niskaan ja sitten kiinnitetään kuulokenappeihin, jotta ne eivät tipu. Kuva: Åsa Warme Hallén

JBL:n pakkaukseen kuuluu jopa niskapanta, joihin kuulokkeeet kiinnitetään. Se ei kuitenkaan auta parantamaan kuulokkeiden mukavuutta.

JBL Oronbyglar
Korvakoukkujen koossa on eroja: JBL Soundgear Sense vasemmalla ja Skullcandy Push Active True Wireless Earbuds oikealla. Toista on helpompi käyttää kuin toista, arvatkaa vain kumpaa… Kuva: Åsa Warme Hallén

IP54-luokiteltu Soundgear Sense kestää pientä sadetta ja pölyä, mutta ei ehkä siedä huuhtelua hanan alla.

Ääni pelastaa

Äänenlaadusta minulla ei ole mitään valitettavaa. Basso on melko vahva ja diskantti ja keskirekisteri toistuvat selkeästi. JBL Headphones -sovelluksen taajuuskorjaimella voi säätää ääntä mieleisekseen, ja veikkaan, että kaikki onnistuvat luomaan mieluisat säädöt sillä.

Musiikki kuulostaa hyvältä, enkä malta olla tanssimatta keittiössä, kun Taylor Swiftin Shake It Off alkaa soida kuulokkeista.

JBL app JBL Headphones
JBL Headphones -sovelluksesta voi valita jonkin valmisasetuksista tai luoda oman. Sovelluksessa voi myös määrittää, mitä oikean ja vasemman kuulokenapin napautuksesta tapahtuu. Kuvakaappaus

Kokeilin JBL Soundgear Senseä bussissa. Vaikka tajuankin, että avoin rakenne päästää ulkopuoliset äänet helpommin läpi, olin silti pettynyt meluun. Säätäminenkään ei auttanut. JBL ei ole onnistunut tässä yhtä hyvin kuin muut avoimen rakenteen treenikuulokkeet.

Sisätiloissa puhun puhelimessa vaivatta, mutta ulkona puhelut eivät toimi. Vastapuolta liikenne ja tuuli eivät juuri haittaa, mutta itse en tahdo kuulla, mitä hän sanoo.

Yhteenveto

JBL Soundgear Sense voi olla erinomainen treenikuulokemalli, jos korvat ovat isohkot ja avoin rakenne miellyttää. Ääni on todella hyvä, ja säätömahdollisuuksia piisaa. Kömpelö muotoilu ja epämukava istuvuus kuitenkin rokottavat pisteitä minun silmissäni, vaikka äänenlaatu onkin loistava. Harmillista.

 

Karakter
JBL Soundgear Sense
Basic

Myös tässä testissä

Sennheiser Momentum Sport

Monipuolisesti mainio

Sennheiser on heittäytynyt luovaksi uutta treenikuulokemalliaan suunnitellessaan.

Upea ääni. Hyvät kustomointimahdollisuudet. Mittaa sykkeen ja lämpötilan.
Hinta. Akunkesto. Anti Wind ei poista tuulimelua kokonaan.
Lue koko testi

JLab Go Air Sport True Wireless

Halpiskuulokkeet, joita ei tarvitse hävetä

Kaikilla ei ole rahaa tai mielenkiintoa panostaa monen sadan euron kuulokkeisiin. Varsinkaan, kun tarkoitus on hikoilla ne päässä!

Hinta. Akunkesto.
Ei juuri säätömahdollisuuksia, koska sovellusta ei ole.
Lue koko testi

Huawei FreeClip

Hyvältä kuulostava koru

Tyylikkäällä ja erottuvalla muotoilulla varustetut Huawein kuulokkeet ilahduttavat äänenlaadullaan.

Ääni. Design. Istuvuus.
Avoin rakenne ei sovi kaikkiin tilanteisiin. Ei taajuuskorjainta, vain valmiita ääniasetuksia.
Lue koko testi

Skullcandy Push Active True Wireless Earbuds

Vaikuttavaa itseluottamusta vailla itsetuntemusta

Skullcandyn Push Active True Wireless Earbuds on testin toiseksi halvin malli, jossa on ainakin teoriassa kivoja ominaisuuksia.

Hyvä akunkesto. Puheohjaus.
Ääni.
Lue koko testi
Åsa Warme
(s. 1972): Åsa päätyi vuonna 1995 vähän vahingossa töihin Elektronikvärlden-lehteen, joka sai sittemmin Ruotsissa LB-perheen nimen Ljud & Bild. 2013 Åsa päätti kokeilla siipiään toisaalla, työskenneltyään LB-toimituksessa projektinjohtajana, toimittajana ja toimituspäällikkönä. Alkuvuodesta 2021 hän palasi LB Ääni & Kuvaan freelance-kirjoittajana, joka keskittyy etenkin erilaisten hauskojen ja hyödyllisten vempaimien testaamiseen hieman eri vinkkelistä kuin kollegansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Ääni & Kuva
Scroll to Top