Luonnon helmassa lenkkeileminen on toki taianomaista, kun tuuli kahisuttelee lehtiä ja linnut sirkuttavat. Mutta jotkut kaipaavat silti musiikin tuomaa lisäenergiaa treenaamiseen – eikä siinä ole mitään väärää!
Tärkeää treenikuulokkeissa
Äänenlaatu on tietysti tärkeä tekijä sopivia treenikuulokkeita valitessa. Kuulokkeiden pitää soida hyvin ja tarjota mielellään mahdollisuus säätää sointia itse. Äänenlaadun pitää olla riittävän hyvä, jotta pitkälläkään lenkillä korvat eivät väsy – tarkoitushan on rasittaa kehoa, ei korvia.
Treenikuulokkeilta vaaditaan toki muutakin. Kuulokenappien on pysyttävä korvissa juostessa ja hyppiessä, jotta keskittyminen pysyy itse liikkeessä eikä kuulokkeiden asennon korjailussa. Monella ei ole varaa tai halua ostaa useita kuulokkeita eri tarkoituksiin, joten on hyvä, jos kuulokkeet voi huuhdella hiestä hanan alla urheilun jälkeen.
Testistä
Kokeilin kuulokkeita erilaisissa tilanteissa: salilla, joogassa ja metsälenkillä, mutta myös muussa kuin treenikäytössä nähdäkseni, miten kuulokkeet toimivat yleisesti ottaen.
Skullcandy Push Active True Wireless Earbuds
Vaikuttavaa itseluottamusta vailla itsetuntemusta
Skullcandyn Push Active True Wireless Earbuds on testin toiseksi halvin malli, jossa on ainakin teoriassa kivoja ominaisuuksia.
Sennheiser Momentum Sport
Monipuolisesti mainio
Sennheiser on heittäytynyt luovaksi uutta treenikuulokemalliaan suunnitellessaan.
JLab Go Air Sport True Wireless
Halpiskuulokkeet, joita ei tarvitse hävetä
Kaikilla ei ole rahaa tai mielenkiintoa panostaa monen sadan euron kuulokkeisiin. Varsinkaan, kun tarkoitus on hikoilla ne päässä!
Huawei FreeClip
Hyvältä kuulostava koru
Tyylikkäällä ja erottuvalla muotoilulla varustetut Huawein kuulokkeet ilahduttavat äänenlaadullaan.
JBL Soundgear Sense
Raskassarjalainen
JBL:n avoimen rakenteen kuulokemalli on testin painavin. Ei sillä, että siinä olisi mitään kerskailtavaa…