Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sennheiser CX True Wireless

Hyvä ääni, mutta...

Jos sattuu löytämään omiin korviin sopivat sovitteet, tarjoaa Sennheiser CX True Wireless palkinnoksi upeaa ääntä.

/ 15.09.2021 - 10:00
Sennheiser CX True Wireless

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Loistava ääni, jos saa istuvuuden kohdalleen.
  • Ei vastamelua tai äänten läpipääsyä. Maksimivolyymi saisi olla korkeampi. Silikonisovitteet tipahtelivat testin aikana korvista niin usein, että meidän piti ottaa omat memory foam -sovitteet käyttöön.

Sanoisin, että suosikkini täyslangattomista on edelleen Sennheiser Momentum True Wireless 2, joka kuulostaa loistavalta, istuu miellyttävästi korvaan, sietää jonkin verran vettä ja tarjoaa sekä vastamelua että äänten läpipääsyä.

Momentumit eivät ole ihan ilmaiset, vaan suositushinta asettui noin 320 euron kieppeille. Siksipä Sennheiser toikin viime vuonna markkinoille edullisemman CX 400BT-mallin, jonka äänenlaatu on pitkälti samanlainen mutta malli on riisutumpi ilman vastamelua ja vedenkestävyyttä.

Lue myös: Sennheiser Momentum True Wireless 2 – Langaton suosikkimme

CX 400BT ei ehtinyt olla kaupoissa kauaakaan, kun ne jo korvattiin uudella CX True Wireless -mallilla. CX True Wireless on vielä edullisempi kuin CX 400BT ja myös vedenkestävä (IPX4), Akunkesto on kasvanut 7 tunnista 9 tuntiin, ja kotelosta saa kaksi täyttä lisälatausta.

Kuulokkeiden mukana tulee neljät sovitteet koossa XS-L, joten sopiva koko pitäisi löytyä.

Sennheiser CX True Wireless white background
Kuva: Sennheiser

Sennheiser CX True Wireless käytössä

Suureksi yllätyksekseni omaan korvaani parhaiten sopiva M-kokoinen sovite ei istu hyvin. Aluksi kuulokkeet ovat mukavasti, mutta alkavat hetken kuluttua löystyä hitaasti mutta varmasti. Bassontoisto kärsii höllästä istuvuudesta ja äänikin muuttuu teräväksi ja latteaksi. Kokeilin isompia sovitteita, mutta ne valuivat korvista vielä helpommin. Pienemmät taas eivät istuneet sinne päinkään.

Niinpä päädyin huijaamaan ja otin sovitteet omista kuulokkeistani, jotta sain testin tehtyä. Comply-vaahtomuovi toimii erinomaisesti, joten jos kohtaat saman ongelman kuin minä, suosittelen hankkimaan tällaiset memory foam -sovitteet.

Lue myös: Sennheiser CX 400BT – Simppeli suosikkimme

Kun kuulokkeet saa kerran istumaan hyvin, niiden äänenlaatu on niin hyvä, että harva tämän luokan kuulokkeista yltää samaan. Sekä Supra Nero-TX Pro että JBL Live Pro+ ovat diskantiltaan raaempia, kun taas Sennheiser tarjoaa luonnollisemmat ylä-äänet.

Sennheiser CX True Wireless exploded copy
Kuva: Sennheiser

Billie Eilish soi luonnollisen ja täyteläisen basson saattelemana keskeltä erittäin tasapainoista äänimaisemaa. Naisten lauluäänet soivat miellyttävästi ilman teräviä s-äänteitä.

Klassinen musiikki soi myös kauniisti, ja eläväinen piano yhdessä muiden soitinten kanssa täyttävät suuren äänikuvan.

Jäin kaipaamaan vain mahdollisuutta soittaa musiikkia kovempaa. Maksimivolyymi jää hieman matalaksi, joten musiikkia ei koskaan pääse soittamaan vähän mukavuusaluetta korkeammalta. Tavallinen raskaasti kompressoitu pop ja rock soi tarpeeksi kovaa, mutta laajalla dynaamisella alueella levytetyt akustiset raidat ja etenkin klassinen eivät oikein pääse omissa korvissani tarpeeksi kovalle.

Sennheiser CX True Wireless GeirNordby
Sennheiser CX True Wireless. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Tämän vuoksi CX True Wireless ei ole paras valinta matkoille, sillä esimerkiksi lentokoneen matala kohina ja aktiivisen vastamelun puuttuminen johtavat siihen, että käyttäjä yrittää nostaa volyymiä – mikä ei nyt onnistukaan.

Puheluiden laatu on hyvä. Keskirekisteri on hiukan terävä mutta riittävän selkeä. Sovelluksesta saa päälle sidetonen, eli käyttäjä kuulee halutessaan oman äänensä – mukava ominaisuus.

Sennheiser CX True Wireless LIFESTYLE(2)
Kuva: Sennheiser

Yhteenveto

Ihanteellisissa olosuhteissa harva pystyy lyömään Sennheiser CX True Wireless -kuulokkeet äänenlaadussa. Ääni on luonnollinen, tasapainoinen, ja diskantti ja basso soivat oivallisesti. Todella musikaalinen kokonaisuus!

Miinuspuolena onkin se, saako kuulokkeet istumaan riittävän hyvin, jotta äänestä pääsee nauttimaan. Jouduin vaihtamaan omat sovitteet kuulokkeet, sillä kaikki mukana tulleet vaihtoehdot löystyivät – voi siis olla tarpeen hankkia sovitteet erikseen.

Toinen huono puoli on volyymi, joka jää enimmillään vähän vaisuksi muihin testikuulokkeisiin verrattuna, joten dynaamiset äänitykset – esimerkiksi jazz, klassinen ja akustinen – ei soi riittävän kovalla. Etenkään hälyssä, sillä kuulokkeissa ei ole vastamelutoimintoa.

Karakter
Sennheiser CX True Wireless
Premium

Myös tässä testissä

Supra Nero-TX Pro

Bassokunkku

Supra on lisännyt loistavaan edulliseen kuulokemalliinsa vastamelun ja pidentänyt akunkestoa – ja nostanut samalla hintaakin.

Mahtava basso, pitkä akunkesto, toimiva vastamelu/äänten läpipääsy. Todella kompakti muotoilu!
Ylempi keskirekisteri voi toistua vähän kovana etenkin joidenkin naisten äänten kohdalla. Kotelon kantta ei ole kiinnitetty.
Lue koko testi

JBL Tour Pro+

Potentiaalia huippusuoritukseen

Jos on näppäräsorminen ja luottaa omiin korviinsa, saa JBL Tour Pro+ -kuulokkeista hienosäädettyä timanttista ääntä.

Loistavalla taajuuskorjaimella äänestä saa aivan upean. Vastamelu ja äänten läpipääsy ovat hyvä lisä. Langaton lataus.
Ilman säätöä ääni on keskireksiteriltään ohuenlainen ja ääni on vähän liian kova. Puheluiden laatu ei ole parhaasta päästä.
Lue koko testi

OnePlus Buds Pro

Loistava AirPods-kopio

OnePlussan esikuvana on ilmiselvästi ollut AirPods Pro, mutta erinomaisen onnistunut Buds Pro ansaitsee tulla arvioiduksi omana itsenään.

Erittäin luonnollinen ääni musiikin kanssa. Pianossa on hyvää energiaa ja laulu soi muhkeasti. Toimiva vastamelu ja äänten läpipääsy. Ohjaus onnistuu hyvin kuulokenapeista itsestään. Laadukkaan oloinen rakenne.
Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta. Useamman laitteen Bluetooth-yhdistäminen ei onnistu vielä.
Lue koko testi

Beats Studio Buds

Beats viiltelee

Olemme harvoin olleet yhtä innostuneita testaamaan alle 200 euron kuulokkeita – ja harvoin yhtä pettyneitä lopputulokseen.

Yhdistäminen sujuu helposti. Vastamelu/äänten läpipääsy löytyvät, samoin tuki Spatial Audiolle. Hävinneen kuulokenapin voi paikallistaa sovelluksen avulla.
Terävä ääni. Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Ääni & Kuva
Scroll to Top