Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: OnePlus Buds Pro

Loistava AirPods-kopio

OnePlussan esikuvana on ilmiselvästi ollut AirPods Pro, mutta erinomaisen onnistunut Buds Pro ansaitsee tulla arvioiduksi omana itsenään.

/ 15.09.2021 - 10:00
OnePlus Buds Pro

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Erittäin luonnollinen ääni musiikin kanssa. Pianossa on hyvää energiaa ja laulu soi muhkeasti. Toimiva vastamelu ja äänten läpipääsy. Ohjaus onnistuu hyvin kuulokenapeista itsestään. Laadukkaan oloinen rakenne.
  • Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta. Useamman laitteen Bluetooth-yhdistäminen ei onnistu vielä.

Kun avaa kuulokekotelon, tuntee ainakin Apple-käyttäjä jännää tuttuutta: OnePlus Buds Pro on häpeilemättömimpiä AirPods Pro -kopioita, mitä Kiinasta tulee. Tosin Buds Pro on valkoisen sijaan musta, ja mikrofoniosio on peilimäisen kiiltävä. Laatuvaikutelma on erinomainen, ja pehmeälinjainen kuuloke tuntuu ergonomiselta.

Esikuvansa mukaisesti Buds Pro on varustettu vastamelulla ja ympäristön äänet läpipäästävällä toiminnolla, ja nämä saa aktivoitua nipistämällä toista mikrofonivartta.

Kuulokkeilla saa toistettua korkearesoluutioista ääntä LHDC-koodekilla, jonka kaistanleveys on noin 900 kbit/s ja tuki riittää 24 bittiä/96 kHz-äänelle.

OnePlus Buds Pro
OnePlus Buds Pro. Kuva: OnePlus

Sovellus

OnePlussan sovellus on nimeltään HeyMelody, mikä on tärkeä tieto, sillä sitä ei löydy sovelluskaupasta hakemalla OnePlus-nimellä, vaan vain syöttämällä tarkan nimen. Sovelluksesta kuulokkeet saavat päivityksensä ja sitä kautta käyttäjä pääsee määrittelemään hipaisukytkinten toiminnot. Vastamelun ja äänten läpipääsyn saa päälle ja pois myös sovelluksesta, tai vastamelun määrän voi valita muutamasta vaihtoehdosta. Tarjolla on myös Smart-asetus, joka valitsee sopivimman vastamelun määrän ympäristön hälyisyyden mukaan.

Taajuuskorjainta sen sijaan ei tarjota, mutta sovelluksen kuulotesti räätälöi äänen oman kuulon mukaan. Rentoutumista avittamaan sovelluksesta löytyy Zen-asetuksia eli mediaatiomusiikkia sekä metsän, nuotion ja meren ääniä. Hauska lisä, varmasti monelle tarpeeseen.

OnePlus Buds Pro ladataan joko USB-C-johdolla tai langattomasti asettamalla kotelo Qi-alustalle.

 

OnePlus Buds Pro Case
Buds Pron kotelon saa ladattua joko langattomasti tai USB-C:n avulla. Kuva: OnePlus

OnePlus Buds Pro käytössä

Suhtaudun aina pienellä varauksella AirPods-kopioihin, mutta tällä kertaa siihen ei ole syytä. OnePlus Buds Pro kuulostaa nimittäin todella hyvältä – sanoisin jopa, että paremmalta kuin esikuvansa.

Jopa yhdessä pelkkää AAC-koodekkia tukevan iPhonen kanssa ääni on erittäin kirkas ja neutraali. Billie Eilishin laulu on luonnollinen ja kirkas, ja vaikka basso ei iskekään samalla voimalla kuin Supra Nero-XT Prolla tai tietyin osin JBL Tour Pro+ -kuulokkeilla, kuulostaa OnePlus korrektimmalta.

OnePlus Buds Pro(white)-L&B scaled
Kuva: OnePlus

Lorden Solar Powerissa kitara soi luonnollisemmin kuin millään muulla testin kuulokkeella. Basso on täyteläisempi ja volyymi kovempi kuin Sennheiser CX True Wireless -kuulokkeilla.

Klassinen musiikki soi kauniisti, ja soinnut tanssivat flyygelin koskettimilta ihanasti samalla, kun viulut levittäytyvät ilmasti täyttämään äänikuvan. Kontrabasso saisi olla jyhkeämpi, mutta luonnolliselle äänikuvalle uskollinen sointi on kaiken kaikkiaan karkkia korville.

Minulla ei ollut riittävän tuoretta Android-puhelinta käsillä, jotta olisin päässyt testaamaan korkearesoluutiosta LHDC-koodekkia, mutta Sonyn vastaavan LDAC-koodekin perusteella odottaisin musiikin soivan vieläkin ilmavammin ja erottelevammin.

Vastamelu toimii hyvin mutta tekee musiikista vähemmän dynaamista. Hyvä kompromissi kuitenkin tilanteisiin, joissa halutaan vaimentaa hälyä.

Puheluiden ääni on hyvä: vastaanottajalle ääni kuuluu hiukan terävästi, mutta ei kuitenkaan epämiellyttävästi. Konsonanteissa on ilmavuutta.

OnePlus Buds Pro(2)-L&B scaled
Kuva: OnePlus

Yhteenveto

OnePlus Buds Pro on erinomainen kuulokemalli, joka soi neutraalisti ja uskottavasti useimpien musiikkityylien kanssa. Jos haluaa korostaa vahvaa bassoa, kannattaa ehkä tutustua muihin malleihin, mutta jos arvostaa puhdasta sointia ja musikaalisuutta, on OnePlus oikea valinta.

Myös sovellus on käytännöllinen, joskin taajuuskorjain puuttuu. Tällä äänenlaadulla sillä ei tosin ole niin väliksikään.

Karakter
OnePlus Buds Pro
Premium

Myös tässä testissä

Supra Nero-TX Pro

Bassokunkku

Supra on lisännyt loistavaan edulliseen kuulokemalliinsa vastamelun ja pidentänyt akunkestoa – ja nostanut samalla hintaakin.

Mahtava basso, pitkä akunkesto, toimiva vastamelu/äänten läpipääsy. Todella kompakti muotoilu!
Ylempi keskirekisteri voi toistua vähän kovana etenkin joidenkin naisten äänten kohdalla. Kotelon kantta ei ole kiinnitetty.
Lue koko testi

JBL Tour Pro+

Potentiaalia huippusuoritukseen

Jos on näppäräsorminen ja luottaa omiin korviinsa, saa JBL Tour Pro+ -kuulokkeista hienosäädettyä timanttista ääntä.

Loistavalla taajuuskorjaimella äänestä saa aivan upean. Vastamelu ja äänten läpipääsy ovat hyvä lisä. Langaton lataus.
Ilman säätöä ääni on keskireksiteriltään ohuenlainen ja ääni on vähän liian kova. Puheluiden laatu ei ole parhaasta päästä.
Lue koko testi

Beats Studio Buds

Beats viiltelee

Olemme harvoin olleet yhtä innostuneita testaamaan alle 200 euron kuulokkeita – ja harvoin yhtä pettyneitä lopputulokseen.

Yhdistäminen sujuu helposti. Vastamelu/äänten läpipääsy löytyvät, samoin tuki Spatial Audiolle. Hävinneen kuulokenapin voi paikallistaa sovelluksen avulla.
Terävä ääni. Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta.
Lue koko testi

Sennheiser CX True Wireless

Hyvä ääni, mutta...

Jos sattuu löytämään omiin korviin sopivat sovitteet, tarjoaa Sennheiser CX True Wireless palkinnoksi upeaa ääntä.

Loistava ääni, jos saa istuvuuden kohdalleen.
Ei vastamelua tai äänten läpipääsyä. Maksimivolyymi saisi olla korkeampi. Silikonisovitteet tipahtelivat testin aikana korvista niin usein, että meidän piti ottaa omat memory foam -sovitteet käyttöön.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonyn kaikkien aikojen mukavimmat treenikuulokkeet

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Ääni & Kuva
Scroll to Top