Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Tour Pro+

Potentiaalia huippusuoritukseen

Jos on näppäräsorminen ja luottaa omiin korviinsa, saa JBL Tour Pro+ -kuulokkeista hienosäädettyä timanttista ääntä.

/ 15.09.2021 - 10:02
JBL Tour Pro+

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Loistavalla taajuuskorjaimella äänestä saa aivan upean. Vastamelu ja äänten läpipääsy ovat hyvä lisä. Langaton lataus.
  • Ilman säätöä ääni on keskireksiteriltään ohuenlainen ja ääni on vähän liian kova. Puheluiden laatu ei ole parhaasta päästä.

Siitä ei ole kauaakaan, kun JBL julkaisi menestyksekkään ja tikkumaisen Live Pro+ -kuulokemallinsa. Nyt vuorossa on tavallisemmin muotoiltu Tour Pro+, jossa ei siis ole törröttäviä mikrofonivarsia. Tour Pro+:n akunkeston luvataan olevan tunnin pidempi eli 8 tuntia. Kotelo lataa kuulokkeet vielä kolme kertaa täyteen.

Muutoin Tour Pro+ on samanlainen kuin sisarmallinsa: siinä on vastamelu/äänten läpipääsy (joka vahvistaa ympäristön ääniä niin että kuulokkeita riisumatta kuulee, mitä tapahtuu), joka aktivoidaan vasenta kuulokenappia napauttamalla. JBL Headphones -sovelluksesta löytyvät muut asetukset.

JBL Tour Pro+ Plus GeirNordby

JBL Tour Pro+. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Vastamelu ja äänten läpipääsy

Vastamelun määrää ei voi säätää, se on joko päällä tai pois. Minusta ratkaisu toimii vallan mainiosti. Äänten läpipääsyä on sen sijaan kahta tyyppiä: Ambient Aware päästää ympäristön ääniä mahdollisimman paljon läpi, ja TalkThru valikoi keskirekisteri- ja bassotaajuuksia korostaakseen puhetta. Minusta TalkThru kuulosti luonnollisemmilta ja toimi useimmissa tilanteissa parhaiten.

Lue myös: JBL Live Pro+ – Mahtava ääni – vain sovelluksen päässä

JBL Tour Pro+ tukee puheohjausta Google Assistantin ja Amazon Alexan kautta, ja sovelluksesta saa valita, aktivoituuko puheavustaja oikeaa vai vasenta kuulokenappia painamalla.

JBL Tour Pro+ Plus case
JBL Tour Pro+:n kotelon voi ladata langattomasti. Kuva: Geir Gråbein Nordby

JBL Tour Pro+ käytössä

Sovelluksessa on pari vaihtoehtoa Bluetoothille. Normal lupaa vakaampaa yhteyttä äänenlaadun yli tilanteissa, joissa voi olla häiriötä yhteyksissä. Audio taas panostaa parhaaseen äänenlaatuun musiikkia kuunnellessa, ja Video mahdollisimman pieneen viiveeseen ja toimivimpaan huulisynkkaan elokuvien ja pelien kohdalla. Minusta viive oli kylläkin asetuksesta huolimatta samaa luokkaa koko ajan, ja petyin Video-asetuksen viiveeseen, joka vaikeuttaa kuvan ja äänen synkkaamista.

Kuulokkeiden mukana tulee erilaisia sovitteita, joten todennäköisesti jokin niistä istuu.

Aluksi JBL:n basso soi täyteläisesti, mutta keskirekisteri latteasti ja diskantti hiukan terävästi. JBL:n ässä hihassa onkin sen sovellus, jossa on harvinaisen hyvä taajuuskorjain. Ääntä saa säädettyä taajuuskäyrillä vapaasti, joten käytin tilanteen hyväksi ja säädin keskirekisteriä kovemmalle ja madalsin 6 Hz:n tietämillä olevaa teräväsointista taajuutta. Mutta tietenkin säädöt pitää tehdä juuri omien mieltymysten mukaan.

JBL Tour Pro+ Plus(2)
Kuva: JBL

Taajuuskorjaimessa olisi kyllä hyvä olla enemmän valmiita esiasetuksia niille, joista äänen säätäminen tuntuu liian hankalalta. Jazz nimittäin poistaa koko keskirekisterin, Vocal basson ja Basso vahvistaa sitä ainoaa taajuutta, joka mielestäni oli jo valmiiksi hyvä.

Kun äänen saa kohdilleen, se on täyteläisempi kuin Supra Nero-TX Pro -kuulokkeilla, joten laulu erottuu paremmin ja äänikuva levittäytyy ilmavammin. Piano on eloisa ja sekä klassinen että pop toimivat hyvin. Äänenlaatu ei juuri muutu vastamelusta, mutta ilman sitä vaste toimii hieman nopeammin.

Puheluiden laatu on hyvä ja vastaanottaja kuulee puheen. Ääni on kuitenkin raaempi ja teennäisempi kuin parhailla nappikuulokkeilla, joissa on tikkumaiset mikrofonit.

JBL-Tour-PRO-TWS-2
Kuva: JBL

Yhteenveto

JBL Tour Pro+ on käytännöllisillä ominaisuuksilla, hyvällä akunkestolla ja toimivalla vastamelulla/äänten läpipääsyllä varustettu kuulomalli. Äänenlaatu on ihan hyvä, mutta hienosäätö taajuuskorjaimella vie diskantista terävyyden ja tuo keskireksiterin esiin. Loistavan taajuuskorjaimen ansiosta JBL nouseekin erinomaiseksi, sillä ilman säätömahdollisuutta ääni olisi vain keskinkertainen.

Karakter
JBL Tour Pro+
Premium

Myös tässä testissä

Supra Nero-TX Pro

Bassokunkku

Supra on lisännyt loistavaan edulliseen kuulokemalliinsa vastamelun ja pidentänyt akunkestoa – ja nostanut samalla hintaakin.

Mahtava basso, pitkä akunkesto, toimiva vastamelu/äänten läpipääsy. Todella kompakti muotoilu!
Ylempi keskirekisteri voi toistua vähän kovana etenkin joidenkin naisten äänten kohdalla. Kotelon kantta ei ole kiinnitetty.
Lue koko testi

OnePlus Buds Pro

Loistava AirPods-kopio

OnePlussan esikuvana on ilmiselvästi ollut AirPods Pro, mutta erinomaisen onnistunut Buds Pro ansaitsee tulla arvioiduksi omana itsenään.

Erittäin luonnollinen ääni musiikin kanssa. Pianossa on hyvää energiaa ja laulu soi muhkeasti. Toimiva vastamelu ja äänten läpipääsy. Ohjaus onnistuu hyvin kuulokenapeista itsestään. Laadukkaan oloinen rakenne.
Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta. Useamman laitteen Bluetooth-yhdistäminen ei onnistu vielä.
Lue koko testi

Beats Studio Buds

Beats viiltelee

Olemme harvoin olleet yhtä innostuneita testaamaan alle 200 euron kuulokkeita – ja harvoin yhtä pettyneitä lopputulokseen.

Yhdistäminen sujuu helposti. Vastamelu/äänten läpipääsy löytyvät, samoin tuki Spatial Audiolle. Hävinneen kuulokenapin voi paikallistaa sovelluksen avulla.
Terävä ääni. Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta.
Lue koko testi

Sennheiser CX True Wireless

Hyvä ääni, mutta...

Jos sattuu löytämään omiin korviin sopivat sovitteet, tarjoaa Sennheiser CX True Wireless palkinnoksi upeaa ääntä.

Loistava ääni, jos saa istuvuuden kohdalleen.
Ei vastamelua tai äänten läpipääsyä. Maksimivolyymi saisi olla korkeampi. Silikonisovitteet tipahtelivat testin aikana korvista niin usein, että meidän piti ottaa omat memory foam -sovitteet käyttöön.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Ääni & Kuva
Scroll to Top