Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Beats Studio Buds

Beats viiltelee

Olemme harvoin olleet yhtä innostuneita testaamaan alle 200 euron kuulokkeita – ja harvoin yhtä pettyneitä lopputulokseen.

/ 15.09.2021 - 10:00
Beats Studio Buds

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Yhdistäminen sujuu helposti. Vastamelu/äänten läpipääsy löytyvät, samoin tuki Spatial Audiolle. Hävinneen kuulokenapin voi paikallistaa sovelluksen avulla.
  • Terävä ääni. Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta.

Loistavan täyslangattoman treenikuulokemalli Powerbeats Pron jälkeen Applen omistama Beats tuo markkinoille arkikäyttöön sopivan Beats Studio Buds -mallin. Ellipsinmuotoiset kuulokenapit eroavat muotoilultaan Applen omista tikkumaisista AirPodseista. Siinä missä AirPods ei välitä Android-käyttäjistä, voi Beats Studio Budsin yhdistää iOS- ja Android-laitteisiin vain koskettamalla – kiitos NFC-tekniikan.

Beats Studio Buds GeirNordby-L&B scaled
Beats Studio Buds. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Sporttisen Powerbeats Pron tapaan myös Studio Budsilla on IPX4-suojausluokitus, joten kuulokemalli sietää vettä ja hikoilua. Studio Buds ei sovi kuitenkaan yhtä hyvin lenkkikaveriksi, sillä siitä puuttuu Powerbeatsin siiveke, joka pitäisi kuulokkeet paikoillaan kovassakin tärinässä. Istuvuus on silti hyvä kolmen erikokoisen sovitteen ansiosta, joista testaajan korviin keskikokoinen osoittautui parhaimmaksi.

Lue myös: Beats Powerbeats Pro – Edelleen suosikkejamme

AirPods Pron tapaan Beats Studio Buds on varustettu pienillä ilma-aukoilla, joiden ansiosta korviin ei synny tunnetta tyhjiöstä (kuin olisi veden alla). Ratkaisu toimii hyvin eivätkä kuulokkeet natise niin paljon kuin testin muut mallit, vaikka eivät täydellisen hiljaiset olekaan.

beats studio buds colors
Beats Studio Pro on saatavilla punaisena, mustana ja valkoisena. Kuva: Beats

Spatial Audio

Apple Music -palvelun tilaajat arvostanevat Dolby Atmos -ääniraitojen Spatial Audio -tukea, joka toimii valikoiduissa Apple Musicin julkaisuissa.

Vastamelu ja äänten läpipääsy

Kuulokenappien akku kestää vastamelu päällä viitisen tuntia, ja kotelosta saa vielä 10 tuntia lisää soittoaikaa. Ilman vastamelua luvut ovat 8 plus 16 tuntia.

Vastemelusta puheenollen, sille on kaksi asetusta: Active, joka sulkee hälyn ulkopuolelle, ja päinvastaisesti toimiva Transparency, joka vahvistaa ympäristön ääniä. Näin on helppo jutella ihmisten kanssa kuulokkeita riisumatta.

Sanomalla ”Hei, Siri!” saa aktivoitua Applen puheavustajan. iOS-käyttäjät pääsevät nauttimaan myös ”Etsi”-toiminnosta, ja Android-käyttäjillä toimii ”Etsi laitteeni” – näppärää, mikäli sattuu unohtamaan, mihin on kuulokkeet käsistään laskenut.

beats studio buds black
Akku kestää vastamelu päällä 5 tuntia ja kotelosta kuulokkeet saa ladattua vielä kaksi kertaa. Kuva: Beats

Beats Studio Buds käytössä

Kuulokkeiden yhdistäminen kännykkään sujuu kuin tanssi, olipa käytössä sitten Android-puhelin tai iPhone. Kuulokkeet vain tuodaan puhelimen viereen, jolloin se tunnistaa ne. Kuulokkeet istuvat mukavasti, ja oikein odottaa, että pääsee kuuntelemaan niillä musiikkia.

Kunnes musiikki alkaa soimaan. Parin tahdin jälkeen tuntuu, että homma on nähty (tai kuultu) ja haluan riisua kuulokkeet. Ylempi keskirekisteri soi aivan liian kovaa, mikä saa laulun viiltelemään korvia ja soittimet kuulostamaan metallisilta ja erittäin epämiellyttäviltä.

Bassontoisto ei ole niin liioiteltua kuin Beatsilla yleensä, vaan tasapainoinen. Se ei kuitenkaan auta, kun loput äänikuvasta riipii selkäpiitä.

Beats Studio Buds lifestyle(2)
Kuva: Beats

Applen tai Beatsin kuulokkeille ei perinteisesti ole tarjolla sovellusta, ja niin on tälläkin kertaa. iPhonen käyttäjät voivat säätää taajuuskorjainta oman puhelimensa Music-sovelluksella (joka toimii myös Apple Music -palvelun ääneen). Spotify tarjoaa myös taajuuskorjaimen omassa sovelluksessaan, mutta sovelluskohtainen äänenlaatu ei paljon auta, sillä heti kun avaa Netflixin, YouTuben, Tidalin tai Qobuzin – muutamia mainitakseni – on ääni taas viiltelevän terävä.

Myöskään puheluiden äänenlaatu ei vakuuta, vaan ääni on sulkeutunut ja kuulostaa tulevan ikään kuin verhon läpi.

Beats Studio Buds lifestyle
Kuva: Beats

Yhteenveto

Odotin kovasti Beats Studio Budsin testaamista, sillä valmistajan Powerbeats Pro on suosikkikuulokkeeni treenatessa. Studio Buds on kuitenkin soinniltaan liian terävä ja brutaali, puheluiden laatu ei vakuuta ja vastamelukin toimii keskinkertaisesti. Silloin ei paljon lohduta, että kuulokkeet tukevat Spatial Audiota ja Dolby Atmosta.

Karakter
Beats Studio Buds
Premium

Myös tässä testissä

Supra Nero-TX Pro

Bassokunkku

Supra on lisännyt loistavaan edulliseen kuulokemalliinsa vastamelun ja pidentänyt akunkestoa – ja nostanut samalla hintaakin.

Mahtava basso, pitkä akunkesto, toimiva vastamelu/äänten läpipääsy. Todella kompakti muotoilu!
Ylempi keskirekisteri voi toistua vähän kovana etenkin joidenkin naisten äänten kohdalla. Kotelon kantta ei ole kiinnitetty.
Lue koko testi

JBL Tour Pro+

Potentiaalia huippusuoritukseen

Jos on näppäräsorminen ja luottaa omiin korviinsa, saa JBL Tour Pro+ -kuulokkeista hienosäädettyä timanttista ääntä.

Loistavalla taajuuskorjaimella äänestä saa aivan upean. Vastamelu ja äänten läpipääsy ovat hyvä lisä. Langaton lataus.
Ilman säätöä ääni on keskireksiteriltään ohuenlainen ja ääni on vähän liian kova. Puheluiden laatu ei ole parhaasta päästä.
Lue koko testi

OnePlus Buds Pro

Loistava AirPods-kopio

OnePlussan esikuvana on ilmiselvästi ollut AirPods Pro, mutta erinomaisen onnistunut Buds Pro ansaitsee tulla arvioiduksi omana itsenään.

Erittäin luonnollinen ääni musiikin kanssa. Pianossa on hyvää energiaa ja laulu soi muhkeasti. Toimiva vastamelu ja äänten läpipääsy. Ohjaus onnistuu hyvin kuulokenapeista itsestään. Laadukkaan oloinen rakenne.
Sovelluksessa ei ole taajuuskorjainta. Useamman laitteen Bluetooth-yhdistäminen ei onnistu vielä.
Lue koko testi

Sennheiser CX True Wireless

Hyvä ääni, mutta...

Jos sattuu löytämään omiin korviin sopivat sovitteet, tarjoaa Sennheiser CX True Wireless palkinnoksi upeaa ääntä.

Loistava ääni, jos saa istuvuuden kohdalleen.
Ei vastamelua tai äänten läpipääsyä. Maksimivolyymi saisi olla korkeampi. Silikonisovitteet tipahtelivat testin aikana korvista niin usein, että meidän piti ottaa omat memory foam -sovitteet käyttöön.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sonyn kaikkien aikojen mukavimmat treenikuulokkeet

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Ääni & Kuva
Scroll to Top